Thursday, January 5, 2012

Tupai Pos Surat : Hadiah Contest



Comey kan iklan ni. 

"Nak buat cemana bang, girlfren orang sanee.."
"Naseb baik ada Pos Malaysia.."

Hihiks.

Igt - pos surat biasa 60sen yer. Smpai Jitra pun bleh antar. Aku masih tingat zaman aku main surat2 dulu. 3posen je setemnya. Ya.. ai la paling selalu pegi amik surat kat pejabat asrama masa kat Lendu tu dulu.  Kadang member yg amikkan. Pun berbulu sbb asik2 nama ai ja yg ada kat sampul surat tu. Awww... jiwang bf ai time tu kan. Main surat2. Haha. Tipon2 gak, surat2 gak. Ah. Masa tu hp adalah barang yg dianggap mewah yer. Nak beli prepaid pun serendah RM30 yg ada. Huhu. Penghubung komunikasi utk bercinta adalah public phone yg kena q panjang. Lps tu kalo ada akak senior nak guna, cpt2 bagi derang guna. Huhu. Oke, lupakan, nati kita citer pasal tu yer. Bes gak tu kalo diungkitkan citer lebih 10 tahun lalu. (1998-2000)

Tp kalo pos agak berat mendanya, pepandai la tambah nilai setem tu. Bagi dia bodusup smpai ke tangan penerima. Huhu.
Kadang Pos Malaysia ni oke sgt - pos pagi ni dari KL, tghari esuknya da smpai ke Seremban.
Tp kadang berminggu baru sampai pun ada. Itu kira oke la smpai, ada gak langsung tak sampai...!. Grrr...

Tp takat ni oke la. Cuma ada satu surat (adiah ekceli) ke Labuan tak smpai2.
Elina dear, dpt ke blum?
Mungkin ter cicir di tgh lautan.
Tp yg aku antar ke Bintulu, sampai je cpt selalunya. (kan Eka??)

Apa pun, 1st batch adiah Contest My Great Cuti Cuti Cinta telah dipos kepada :
-Mekchu
-Eyza
-Bena
-Qirmumtaz
-Cikpuanhady

Do tell  me ya, if surat (adiah) tu da smpai. Mekchu org pertama msg tghari (Rabu) yg adiah da smpai. Aku pos pagi Selasa tu. Sari da smpai. Tk perlu pakai pos laju kan.

Dan ada 2nd batch. Tu sila bersabar yer. Setem da takdak. Kena p post office, maka sekali ngan parcel la nak antarnya, sekali kan gak nak renew roadtax. Dun wori, siap da dalam sampul. Tggu nak 'berjalan' ke tgh penerimanya sahaja. Utk 2nd batch ni :
- Cha
- Mikamusz
- Nita
- Maria
- Chinta.

Yang lelain settle dah. By hand sajork. Hiikkssss

16 comments:

♥cikmOt♥ said...

tulah kan...dulu anto surat setem 3posen jek...skang sekali ganda naik...

::EIDA:: said...

Ida pernah antar GA, satu pun tak sampai!! Ntah ape masalahnya.. menciiiiiiii

Nana said...

saya dah dapat surat
tp xde stem! hahaha

BENA said...

agaknya hadiah bena sampai hari ni la kot . sebab xdapat lagi semalam . heeee ~


Thanxxxx kak stobeli . ngeh ngeh ngeh * tetibe pelat * hahaha




# opss nape akak yang risau ek kalau bena gado ngn manager ? heeee :)

eKa said...

a'a tak silap eka retu bape ari je sampai ke tgn eka...:)

mikamusz said...

dah lama tak guna pos malaysia, last sekali bulan 12 tahun lepas, itupun masa nak pos tupperware..

mekchu said...

abg posmen tu mmg bagus kan..

carmello said...

hahahahhh.... Kak Reen. Saya pun pelik yang amat ni.. Selalu elok jer sampai. Kalini lak pos malaysia buat hal. Insyaallah.. sampai..tapi taktau bila.. tau haritu takyah pos takpe kan Kak Reen. Bagi by hand jer.. Tp thanks,sbb dpt souvenir pula..=)

PUANSTOBERI said...

CIKMOT :

Kena la naik..sian gaji posmen tak naik kang. udah la kurang org bercinta guna surat skang ni. huhu :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Ehh...???

PUANSTOBERI said...

NANA :

Bagus kan posmen tu, tkde setem pun dia anto. huhu :D

PUANSTOBERI said...

BENA :

Da dpt kan?? bes..bes..

#Ya la..tak bes la gado gado..namo gado2 lagi yer.. takbes. Huhu

PUANSTOBERI said...

EKA :

Kira cpt gak tau..

PUANSTOBERI said...

MIKAMUSZ :

Pos taperwer sgt mencabar.. adalah lebih baik jika kasik by hand. *slps ada pengalaman nak balut adiah tupperware tu. Huhu*

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Abg posmen dlm iklan tu kah??

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :

MMg Lillahitaala la tu jawabnya. HUhu