Sunday, September 4, 2011

~Pasal Biskut Raya Pilihan~

Biskut raya pilihan tahun ini.
Kredit : Citarasawan

Ada yg panggil snow ball. Bila aku google rupa namanya snow almond. Tak kisah la apa namanya.
Sedap oh.

Mulanya aku tgk anak2 buah aku duk kata sedap2 bila aku bawak balik satu balang ke umah. Balang tu bkn balang berisi 50pieces ke hapa. Ada la 7 ketui kut. Ala, balang kuih raya yg hidang ke orang tu je. Hamper tu sebenarnya.

Tp aku tak merasa pun. Cuma dpt rasa masa gi beraya umah opismet kat Kuala Kangsar. Tunang dia buat katanya. Mmg sedap lah. Nati nak tanya kut tunang dia bleh terima tempahan lagi.

Aku google gak resepi - antaranya :

http://resipicitarasawan.blogspot.com/2010/06/snow-almond.html

http://chetambiz.blogspot.com/2007/09/lagi-resepi-dan-gambar-sumbangan-baya.html

http://duniadapurkama.blogspot.com/search/label/BISKUT


Cam senang tp bahan byk, tp senang lagi kot kalo order saja. Haha.

p/s : Utk Eka - tokei almond london, try la buat biskut ni plak. Nati akak order. Hihi :D

9 comments:

cikbedahlaser said...

woooo..glemer eh kuih ni raya kali ni.. satu lg nestum yg lebh kurang rupa ni tu.. pon glemer.. memana g leh jmp.. ehhh jap..g raya x smpi 10 rumah pon... hahahahahahaha

ch@ said...

ha'a mmg sedap. almond london dah tak berapa laku raya thn ni. hihiii.

kita ketagih tart nanas yg cetak tu. bkn gulung, mujur dpt mkn ;)

PUANSTOBERI said...

CBL

Yg nestum akak kurang berkenan sket. Yg ni bes la plak, kalo pakai kelapa kering tu lagi setap.

CHA :

Hai Cha. Da balik eh. Hihi. Ha..kuih ni glamer tau thn ni. Sedap. Akak tau rasa dia pas raya, kut tak, da order dah.

eKa said...

la kekda...snow almond ke...ada eka bt...eka punya tak bt bentuk bulat...eka ubh sket...tp eka suka la biskut ni...ddia letak breadcrumb

pnsusu said...

su tak merasa lagi kuih nie kekda.......kena tanya eka nie...boleh order kat eka he he he

PUANSTOBERI said...

EKA :

Akak lagi sker kalo letak kelapa kering tu kot.
Tp sedap la Eka.
Akak nak tempah kat Eka lah. hihi.

PnSUSU :

Dia kata dia buat la Su. Tp kena tggu dia balik sini ler baru leh tempah. hihi :D

Cik Anita said...

haa..

biskut ni yang luar tu hampas kelapa kan? kalau g kedai ritu, tokey kedai tu kata kuih ni paling laris. tapi tak beli pun.. tak taulah rasa dia camne..huhu

eda_ej said...

sedap ek.. tak pe la, kang kalau teringin payah plak nak carik.. tengok aje la.. hehhee..

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Ha..kelapa kering la yunk. Hampas kelapa tu da takde lemak2 dia. Hihi. Sedap tu. bleh terai beli thn dpn :)

EDA :

Err...tak sedap..tak sedap.. (kang ibu mengandung carik, pitam lak..takde dah org jual skang ni)