Thursday, September 29, 2011

Laksa Janggus Balik Pulau


Mode : Menikmati laksa jangguih di Balik Pulau - 29 September 2011.

Dua tahun lebih ke 3 tahun kot da dok mengidam mendalah ni.
First time makan, bila tah. Ye ke 3 tahun. Lebih rasanya.
Mujur tak mengandung kan, kut tak... jenuh.
Retu pegi blh tak terjumpa.
Skang da dpn mata.
Apa lagi makan la saja.

Detail kedai ni kat mana leh google je 'laksa Janggus', sure dpt. 

p/s : Apsal aku da rasa cam "biasa2" je rasa dia? Mcm ada manis2 plak. Eh. Dulu rasa dia lagi lebih umph. Ke sbb da glamer? ke sbb da masuk TBtiga? ke sbb aku da kenyang sbb baru lunch nasik ngan ikan bako pehtu mentekedarah menda ni plak. 

12 comments:

eima said...

sbb dah glemer kot...
tak penah rasa lagi la.... nanti klu pegi penang nk try cari la

Amyra Chuari said...

nmpk menyelerakan la Kekda... pekat tu... mesti sdp kan...

Cik Anita said...

laksa ni rasa dia camne? sedap sangat ke tak? macam tak pernah makan.. hehe.


tapi bukan ke laksa rasa dia mmg kena ada manis2? baru lah sedaapppp!

:)

CikPuan Fara said...

kekda... akak dtg balik pulau ye?.. fara duk kat balik pulau. dekat je dgn gerai laksa janggus nih heheh.. nnti kekda preggy n mengidam laksa nih, fara leh tlg pos kat kekda ^~

mmg rasa manis kuah dia tp kalu kat cni paling sedapla sbb kuahnya pekat ^^

anitadiana said...

sedapnya laksa tu ..pekat likat....tak pernah makan lagi kat balik pulau ne..harus cuba kalu gi sana nanti...

chinta... said...

sedapnya nmpak laksa nih...

PUANSTOBERI said...

EIMA :
Sila le try. Dulu cam bes sket rasanya. KE sbb kenyang kot

PUANSTOBERI said...

AMYRA :
Bleh la. Ada manis2 lak rasa dia, kureng sket akak

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
Akak mmg tak sker laksa manis2. Laksa feveret akak adalah pedas meletop n masam..
manisss??? errr....

PUANSTOBERI said...

CPF :

Eh. Laaa...kut tak leh kita lunch together2 smlm. Hihi.

Oke, sila add Kekda di FB nati yer. Sng nak contact apa2 :)

PUANSTOBERI said...

ANITADIANA :
Yep..bleh dipertimbangkan.
Sedap mmg sedap, tp bg org kuat pedas, 'potong' sket la bila ada rasa manis. Ada je cili padi, tp takut nak makan, kang sakit prut dlm flight satu hal plak. huhu

PUANSTOBERI said...

CHINTA :
Hikss...tkpe, nati carik kat pasau malam yer. hihi :D