Monday, September 12, 2011

~Pasal Wajah Baharu : KOTEX~

Oh. Ini bkn iklan dibayar oleh memana pihak yaw.
Saja nak tepek lps dpt emel dari Kotex pagi tadi.
Sbb mcm comey kan.

Berwajah BAHARU katanya. Hurm. Skang seme da guna BAHARU instead of Baru yew.

Baharu ialah new dalam bahasa Inggerisnya, manakala baru pula dalam bahasa Inggeris disebut sebagai just. Contoh penggunaan baharu Tahun baharu, kereta baharu atau rumah baharu. Manakala baru pula bolehlah digunakan dalam ayat seperti, baru-baru ini Pak mat kemalangan jalan raya atau baru sekejap tadi dia datang dengan ibunya, dan lain-lain lagi.

Sbb tu skang seme iklan banyak guna word - BAHARU - mcm ejaan dedolu kan.

Oke lupakan.
Skang kan citer pasal Kotex ni. Aku mmg pengguna Kotex. Sbb rasa mcm Kotex je bleh ngamho. Memilih utk gunakan maxi dan slim saja. Mmg 'makcik' aku tu bkn dlm kategori heavy flow. Light2 saja even ari pertama beliau berkunjung.
One more thing, sejak mula aku didatangi 'aunt flow' itu, aku pilih yg ni sbb dia je senang di basuh. Kalo lelain tu, nati segala mak nenek kapas dia kuar skali bila dibasuh. Heh!
Tp skang byk da kot yg mudah dibasuh. Tp aku lak tak bleh ngam ho. Da biasa ngan brand ini saja. Ada yg kata Kotex ni agak 'keras'. Tp skang ni ada byk jenis. Bleh pilih2.
Dulu tak berapa gemar ber kepak kepak tu. Tp skang mmg memilih yg ber kepak kepak.

Oh. Pantiliner juga ku guna yg ini. Bebaru ni beli yg WOW nyer tu.
Ada gmbr bunga2 plak. Bleh tgk kat link ni cemna bunga2 itu. Aww - KOTEX WOW
Hihi.
Kadang kalo ter silap pandang mcm rasa eh, period ke. Sbb bunga2 tu ada kaler2 merah. Hihi.

Oh. Retu aku masuk website KOTEX ni.
Lps tu dia ada suh register kalo nak free sample. Maka ku isi lah.
Dan pagi tadi dapat. Heh! Da berkurun rasanya aku register, baru reni dpt.
Dpt pun 4 keping je.
Tak mcm Libresse, seme jenis sample dia hantar.
Gambar sample takdak. Kamera tinggai. HP tak bes selagi blum beli Galaxy SII - bahahaha

Sekian.
Oh ya, anda pengguna brand apa pula sewaktu 'makcik' anda datang berkunjung?

5 comments:

eda_ej said...

huhuhu.. dah lame tak pakai pad.. harap pas ni boleh kenal lagi pad kotex tu cam ne rupe die..

pnsusu said...

bila mak cik datang pakai kotex juga he he he

Nazz@Purple said...

naz..pantyliner je pkai kotex..pad..mcm2 jenis gna..ikut pertukaran mood semasa..huhuhu

ch@ said...

kita suka pkai pantyliner yg pjg tu tu, warna hijau. kikiii. pad kita suka stayfree. lembut dan tak melecet. eh, lama dah tak pakai pad.

PUANSTOBERI said...

EDA :

err..kalo peknen bleh lupa ke rupa pad?? menakutkan plak rasa nyer.


PNSUSU :

Yey! vote for kotex kan

NAZZ :

Oh. Bleh eh cenggitu. Hihi.

CHA :
Stayfree lembut eh? Bleh gak terai nati. Tp macam da terimmune dgn Kotex tau