Tuesday, September 13, 2011

~Pasal Wedding : Anak TKP (O)~

Event : Kenduri Perkahwinan Anak TKP (O).
Date : 10 Sept 2011
Venue : Bukit Chedang, Seremban.

Takde gambar pengantin ke pelamin ke bagai2.
Sbb pegi mmg tujuan utk makan kenduri.
Lepas makan trus balik.
Itu sahaja.
Dah pegi secara  beramai ramai, harus la tak bleh byk bunyi.
Lain la aku pegi secara romantik2, berdua bagai Uda dan Dara. Harus la bleh tunggu pengantin ke hapa.
Dan paling utama, kalo pegi dgn keta, takkan ada isu mak kontrol laki mak noks. Giler ke hapa tah. Heh! masih terngiang2 dow kat tinga aku ni sindiran/andaian/tohmahan/fitnah org tu.

Oke lupakan. Ada takde ini je la gmbr yg ada.

Pertama - Dalam bas. Muka sebal. Yg masam giler-serius-mencuka tu mmg baru je lepas 'tragedi' tu. Geram sgt rasa trus amik gmbr sendiri. Ada gak gmbr ngan my dear, tp lps je amik gmbr duduk depan sorang-sorang. Loser giler rasa, tp lebih loser kalo duk dgr lagi menda2 yg menyakitkan hati. Bengong!


Kedua : On d way ke Seremban. Keta byk. Lalu perjalanan jadi agak perlahan.


Ketiga : Me and my adik2 seunit. Aku suh gak derang pegi n aku tanggung kosnya. Ala, apa la sangat. Singgit sorang je pun. Ada lagi ni yg tk dpt dtg. Sebuk dgn perbarisan utk Hari Merdeka dan 1 Malaysia nati kat Dataran tu.


Keempat : Last but not least - gmbr pembuktian aku hadir pada kenduri tersebut. Lauk pauk nasik kenduri. Aku cuma nak capture gmbr gulai lemak tulang tu. Ada cendawan. Sedap plak aku rasa cendawan tu. Ni mmg masakan org N9 eh? Mekchu, sila configure hal berkaitan gulai lemak tulang ini. Hihihi :D


Jadi, itu saja. Lelain tiada apa yg menarik kecuali tragedi menyakitkan hati itu. Lesson learnt.

15 comments:

ejaMaria said...

harus la kontrol laki... karang tak kontrol dia cari pompuan lain karang... hahahaha... padan muke orang itu...
cheh... jeles kot bila tengok nkorang berkepit memanjang... ;p

Teratak Hami said...

PnStoberi,
Dorang jeles sbb ko glamer dari dorang... tu pasal mulut nak mengata jer.

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Tahnyer. Sakit tang celah mana kat derang kalo aku btui pun aku control laki. Sebok btul tau.
Mebi la jeles kot kalo aku berkepit sbb deme tak bleh nak kepit2 ngan pasangan meke.

TH :
Nak jeles apa nyer kak, takde apa yg menarik pun pada kami.
Tapi..mungkin la meke tu tak bleh tgk kami 'lebih' sket. Ye lah, berkepit dgn suami pun adalah satu kelebihan kan dimana meke yg tak seopis, tak dpt berkepit camtu. So, jalan terbaik adalah menyindir lah supaya meke rasa meke dah menang bila kami terpisah pisah.
Puas la ati meke yg mindanya ada di lutut itu.

eT said...

hehe...lama xmasuk sini...
dpt jenjalan mkn angin sekali tuh...:p

btw akak...
tang fotobook tuh...
42pages tu termasuk cover page depan belakang...
siap sume...akak kn PDF kan dulu...baru leh submit kt diorang..

ni voucher mana??
kalo voucher ecazstudios sdn. bhd
akak leh email kat amelia@ecazstudios.com

clear x kak??hehe

eda_ej said...

untung le dapat kepit laki sdirik.. kalo kite kepit laki orang lain cam no??? haaaa... lagi hebat la mulut dieorang tu begosip kan..

ch@ said...

vouge gittu ko kak, senyuman bak iklan gigi itu harus kan? haha. abaikan je la mulut manusia durjana itu kak. skt perasaan je memikirkannya.

Anum said...

best sis

maszmadi said...

isk isk isk, sapelah makhluk yg jeles sungguh ngan somi istri seopis ni yerk.. erm, nak tau leh x?? cam terasa jerk aku nie.... huhu

PUANSTOBERI said...

ET :

Thanks yunk. Yep. Akak amik kat Ecaz tu la. tp yg due dia bln 10 nati. dia tgh sibuk buat yg due 15 Sept ni nati.

PUANSTOBERI said...

EDA_EJ :

Itu lagi derang sker citer2 camtu. hihi

PUANSTOBERI said...

CHA :

marah marah pun, vouge tatapp vouge. Bahaha.
Kali ni ada gmbo masam mencuka juga. Hihi :D

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Apa yg bes?? Owh. gi jejalan yer? Bes, tp tragedi tu yg buat tak bes. Sumpah aku tak akan terlibat dlm apa2 yg org tu ada.

PUANSTOBERI said...

MASZMADI :

hihi. tayah terasa lah yunk oii. Spesis ni kita tak perlu tau sapa dan sapa. Ada je sekitar2 ni. :D

cikCha said...

lorr ko pegi bukit chedang ekk..dekat dah tu ngn umah aku..patut la masa sbtu tu aku lalu situ aku nmpk khemah besar2..aku igtkan ada org buat open house raya besar2an, rupa2nyer majlis kawin..huhuhu

PUANSTOBERI said...

Ha..
Tp apsal aku cam lupa2 ko ada kat semban eh. Lupa nak kabo. Tp ko msti balik umah in law ko kan.
Ha..tu umah TKP O aku la tu. Kat bulatan tu kan.