Monday, September 5, 2011

~Pasal Kucing Yang Dizalimi~

Rasanya seme da tau pasal kekejaman owner pusat jagaan (boarding) kucing ni - Petknode.

kredit : metro
Walo aku tak bela kucing. Dan agak geli geli sket.
Tp aku sker je mendalah nomey nomey nih.
Dan mmg zalim lah org yg buat binatang kesayangan Nabi kita ni cemni.



Yg ni sgt la comey.. how come derang leh buat camtu.

Huhu...sedih....naper buat camtu. Sgt tak baik... 
Boleh tgk kat FB tu gambo2 kucing, ada yg masih tak dpt di contact dgn tuan nyer. Sian sgt.
Rasa nak amik foster.. Ni kalo member aku, si Zawidatul Asma tgk  ni, mmg mampuih la owner tu dibantainya. Dia sgt sgt penyayang dgn kucing.
Penah gak aku ckp kat my dear, nati masuk umah baru  nak bela kucing, tp 100% la my dear bantah. Bkn dia tak sker, tp takut kes cemni la. Kut nak gi jalan2 ke hapa kesian dia nak kena boarding. Dah la kiterang ni kaki jalan kan.
Tkpe la. Kut ada masa, leh jadi sukarelawan kat SPCA ke  mana ke kan.


*Ever heard the myth about who kept cat(s) as pet could be hardly to get pregnant?
Hurm..ai tak bela waima seekor pun, hardly gak. Mitos je tu.

9 comments:

honeylily said...

i love cats and i have four cats at home... my SIL kat rumah pun ada kucing frieskies sekor, another frens of me who now pregnant of her 2nd baby has a few cages of cats also can get pregnat easily...so, myth is just a myth..

Yan said...

ape ni ape ni tak paham... wat hapen.. kucing tu kena dera ke???

ermmm pasal statement yg last tu.. bkn payah nak peknen.. tp klu kite dah peknen.. orang2 tua tak kasi bela.. kes takut terkenan la..
satu lg.. ni bkn cakap2 orang tua.. tah sape yg cakap dah lupa dah.. org peknen. tak elok pegang2 kucing sangat.. sbb kucing byk kuman pada bulunye....

ms peknenkan qis.. yan bela 2 ekor.. sekor mati asben terlenyek.. nenek da takut terkenan..tp benda tak sengaja kan. n qispun tak ape2..

ejaMaria said...

aku tak la sampai tahap tak suka kucing... tapi mmg tak bole bela sbb anak aku semput... ;p

Teratak Hami said...

Aritu jumpa anak kucing terbiar. Sgt comel. Rasa kesian pun ada tapi tak sanggup nak pelihara. Suka pegang2 kucing tapi tak suka bab kucing meleseh kat kita & bab nak bersihkan najis2.

PUANSTOBERI said...

HONEYLILY :

Tu la tu. Myth is just a myth. Tak perlu nak kaitkan dgn itu ini kot.

YAN :
Owner kucing ni anta kucing derang boarding kat pusat jagaan kucing masa derang cuti raya. Tp pusat jagaan tu da buat taik, tak jaga leklok kucing tu. Dia amik beratus2 ekor, tp terbiar camtu je lebih seminggu. Tak makan tak hapa, terkurung dalam cage je.

MARIA :
Oh. Aku tak bleh bela la kot. Tp aku sker je tgk gambo kucing2 nih. Nomeyyy...

TERATAK HAMI :
Tu la tu kak. Tgk je bleh. Bela tak la kot. Huhu.

AdiaLuze said...

Hmmm .. Sian kan sis .. Ntahapahapa diaorg tuh ! Cisss !!

Pasal myth tu, takde makna betulnyeee... Adik ai yg kat kampung tu, pegnant je pun walaupun kucing kat rumah tu tak terkira la ramainya .. ahaksss

eKa said...

kekda...eka ni suka la juga kucing...masa cintan cintun dulu ex bf eka hadiahkan kucing parsi...ada le kat kampung nun...seb baik parsi, kalu tak...pas clash harus eka buang kucing tu.skang mama yg jaga.kalu nak g mana2 sgt la susah...terpaksa mitak jiran2 sebelah mengasuh...seb baik dia pun suka kucing...

PUANSTOBERI said...

ADIALUZE :

Nak dijadikan citer je tu pasal mitos kucing dan pregnant tu.

Tp org yg buat ni mmg otak tatau letak kat mana. Heh!

kekucingkatz said...

tetiba plak nama aku naik yek....hahahha!!... ini punye org memang tak guna..kalo dapat aku tangkap aku kurung deme..pas tu tak bagi makan n minum....muahahaha!!!

32 thn aku peluk cium kucing...Alhamdulillah x pernah pun berjangkit penyakit dr kucing ke hapa...hatta pegang kucing kurap sekali pun....janji basuh tangan lepas pegang deme....

Alah rezeki dapat anak Allah yg tentukan..takde kena mengena pun ngan kucing sama ada yg hidup atau mati..hehehe...bedeah je semua tu..