Friday, April 20, 2012

Edisi Krabi : Ramalan Cuaca

Walau pun ikut hati ni tak sesaba nyer rasa nak bercuti, tp nyer kena gak la salu ikuti perkembangan cuaca kat tpt aku nak pegi tu.
Tetambah lagi dgn kejadian 11 April tu ari.
Tak bergegar hati tgk keadaan sekitar AoNang tu.
Tp bila baca berita Bernama ni oke la sket.

Insyaallah, takde apa lah tu.
Cuma, mungkin utk xtvt laut, i.e island hopping tu still kena fikir gak la.
Tgk keadaan cemana.
Sbb seme tu amik masa boleh dikatakan seharian dkt laut. 

Tkpe.
Kalo apa2 hal, duk dlm hotel je. Tido.Tido.Tido.
Kata nak honeymoon. Kikikikkkk *bila sebut honeymoon kena gelak gataiii..... twhehehehe*

So, lepas ni hehari kena tgk web weather forecast ni - Thai Meteorological Dept.
Ni cam oke sket sbb ada semua forecast.
Nampaknya time aku nak pegi tu, cuaca pun ala2 cam tak cantik je tu.
Sobs... :(


Checklist percutian kali ni :
- Apply cuti - checked (dah lulus pun. Twehehehee)
- Borang permohonan ke luar negara - checked.
- Renew passport - checked
- Tukar duit - blum (pas gaji masuk nati ah)
- Itinerary - tak buat pun, bergantung pada keadaan cuaca. Draft tu ada la.
 Itu je lah. Kali ni tak la susah sgt cam nak g HK tu ari. Ni duk setpt je. Tenang-tenang kan pikiran yah.

## entah kenapa tahun ni bbetul tema laut. Bulan Januari - Pulau Langkawi, Bulan 2 - Morib, Bulan 3 - Port Dickson, Bulan 4 - Pulau Pangkor dan Bulan 5 - Insyaallah, Krabi.

19 comments:

::EIDA:: said...

Cmne ida nak tengok cuaca kat negara sendiri ek? Tak reti!! hahahhahhhaha.. kekda ajarkan..

*buat muka seposen*

Nory Zoulkefle said...

syiok nyer gi krabi...tempat idaman tu...bile lah nk jejak kaki ke sana...heheh

eKa said...

kekda nak tau tak..masa eka dengar berita 11 april itu hari, eka terus igt kekda...risau sgt kekda nak main kws dkt dgn pantai... tp takmo ckp pape.takmo takutkan kekda...ni dah alang2 kekda sentuh bab ni, nak gak la tambah..


igt satu je... sbb abh eka salu gak dok pesan tayah la gi indon, tayah la gi phuket... salu sgt gempa bumi la tsunami...pastu eka jawab apa tau... takpe la bah... kalu ALLAH nak duga kita dgn cara tu, kita lari ke mana pun kene juga... (jahat unya anak kan, melawan, cakap je lebih, tp sampai skang eka tak jejak lagi 2 tmpt tu, takut nya pasal)


insyaallah, kalu niat kita baik, niat nak ibadah sambil melancong pasti dilindungiNYA...insyaallah

Cik Anita said...

Alaa..

dah nak g holiday lagi kak Reen eh. Hope semua oke lah. doa banyak2 InsyaAllah nanti semua oke!!

:D

Sue-Rya Qistina said...

jeles nye!!! nak p honeymoon jugaklah..huhuhu..(dgn harapan duit turun dari langit..weeeee~)

Anum said...

syoknya nak pg krabi...

Chekgu Azrine said...

wah..selamat berhoneymoon ye puan stoberi!!

Carmello said...

Doa banyak2.. Inshaallah baik2 je Kak Reen.. Kat sana nanti kalau keadaan okay,takda berita pape boleh juga buat aktiviti air.. Yang penting doa dan hati2..

Zana Adieyza said...

insyaAllah zana akan doakan semuanya selamat.. banyakkan berdoa agar Allah permudahkan segala yg dirancang k..

seronoknya nak honeymoon!! tetiba mood gatai mari.. hilang jap mood sedih.. hihihi..

PUANSTOBERI said...

EIDA:
CUba cari kat jabatan kaji cuaca malaysia.
Kat sini
http://www.met.gov.my/index.php?option=com_content&task=view&id=1304&Itemid=1749

PUANSTOBERI said...

NORY :
Insyallah 1 day u boleh pegi. Dkt je tpt tu.. :)

PUANSTOBERI said...

EKA :
Hihik. Sweet tau tetiba tingat akak.
Ye lah Eka. Akak dpt kekuatan pas pegi Pangkor tu ari la. Lagi la. Baru selang sari lps kejadian tu. Berat hati. Tp Alhamdulillah..seme oke :)

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
Iyer..cuti cuti cinta lagik. Hikhik.
Nati NIta pun buleh la cuti2 cam akak juga.. da keja bes bes tu.. hikhikss

PUANSTOBERI said...

SUE :

Alahai...toksah ler jeles.. SUe pun bleh pegi.. tak yah tggu duit turun dari langit kot nak gi Krabi ni. Hihi... murah je ni.

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Syok.. tp takut2 gak ... :D

PUANSTOBERI said...

CHEKGU AZRINE :

Yerp..maceh..maceh..

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Yerp..tenkiu yunk..doakan semua oke yer

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Tu arr..akak ajak retu takmo ikut. kalo tak buleh hanimun sesama. hikhik :D

::EIDA:: said...

Kekda, tenkiu!~~ Sesungguhnya ida tak tahu pun kene cari kat situ... hiihihiih.....