Monday, April 9, 2012

Terlewat 3 Hari Dan Out Of Space

Sebelum berciter pasal lewat 3 hari tu, meh tgk apa yg Out Of Space.
Mendalah ni dah kuar dari last week. Ada dlm entry mana tah aku bebel2 kata gmbr tak buleh upload sbb da limit. Ada 2 org tanya apa yg aku katakan pasal over limit tu. Ni la pasalnya.
Halus plak dah. Klik kasik besau. Yer. Incik blogger kata suh beli kalo nak lagi space.

Tp idak la aku nak beli. Pe kes plak kan.
Maka, tambah saja author. Skang ni aku pakai author lain lah ni.
Mmg agak melecehkan la.
Last week, time dia kuar warning ni aku guna gak author baru. Tp lelama dia oke. Bleh je upload. Ni dia jadi balik. 

So, itu lah halnya. Adoi. Mana la aku byk upload gmbr. Pun idak la besau2. Seme halus je. Bleh lak da limit. 

Oke, skang apa yg lewat 3 hari?
Huhu.

Kalo 3 hari lepas, sure aku leh capture 'we have been married for 3 years, 3 months, 3 weeks & 3 days'. Jadi 3,3,3,3. Hihihiks.

Emmm. Da masuk tahun keempat. Takpelah, yakin dan percaya Allah dah tentukan yg terbaik untuk hambaNya :)

20 comments:

Sherwiena Muzzawer said...

betullah tak boleh nak upload gambar.sebab i jenis suka upload gambar byk2.tak sukalah bila dah jadi macam ni..:(

::EIDA:: said...

Ida suka je upload besar besar, banyak banyak.. belum kene lagi menda alah ni.. nanti kene la.. hahahhaha

ekinashikin said...

apakah???
siyes x tau plak psl ni..huhuhu

eKa said...

hah jadi cam eka itu hari la tu...masa kat 'umah lama dulu nu


takpe la kekda

Zana Adieyza said...

kekda, risau gak pasal limit letak gmbr tu.. dh ramai gak blogger yang tulis pasal limit letak gmbr tu..

kalau nak beli, 20G = RM15.50, tapi tu utk setahun jer kan.. jenuh pulak org asyik tgk gmbr sbb kita xnak bazirkan 20G tu.. hahahhaha

AyangAizul said...

rasanya mmg xletak gmbr besar2 tp resize tak b4 upload? rasanya pernah terbaca kat blog mana ntah psl gmbr dah full limit ni gak la sbb tak pernah resize... lebuh kurg la

Sue-Rya Qistina said...

tau jugak psl ni..
hadoi..kita ni plak jenis suka tepek gamba bnyk2..maka, kena la delete mane2 yg rase dh basi tu kan..hehe

anitadiana said...

kak ita pun tak reti juga...kekadang tu tak boleh up-load...

joijoi80 said...

nih saya pun terjadi buat kali ke 2... xkan nak remove gambor lama2.. pepandai jek depa kan..rasanya biar dua 3 hari ok kot..

kekucingkatz said...

aku dolu pun jd gak...pas tu resize gambar kat post yg lama....ok dah lps tu...

PUANSTOBERI said...

SM :

Eh. Blog baru pun kena gak ker?? Emm... blogger nak carik duit la ni.

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Kalo camtu bleh la beli yg dia offer tu :)

PUANSTOBERI said...

EKIN :
Tkpe..selagi tak kena takpe..abaikan :)

PUANSTOBERI said...

EKA :
Kalo dia jadi, akak tukar author. Hihikss :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Akak kureng sket letak gmbr besau2 and ada gmbau akak (konon xlusif la kan..puiii...) tp ter kono gak ha. CAm zana rajin letak gmbr byk2 oke la kut beli. Tak abis pun takpe..15 hengget ja kan. muroh je tu :)

PUANSTOBERI said...

AYANG :
Entah la. Kadang resize kadang tak. Tkpe lah..kita URL kan je gmbr tu. AMik dari FB dia tak kira la limit :)

PUANSTOBERI said...

SUE :
Takyah delete..satu koje plak kan.. tp kalo rajin, tkpe lah. Guna author baru.. dpt la upload balik. HIhiks

PUANSTOBERI said...

ANITADIANA :
Kak, kalo tak buleh tu biar dlm sehari 2, nati dia oke semula :)

PUANSTOBERI said...

JOIJOI :
A ah..biar sehari 2, lps tu buleh upload semula :)

PUANSTOBERI said...

KEKUCINGKATZ :
Adoi...mati aku nak resize balik satu2. Mmg tak la.. tkpe la..aku da buat author satu lagi. Moga2 oke :)