Tuesday, September 27, 2011

Hibernasi.


Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dialah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. 
Az-Zumar : 53.

Dan kembalilah kamu kepada Tuhan kamu dengan bertaubat, serta berserah bulat-bulat kepadaNya, sebelum kamu didatangi azab; kerana sesudah itu kamu tidak akan diberikan pertolongan. 
Az-Zumar : 54.

Dan Dialah Tuhan yang menerima taubat dari hamba-hambaNya (yang bertaubat) serta memaafkan kejahatan-kejahatan (yang mereka lakukan) dan Dia mengetahui akan apa yang kamu semua kerjakan.
As-Syura :25.

Dan Dia memperkenankan doa permohonan orang-orang yang beriman serta beramal soleh dan Dia menambahi mereka dari limpah kurniaNya (selain dari yang mereka pohonkan) dan (sebaliknya) orang-orang yang kafir, disediakan bagi mereka azab seksa yang seberat-beratnya.
As-Syura:26.

*Terima kasih pada yg concern. Sgt sgt menghargai kalian walo hanya persahabatan hanya dalam alam maya.
*Perlukan sedikit masa utk diri sendiri dalam membuat keputusan. Terlalu byk cerita peribadi yang telah dikongsi. 
*Terima kasih juga pada 'teman serumah' yg memberikan sokongan. Katanya 'tak perlu tutup blog tu, kurangkan saja entry nya' - sebab dia juga blog ini kembali dibuka.


##Utk sahabat TTC - blog TTC juga telah ditukar URL - akan diberitahu dlm FB ( TTC Gathering's event)

18 comments:

mekchu said...

ini mmg dah berhibernasi selama 6 bulan dah ni.. tak update blog pon.. hahaha..

eima said...

tu la terkejut tgk tetiba nk bw blog dah private..sedey tau ...

tak pe sabo bebyk ye ....

Anum said...

nape nie sis?
jgn la tutup blog sis
sayang persahabatan alam maya kita

chinta... said...

sedih tau...dah lama x ley bukak...;(

ZaNa aDieyZa said...

kak, walau apa pun keputusan yg akk ambik, zana akan hormati keputusan akk..

take care kekda.. zana sayang kekda ketat2!

♥ ROS ♥ said...

Ala kak..knapa mcm tu? Kalau ada special case utuk ttc ni sy nk join jgak kak.. Sbb sy ni jnis susah gak.. Huhuhu...

ch@ said...

dah mcm duduk di kawasan sejuk kekDa ni, berhirbenasi. kita pun update sikit2 je kekDa, ringkas pasal life. tak stiap waktu, tak stiap benda nak dicerita walaupun blog peribadi.

status FB? lagilaaa tak pnh amek port pun. hahaaa.

eKa said...

eh kenapa ni kekda...apa yang berlaku ni..kenapa eka tak tau apa2...eka mmg dadh jrg buka blog ni tetiba blogwalking baca entry ni.,..kenapa kekda...anything happen??

Mar said...

Kak. Kenapa ni? Takmo la mcm ni. Nnt stress. Not good. Not good. Jgn lupa email saya link blog ttc baru. Take care kak. Love u

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Kalo da pvte, pehtu update entry baru, nati berduyun2 entry tu kat dashboard org bila da dibuka semula. Hihi

PUANSTOBERI said...

EIMA :

Oh Eima, Kekda terharu ni.. ada yg prihatin kekda tutup jap blog. Igt takde sapa pun perasan blog ni di ttp

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Oh. Kekda juga sayang persahabatan kita. Meh hugs meh :D

PUANSTOBERI said...

CHINTA :

HIkss... akak pun mana leh tahan ttp lelama :D

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Sayang Zana juga :))

PUANSTOBERI said...

ROS :

ROs cayunk, kan awak da folo retu blog TTC kekda :))

PUANSTOBERI said...

CHA :

Hai Cha...tanhiah diatas kelahiran bb baru.. :))

PUANSTOBERI said...

EKA :

Takde apa2. Saja boring. Hihi

PUANSTOBERI said...

MAR :

Hihi. Penat. Sbb tu nak release jap. Kekda da bagi kan url baru??