Wednesday, April 18, 2012

Sebak.Pilu.

Ofis kami dalam suasana sedih.
Pepagi lagi dpt berita yg memilukan kami semua.
Suami isteri terlibat dlm kemalangan pagi tadi.
Suami-pegawai ofis kami.
Dan yang memilukan isterinya meninggal dlm kemalangan tu.
Meninggalkan 2 anak yg masih kecil.
Pasangan masih muda. Nak masuk 30-an.
Kawen pun baru masuk 4 tahun (sama kawen dgn aku tahun 2008 dulu, cuma dia bulan 6 camtu la tak silap aku).
Sayu. Pilu.
Tak boleh nak kata apa.

Suami masih di wad kecemasan HUKM. Agak teruk juga kecederaannya.
Jenazah isteri di HKL.

Sebak.

Al-Fatihah utk arwah isterinya.

Utk kita,
Hargailah setiap masa yg kita ada bersama org yg kita sayang.
Maut tak mengenal masa, tak mengenal usia.
Sekelip mata kita boleh kehilangannya.

19 comments:

Teratak Hami said...

Innalillah ... sedihnya !!! Semoga roh arwah dicucuri rahmatNya. Simpatilah kat anak2 dorang. Tak boleh nak bayangkan.

ieda said...

sedihnya. AlFatihah untuk arwah isterinya dan semoga suaminya selamat

Mixed-family in da house.... said...

Daripada Allah kita datang, kepada Allah kita kembali....

kak, minta izin copy paste kisah sedih ini...saya ingin 'menyedarkan' seseorang....

PUANSTOBERI said...

Mixed :
Amik la. Sesama kita sedekah Al-Fatihah tuk arwah...

Zana Adieyza said...

semoga suaminya selamat.. Al-Fatihah untuk arwah..

Carmello said...

Innalillah... Semoga suaminya selamat... Dan Semoga roh isterinya ditempatkan di kalangan orang yang solehah...

ekinashikin said...

al-fatihah..harap2 suaminya selamat..semoga dpt jaga anak2 kecil beliau..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

Innalillah....sape x sedihkan kalau org yg kita kenal meninggalkan kita buat selama-lamanya. semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman. buat suami arwah semoga selamat. kecian anak² yg masih kecil.

betul kata awak...kita kena hargai org yang kita sayang. AJAL kita bila² masa je ALLAH tarik.

kina pun turut sedih...huk.

Masya said...

innalillahhh. al-fatihah buat arwah isterinya.. kemalangan dengan apa kekdaa.. macam ngeri jer.. semoga family mereka tabah menghadapi dugaan ini...

::EIDA:: said...

Al-Fatihah untuk arwah si isteri. Semoga selamat hendaknya untuk si suami.. Sian anak2 mereka.. =(

pnsusu said...

Al fatihah..

C.I.N.T.A said...

innalillah & al-fatihah untuk arwah, semoga keluarga beliau tabah

Anum said...

al-fatihah
hargai la masa ketika bersama org tersayang

Sue-Rya Qistina said...

Inalillah..ya Allah kekda..saya terperanjat dgr berita ni..saya kenal x staff tu?sape?

apepun, semoga roh isterinya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 beriman..al-fatihah..

(sedihnya bila kenangkan nasib 2 org anaknya itu...)

eMMe said...

Takziah buat keluarga arwah..
sama-sama kite sedekahkan Alfatihah... moga rohnya tenang di sana..

Chekgu Azrine said...

al-fatihah..ada perasan someone kt fb ada update pasal cerita dan gambar kemalangan tuh.. kesian sangat.. semoga arwah isterinya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.. amin

Nad @ MamaZakwan said...

salam takziah buat keluarga arwah
alfatihah buat arwah isterinya..
moga rohnye ditmptkan dikalangan mereka yg beriman

sedih sgt2.. :(

Cik Anita said...

Ya Allah...

pilunya baca entry akak ni. nak nangis. hmm.

T_T

Unknown said...

:'( sedih teramat.. alfatihah utk arwah isterinya dan takziah utk keluarga nya..