Tuesday, September 6, 2011

~Pasal Lagu : Kisah Cinta - Ogy Ahmad Daud~


Kisah Cinta - Fauziah (OGY) Ahmad Daud

Ini sebuah kisah cinta
Dari sekuntum bunga sekeping hati
Dua jiwa dalam hayalan
Berat rasa untuk berpisah

Dua dunia satu mimpi
Satu cita dalam satu hati
Terjerat dalam permainan hidup
Terkandas dalam cinta terhalang

Mengapa dunia
Kejam pada mereka yang bercinta
Mengapa bercinta
Harus ada saja perpisahan

Kisah cinta berakhir
Dengan penuh harapan
Kisah cinta berakhir
Dengan penuh ratapan
Kisah cinta...


Lagu ni bleh dikatakan lagu feveret eva la. Rasa penah tulis kat blog lama dulu. Lps tu mcm lama sgt tak dgr. Tgh wat2 keja tadi dgr lagu ni. SINAR FM katanya kan.
Tk bleh dgr la lagu ni. Mcm tetiba terimbau kenangan lalu - cinta terputus di tgh jalan. Part paling sedih 
"mengapa dunia, kejam pada mereka yang bercinta,
mengapa bercinta, harus ada saja perpisahan"
Cewah... jiwang hahaha. giler. Siler muntah.. 
Masa tu ngan bf yg mana 1 tah. Ex-bf terbaru tu ke, atau yg masa UiTM tu ke tah. Lupa dah. Tp lagu ni mmg fefeling utk org putus cinta la.
Plak tu masa tu citer apa ke tajuk nya. Yg ada Fahrin Ahmad, Umie Aida, Ako seme tu. Dalam Hati Ada Cinta kan. Kalo google citer ni dlm thn 2003, mean ngan ex-bf UiTM tu ler (yang da bahagia ngan anak 3 dah pun skang. Ouch..)

Jumpa clip ni kat utube. Aloa... terimbau lagi

4 comments:

Yan said...

owhh betul betul... lgu ni ost cite DHAC... tp cite tu byk musimnye.. ade 4 kot.. tp igt2 lupa selalu aje miss.. ade musim2 lain tu depa pkai lagu jamal & fran.. kehebatan cinta..

owhh ade feeling ye lgu ni.. mmg syahdu gak bile layan... melodi dia tula.. meresap2 gitu..

tp yan penah tau tgk DHAC ni.. feeeling2 tgk sorang2 nangis2 hahaha.. tak putus cintapun time tu.. tp tau 'takkan bersatu' tu yg nangis kot hahahaha... ah benci ah.. malas cite..

PUANSTOBERI said...

YAN :

Ha..dulu ada la folo gak citer DHAC tu. Tp igt2 lupa lah.
Kehebatan cinta pun sedap gak lagu tu. Salu wat lagu karoke. Hihi.

Terlebih feeling lak dgr lagu ni kan. Hahha :D

ch@ said...

aiii kekDa, terkenang-kenang ke? hahaaa. masa bercinta dulu2 takde lagu tema pun, cinta monyet. habis skola terus cari calon suami, abi je la sampai sekarang ni, syukur alhamdulillah.

PUANSTOBERI said...

CHA :

Aww...sesekali melayan jiwang kekdahnya.

Owh..tahniah kerana calon suami itu adalah suami mu. hihi :D