Tuesday, April 17, 2012

We Are What We Are Thinking

Bz. Tp nak tulis sket. Sket je. Sbb tak smpai nak capai phone utk di twit kan.
Nak kata,
Penceramah masa course tu ari kata "Jgn pening pikirkan masalah orang. Contoh nya kenapa si polan-polan tu selalu dpt APC, macamana si polan-polan tu boleh beli rumah di sana di sini dan lain-lain lagi lah. Sbb masing-masing ada rezeki masing-masing"

Oke. Buleh je tak pikir masalah orang.
Tp kena pikir plak pasal orang yang suka pikir masalah orang tu.

Smpai kan nak suh my dear aku belikan lunch pun payah.
Kang ada la mulut2 yg mengata
"Dia tu semua nak suruh laki dia. Mesti dah control laki dia" .
Apa Celop Toq????!!!!
Walhal aku bz nak buat paperwork ni. Msg la incik suami. Kalo dia tak buleh tolong, tkpe lah. Lps settle seme segala kang gi la turun beli makanan. Aku cukup tak suka nak kirim pada bebudak aku. Kecuali. Kecuali mmg dah tak daya langsung dan bz nak turun.

Bongok kan. Kenapa mesti ada orang nak andaikan itu ini. Tak suka!
Sebuk jaga hal rumah tangga orang pasaipa.
Tak suka!
Aku tak penah sebuk pun hal rumahtangga meke.
Tak suka!

Tetapi. Tetapi. Tetapi, tuan penceramah tu kata lagi
"sapa yg ckp kita camtu? penah dgr?"

Takde la secara direct. Tp angin2 tu ada la gak. Maklum la kan. Tak boleh tgk org bahagia, tak boleh tgk org senang.
Terasa rasa tu ada gak. Risau diperkatakan. Jadi proaktif la pikiran tu. Haha.

Katanya lagi
"kita yg adalah apa yg difikirkan"


Oke.

Skang buleh sambung buat powerpoint untuk boss buat presentation ari lusa.
Urusetia kata kena anta ke dia sblm kul doblas.

Lantak pi lah orang nak kata apa kan.
Kehidupan aku, life aku bukan bergantung nasib pada orang lain.
Lain la derang nak bayarkan down payment Proton Preve'.
Eh. Eh. Dah 2 kali cakap nih. Eh.

Kbai!

11 comments:

Cik Anita said...

hm.

susah nak abaikan apa yg orang lain cakap walaupun dah cuba nak positip. aish.

eh eh. proton preve? ada la misi akak tu..hee

:)

Anum said...

suka n3 sis

Zana Adieyza said...

kak, dh 2 kali cakap tu.. macam nak beli jer.. hihihi..

kak, kalau kita nak fikir pasal apa org ckp pasal kita, mmg sampai bila pun x habis kan.. xpelah, kita positifkan diri kita agar kita x fikir negatif.. org nk fikir negatif lantak dia la kan..

Carmello said...

Hahah.. Suka entry ni. Kenkadang kita terasa ada yang ngata2 kita,tp kita taktau mmg ada ke tak. Jadi tak payah pening kepalafikir org,buat je apa yg kita nak buat...

::EIDA:: said...

Nak nak naikkk proton prevee tuuu.. Beli kekda..... =)

ch@ said...

dorang tu cemburu kekda, dorang takde somi kerja sesama. cer kalo ada, mau mata kekda pula berbulu dorang berkepit 48 jam. abaikan je la kekda, bkn sumbang mahram pun, kan tu somi kekda tersayang. kalau boyfren girfren tak pula mengatakan??? hrmmm...

Sue-Rya Qistina said...

klau diorg bnyk bunyi jugak, kekda pegi kt diorg n ckp "Talk to my hand..ade aku kisah!" hahahaha..

eKa said...

eh eh eh...dah berkenan preve pulak ni...

tah la kekda, kalu nak pk apa org kata mmg susah.wat sakit hati je.lantak pi depa kat situ

Masya said...

errmmm... dah jadi somi isteri pun orang masih dok nak mengata haihh...

PUANSTOBERI said...

CIKANITA :
Tu la tu..kena gak abaikan..perlu. hihi


ANUM :
:)


ZANA :
Errr.... susah tu nak positifkan diri. Huhu


CARMELLO :
Mmg taknak pening, tp terpening gak pikir kang.

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Oke..meh kita test drive sesama. Hihi



CHA :
Entah la Cha..pening nak pikir pasal orang ni.


SUE :
Err..susah nak buat camtu sbb tak ckp terus2 derang tu. Hihi


EKA :
Tu kan..lantak pi kan je.


MASYA :
Haha. Manusia...mmg tak berenti bercakap