Thursday, January 5, 2012

Hasil Tuaian Kebun Stoberi Saya

Kan da kata.. wat segan je nak ticket2 tau.
Malu ai tau. Kalo ai sabar je sket lagi, tak perlu nak tiket2. Aww. Aww.

Poyo ke kalo letak gambar ni?

Aww.. Poyo tak poyo lah.
Penat ni menuai di kebun stoberi nih. Dan ini lah hasil tuaian tersebut.

Iyer.. ini la cek pertama yg diperolehi. Maka mmg poyo, poto dan sebagainya lah.
Tak kesah lah. Kata lah nak kata pun. Yg kata tu pun cam la tak penah poyo kan. Eh??
Mmg da letak mendalah Nuffnang ni dari tahun 2009, tp secara aktif utk mendapatkan hasil adalah dlm tahun 2010 *setelah 'kejadian' itu lah.*
Dan seriyes mencarik gali bagaimana kebun stoberi ni bakal membuahkan hasil dan itu lah dia nyer.

Kiranya setahun lah membajak kebun stoberi nih utk menuai hasilnya nih. Walo mmg dah bleh cash out pada satu waktu tu tp saja nak tgk dia berkembang biak. Sbb masa tu BE meriah.

Sekarang. No more BE dear. No more. Lama da tak napak BE. Sobsss.

Maka, skrg kembali menuai dgn lebih gigih. Walo ku sedar blog ni pun blog suam suam kuku ja. Dan amaun dapat tu pun suam2 kuku ja. Takde la ribu ribu.

Thank you pada semua yg berkunjung, baik follower, silent reader dan yg ter singgah. Anda la yg membantu saya mendapatkan hasil tuaian ini.

Dan Insyaallah, pasti ada sesuatu yg di share bersama. Dan tentunya ole ole dari Langkawi - sekiranya tiada aral melintang dan di izinkan Allah.

Thank you Nuffnang, thank you all....
Anda lah semangat saya. Ceaa... tetiba. Hahahahah.

20 comments:

akma said...

tumpang tanye ye kakak, agak2 berapa lama cheque nuffnang akan sampai after kite tekan butang cash out ye.

yannie bunny said...

Kekda, cmna nk tuai ada hasil eh? Sy pnya 0.00 je... Sedih nenoknya.. Huhu

ejaMaria said...

hehehe... aku belum tuai apa-apa pun... ;p

SyUhAdA said...

thniah sis..

rDnA said...

rezeki tu kekda..best2..

Cik Sibuk said...

waaahhh..bestnyaa
nak sibok tanya berapa RM boleh? hahhah

chinta... said...

bestnya kekda..chinta nye x tuai2 ag..tengok la bila dah byak ckit lagi baru nak tuai..best2..;)

myfara FLK said...

bestnye kekda..tahniah...

Zana Adieyza said...

kekda, zana pun dah x de BE baru.. sedih ok!! terus rasa nak cash out kan duit dlm akaun tu la.. lepas gak la beli kasut & handbag nanti.. hahahahha.. belum cash out dah berangan!!!

::EIDA:: said...

Ida pun tak de BE gak! Kenapa ekkk.... Jgn cash out dulu zana, kita tunggu ratusssss dulu.. hihihi~

Tahniah kekda! Eh?

PUANSTOBERI said...

AKMA :

Akak da jawab retu kan :)

PUANSTOBERI said...

YANNIE :

Kena suh org salu masuk ke kebun kita. hihi :)

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Tuai..jgn tak tuai..

PUANSTOBERI said...

SYUHADA :

Thanks Syu :)

PUANSTOBERI said...

RDNA :

hihiks...rezeki menuai :)

PUANSTOBERI said...

CIK SIBUK :

Alahai...tmbg ke Krabi pun tk lepas ni :)

PUANSTOBERI said...

CHINTA :

Kalo ada BE biar la dulu :)

PUANSTOBERI said...

MYFARA :

Tenkiu :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Cash out la. Zana byk UV, harus la berganda2 byk dari akak :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Blum musim BE tu, sabo..sok2 ada la tu.

Zana tu UV dia ramai, dia rajin BW, dia rajin tggl komen, dan rajin ping blog kat blog network, so, harus da ratus2 (tentah cecah riban da kut) hasil tuainnya :)