Tuesday, April 24, 2012

Sweet Like Corn

Tehee. Yer. Aku mmg penggemar corn. Atau dlm bahasa kita jagung lah. Baik jagung rebus, jagung bakar, puding jagung, agar2 jagung, bubur jagung, coklat jagung, susu jagung etc etc.

Tapi hari ni rasa jagung ni sweet sgt.
Al-maklum lah, tetiba incik other half yg bagi waktu lunch tadi.
Sweet nya...

Haha. Oke, kalo dipikirkan secara logik akal beserta rasional, takkan bagi jagung pun sweet.
Haha.
Itu lah perangai sang isteri kan. Kadang2 suami belikan bedak sejuk pun rasa sweet. 
Entah ek.
Masa aku amik gmbr ni - instagram kan - upload FB, mmg aku rasa cam, hek eleh, jagung je kot. Harus org kata apa la yg sweet nya sgt.


Tapiii.... 

bila si suami keluar, membeli makanan kegemaran tanpa dikirim atau disuruh.
Dan tetiba bagi kat kita.
Terus cam terharu. Walau pun hanya setongkol jagung!

Ye, suami saya bukan seperti suami orang lain yg gemar membuat kejutan menghantar sekotak coklat, se ketol tedi bear besar pemeluk mahupun se pasu bunga ros kaler pink.

Dan bila tetiba terjengah dia mengunjukkan bungkusan yang berisi jagung ni, terus rasa cam... oh...


Dah la. 
Lagi aku tulis, lagi aku merepek.

Kali ni aku tak reti nak express kan bagaimana.
Yg nyata, aku rasa sgt terharu walo hanya dgn setongkol jagung.
Mana yg paham tu paham la. Mana tak paham tu buat tak paham je lah.

Errr... tetiba je bagi setongkol jagung ni... tau la kan.. tau la... lambat lagi nak dpt tu.. Gaji pun belum dpt ne.. Hahahhahahaaaaa 

Pompuan kan. Hal setongkol jagung pun tetiba leh jadi sweet dan dijadikan entry. Lagi2 pompuan sengal stoberi cam haku ni.
Oke, sekius me..bagi laluan.....

20 comments:

anitadiana said...

sama lah reen..kalu hubby kak ita buat mcm tu memang sweet sanggat...sama lah kan..hubby rajin bagi kata-kata romantik aje..ne pun lama tak bagi..tertunggu-tunggu gak...

Che Sue said...

jagung tak jagung aa..janji dia kasi benda kita suka..meaning dia TAU and alert ngan benda kegemaran bini..itu lagi romantik!

Nana Aris said...

suami saya pon tak pandai seprais menyeprais..kalau sekali sekala di surprise tu memang la rase berbunge hati ni..hehe

Zana Adieyza said...

kekda, zana pun hantu jagung.. setiap kali pergi pasar harus beli jagung.. sedapppppp..

pasal surprise tu, hati isteri mana yg x suka dgn surprise kan? seronok bila kita dpt sesuatu yg kita suka tnpa kita sangka kan..

mikamusz said...

nak kena carik jagung rebus jugak kat pasar malam ni.. uhuhuhu

D_08 said...

errrr..... bukan penggemo stroberi ke???.... hehehee..... tapi kalo dapat jagong bako memang lupe teghoih stroberi......

Sue-Rya Qistina said...

kekda, same goes with me..hantu jagung! tp klau ikut blood type sue, mmg kena kurangkan mkn jagung..huhu..tp x kira, suka punye pasal kan..

ala kak, biar la org nk meluat ke hape ke..janji kita bahagia, suami kita bahagia..wpun dia bagi jagung..tu tanda ingatan si suami pd isteri terchenta..hikhik

ch@ said...

kadang2 bila hubby buat pangai yg tak dijangka, rasa mcm 'betul ke laki aku ni?' tak pyh jagung mcm kekda. abi msg letak 'assalamualaikum umi (perkataan penuh), dah makan ke?' mcm tu je pun, kita rasa waaaaaaaahhhh! mcm tak percaya. hahaaa.

kekucingkatz said...

wiieeeeee....sweet nya walau hanya setongkol jagung... Kalo org yg aku sayang bg sekotak ayor melo sejuk pun harus aku canang seluruh alam...hahaha!!!...

Masya said...

sesekali dapat kejutan mmg sweet... suami sy pun pernah.. tibe² dtg opis hantar makanan untuk lunch... terkejut jugak dibuatnya.. x pernah² buat mcm tu... rasa terharu kan...

PUANSTOBERI said...

ANITADIANA :
Bagi kata2 romantik? tu pun da cukup bes tu kak, saya ni..jgn harap la. sbb tu dpt setongkol jagung terus rasa sweet. Huhu

PUANSTOBERI said...

CHE SUE :
Haha. tu la kan, jagung tak jagung.. asal dia tingat kita da cukup bes dah rasa kan

PUANSTOBERI said...

NANA :
Hihi. ni bkn saprais nih, saja dia beli utk makan lps lunch. kita je yg rasa cam saprais. dia tak rasa apa pun. huhu

PUANSTOBERI said...

ZANA :
dia tak rasa buat suprise pun. saja dia beli bila ternampak jagung tu. huhu

PUANSTOBERI said...

MIKA :
Kadang kat pasar malam ada jagung yg tak bes kan. sedih rasa..

PUANSTOBERI said...

D_08 :
Stoberi tu exclusip sgt.. jagung ni common sket. Hihiks

PUANSTOBERI said...

SUE :
Bukan nak suh org meluat sbb bagi jagung, takut org meluat sbb up gambar jagung setongkol. huhu

PUANSTOBERI said...

CHA :
Kan...?? Tu kdg cam eh, kenapa, kenapa. teheee

PUANSTOBERI said...

KEKUCINGKATZ :
Kan...? mujo ada yg memahami.. huhu :)

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Btul. terharu pun ada, tp tertanya2 juga, kang terasa buang tebiat ke apa. teheee :D