Friday, September 2, 2011

~Pasal Kembali Beronline~

Hihi. Ai kembali bersiaran dari KL. Oh. Da sampai dari kampung dlm kul 2pm tadi. Rancang perjalanan anda. Maka, Alhamdulillah, kami tak stuck dlm kesesakan di hway. Keta mmg byk tapi masih ter kawal dan aku adalah boleh tido dgn nyaman dlm keta. Hihi.

Oke. Skang kembali bersiaran menggunakan bband.

Tak tahannnn.... konon je nak tggu tgk cemna. Takde makna. Smpai KL, rehat2 jap kuar trus Jusco AU2. Tau kat situ ada byk kiosk network provider ni. Digi, Maxis segala ada di situ. My dear pun tau aku kusut kat umah kalo tak bleh nak online, tu sbb dia pun sokong je aku nak amik bband baru.

Pikiaq punya pikiaq try test Umobile plak.

Dia ada 7 days trial. Tu pun ada TnC dia la. Yg penting data usage mesti less than 500MB baru leh claim balik. Tp aku rasa amik je lah. Satu lagi sbb dia takde contract. So, anytime aku leh terminate tanpa garu garu kan.

So, kita cuba dulu ya. Memula mmg lajus la kan. Sok sok mmg mensiput la gaknya. Tp kalo oke sket dari previous bband pun oke dah la. Sbbnya aku amik rega yg sama tp data allowance dia 5GB. Dulu 4GB. Pehtu 5 bln pertama dia akan potong plak RM20. Oke la kut. 

Aku pun bkn pengguna tahap tinggi. Jarang pun tgk utube, dload bagai2 tu. Abis2 pun baca gosip kat porem je. Huhu. Update blog tu yg penting. Sbb aku tak sker nak update dari opis. Unless bosan tahap mencipan.
Jadi, just wait n see. If tak jalan, jgn patahkan plak. Hantar semula ke tpt asalnya yaw.

5 comments:

eKa said...

eka baru tau u mobile pun ada bt brukben2 ni...igtkan maxis celcom dg je

Yan said...

owhh ber U mobile kte....

tak penah dgr lg komplen.. n tak taupun sbnarnye dia ade bband.. lum meluas kot..

klu kat umah ni taklehla... utube anak2 tgk.. kami lak suke dload2 muvie.. so mmg tak cukup.. hehe

PUANSTOBERI said...

EKA :

Ada byk lagi yg ada bband. selain celcom, DG ngan Maxis.
Ada YES, ada P14G ngan umobile ni.
Akk mmg carik yg tader contract punya, so amik yg nih.

YAN :

Oh. tu mmg tahap kena guna unifi tu. Hihi. Reen ni pengguna yg mild je. Movie seme tu suh budak opis je dlod kan. Hihi :D

cikbedahlaser said...

wooo pernah pakai U.. tp masa memula die up dlu... skrg dh terminate pon.. uhhuhuhuhu
umh kami nye internet rasa nye kena hack.. sbb tetibe access limit hampir full... tipu la tu.. setakat men fb je kot..

PUANSTOBERI said...

CBL :

Err...broadband bleh kena hack jugak ker?? alamak ai.. bahaya tu.