Tuesday, September 6, 2011

~Pasal Tragedi Touch N Go Di KLCC~

Phew. Dlm nak cpt2 bergegas balik opis, ada je hal berlaku. Padahal leh je smpai opis before 2pm. Sbb nyer 5minit da smpai opis aku dari KLCC tu.

Kalo aku p KLCC je ada menda terjadi, ada menda terjadi je aku p KLCC.
Gitu lah.
Aku rasa lama da aku tak ke KLCC lps kejadian berlari2 di lorong gelap ngan adik2 opis aku dulu. Tatau la ada citer ke tak. Tak hengat dah.

Aku masuk situ tak amik tiket manual, guna TnG.
Skali nak kuar, tak bleh nak pass TnG tu. Palang tak terbukak. Konghajooo...
Pegi kat exit lain, pun gitu.
Tau la aku. Kelam kabut kalo jadi menda2 gini. Lagi plak aku lama da tk drive.
Mujur ada Faizullah n Rini. Kut tak lagi aku haru biru.
Da tak bleh tu, bagi hazard lamp, tekan interkom (tu pun aku igt tekan punat merah tu. Haha). Lps tu baru cakap thro interkom. Org tu kata p kat opis paking tu. Kena la reverse balik. Tau la dkt2 kul 2. Seme keta berderu deru nak kuar.
Skali keta sebelah kiterang pun cenggitu gak. 
Pusing balik carik opis tu. Hampagasss.

On d way balik tu tgk byk keta tak leh kuar, misti sama poblem. Haih. Takmo la guna TnG. Aku igt nak senang je, taperlu da bayar2 kat mesin tu.

Sebenarnya pegi tu sbb nak redeem tiket TGV beli kat Mydeal tu.
Oke la. Yang tu berjalan lancar, walo nama aku takdak kat list tu.
Tkpe. Asal 4 tiket sudah berada dlm tangan.
Valid till 31 Oktober 2011.
Rasa kalo2 tak bleh nak pegi or tak sempat, leh buat Giveaway kat kebun stoberi nih.
Sbb dia leh tgk kat memana TGV. Setiap tiket tu adalah berharga RM9.
Hanya berbaloi kalo tgk malam minggu - Jumaat & Sabtu sbb time tu rega tiket mmg mahal.

Memacam hal. Udah la puasa reni. Haru haru haru.
Nak masak apa yew berbuka reni. Tgk bebudak ni beli Auntie Anne, alahai sodapnya aku tgk air dia tu. Slurppp...

Nak tgk citer apa eh dgn tiket wayang ni?
Igt nak tgk hantu bonceng. Tp nyer... hurm...tgk la nati. Tp jgn kata suh tgk Karipap Karipap Cinta tu. Kuwasa heh. Baca novel oke la bes. Tgk wayang dia, tkpe lah. Suh Mat Jaim donlod je nati.
Bln dpn ada citer apa je pun yg bes ek?

Bini Bini Ku Gangster pun oke gak la kut. 22hb ni je pun kuarnya.

7 comments:

Anum said...

best gak sis
tapau je

AdiaLuze said...

Ish yu ni asik dapat tiket free je tau ... Jeles ai .. ahakss...

P/S : ai dh tawar ati na keje kat sini ni .. camno ni yu .. tolon,tolon .. T.T

Yan said...

hahh tgv tu.. yan baru perasan my deal.. psl dah lame tak bukak emel.. so tak pandaila nak wat cemane tu ekk.. kene bayau dulu ke ape??

owh leh pakai kat mane2 tgv eh.. bagus2 igtkan KL jek.. TGV je yg plg dekat ngan umah ni..

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Tapau apa?? Tapau Auntie Anne?? akak sker choc dip stix tu je. lelain tak kenan. tp tgk air smlm mcm slurpp.. slurpp je rasa.

ADIALUZE :

Eh. Beli tiket ni kat mydeal. Kan ada tulis tu. Hihi. Tp murah dari rega asal ler.

Kalo mmg thp kronik takmo keja situ, antar resign letter dan cuba buat keja sendiri. Kalo berani ler :)

YAN :

Bayau dulu trus kat Mydeal, nati dia ada bagi voucher, print dan tukar kat TGV.
Tp masa nak tukar tu, tatau la ada ke tak TGV luar KL, tp lenkali kalo ada lagi, YAn nak, bleh je Reen tlg gi amik. Nati Reen pos la kat Yan. Sbb dia mmg cop kat blkg tu bleh pakai kat memana TGV. :)

ch@ said...

biasanya mmg mcm tu la kekDa, bila dah cepat ada je yg akn menghalang nak juga bg lmbt.

rajin kekDa layan movie melayu kat wayang, kita tggu je kat astro or tv 3 time raya, mesti ada tayang. kekekeke.

PUANSTOBERI said...

CHA :

Akak sker je tgk wyg. tk kira la citer melayu ke apa ke.
Kalo donlod atau tgk kat tv, sure mcm tak feel je. hihi :D

AZLIYA COLLECTION said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html