Thursday, September 1, 2011

~Pasal Jumpa Blogger : Adik Zana Adieyza~

Suppose citer ini berkaitan majlis berbuka puasa. Tp ni da raya maa.. sapa mau baca pasal buka puasa lagi. Jd kita twist kan citer ini kepada citer sesi bertemu rakan blogger.
Rakan blogger yg comey lote yer. Cute sungguh adik nih.
Dia takut takut sgt la akak nyer ni tak kenai dia.
Sng je nak kenai.
Lps tu, tau la haku nih, jumpa org sure cam bertih goreng je mulut walo baru 1st time jumpa.
Ek eh.
Jangan la heran tgk akak ni yer Zana. Hihi.

Aku jumpa adik Zana ni ari last Ramadhan aku kat KL. Ari Jumaat tu. Tah berapa hb tah. Lupa dah. Da tatau nak makan bufet berbuka kat mana, maka aku google2. Skali ter jumpa pasal bufet kat Umai D'Lake Cafe. Tgk macam eh, oke la kan. Tp contact no tak jumpa. Ada kat FB je. Waktu opis FB kena block, so suh si Faizullah je tgk kan. Maka dapat. Faizullah pun nak ikut. So, trus booking. RM35 per pax. Oke sgt la kan.

So, pegi sana.

Tpt sgt nice. Parking oke. View lagi oke la kan. Sbb bufet kat tgkt atas (tatau la plak kut time tu je ke kat atas). Maka pemandangan sgt la bes kan. Lps tu tak ragu2 nak tgk jam sbb dkt ngan mesejid. Dengar je laungan azan, trus bleh berbuka.

Variety of food pun oke. Ada kambing bakar, laksa, mee bandung, nasik dan lauk pauk. Tp seme lauk byk berasaskan sotong. Ada sotong celup tepung. sotong smbl petai, sayur pun ada sotong. Ada kerang rebus gak. Kerang dia puas ati. Besar besar dan bersih. Aku main kerang ngan air asam je. Air asam pun mabeles.
Aku memula da amik laksa. Laksa dia pekat cam kita buat sendiri kat umah. Sedap!

Tk lupa their specialities - roti jala n cucur udang. Tp aku tak makan. Faizullah je amik.
Kali ni mmg aku puas ati dan mmg aku makan bebtul lah. Sendat perut. Sengkak seme ada.

Kalo tau retu, aku bawak je adik2 opis aku ke sini. Tk payah susah2 nak mengINTAI INTAI kan. Selesa pun selesa. Surau seme ada lengkap.

Dah kenyang sengkak2 tu baru la Zana call gitau dia da smpai. Maka aku pun turun la jumpa beliau.

Tp tak smpat sembang lama. Sbb aku byk keja lagi nak kena urus. Nak amik satay la hapa la. Tp bes lah jumpa beliau. Dia pun oke je sembang2. Mungkin tgk aku pun duk pot pet pot pet. Hihi.

Lps tu, berdesup  balik KL./ Hantar Faizullah kat Ampang. Berdesup plak ke Giant Batu Caves. Nak pick up satay ngan klik opis. Dia ada wat bisnes satay. Igt kut bleh la smpai umah dlm kul 11pm lepas abis settle seme. Tp dgn jalan jem nye malam tu. Kul 11.30 baru smpai Giant BC. Dan smpai umah dlm kul 12 lebih. Packing2  barang, tido kul 1.30am. Kul 3.30am bangun utk balik kg. Pergh.... Gigihhh...

Tp mmg all out btul lah mlm tu. Tp bes la, satu mlm settle seme. Balik kg dgn puas ati. Huhu.

5 comments:

eKa said...

bila la kita dpt jumpa pulak yer

PUANSTOBERI said...

EKA :

Tggu Eka balik sini la nati. hihik :D

Cik Anita said...

wahh..

entry ni lah yang Nita tunggu2. sebab ini 1st time kak reen jumpa kak Zana kan? jap g ada pulak la entry jumpa Nita..hihi.

perasan!

ZaNa aDieyZa said...

dear kekda..

thanks sgt2 sebab entry ni.. zana hargai sangat2.. syukur sebab kita dapat jumpa kan.. kekda kata zana cute eh? ni ikhlas ke x? hahahaha.. badan zana dah macam belon tu kekda.. makin tombam!!! hihihi

nnti ada masa kita jumpa lagi yer kekda..

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Wahh...dtg la KL, dan kita jumpa, ada la entry camni. Hihi :D