Friday, January 27, 2012

Perihal Mengidam

Smlm merempan2 kat FB. Tetiba cam craving for spageti. Tatau nak kata, tp lps lunch tu terpikir2 nak makan spageti. Da terbayang2. Lps tu rasa cam nak masak. Dah pikir ni, dlm freezer tu ada daging cincang, balik masuk dlm microwave nak defrost kan dia. Lps tu sos ada. Tp cendawan segala takde. Mesti tak sedap.

Trus goggle kat mana nak dpt spageti. Google kuar Vivo la. Mmg ter leleh leleh la nengoknya. Super sedap napak dlm gmbr.

Dlm keta nak balik tu tnya my dear.  Nak gi KLCC ke BTS. Kalo BTS ada la Vivo. Kalo KLCC, Milano Cafe ke apa tah, yg kat food court tu. My dear kata KLCC. Lupa lak ramai still cuti. KLCC is penuh yaw. Tp tk kesah la. Mujo food court tak ramai. Maka terus order. My dear amik Bolognese n me Marinara. Tp bila siap dah tertukar. Ku plak amik Bolognese. Huhu.

Sedap. Mmg creamy. Yg putih2 tu adalah cheese. Sedap.

Dan hari ini.
Melayan tekak di kala tgh panas. Panas giler kot thari tadi.
Balik umah time lunch. Lps tu cam terpikir2 nak buat status 'sedapnya kalo dpt makan tuti frutti tgh panas ni'. Tp tak la tulis. So, masa nak balik semula ke opis, my dear tnya 
"nak eskrem ke?"


Dalam ati aku, eh, dia cam tau plak aku mmg nak eskrem.

"Eskrem mana?"

" Beli kat Petronas" katanya.

"Ala, Petronas takmo la"


"Abis, nak Tutti Frutti la tu"

Hiks.Hiks. Yep.. mmg other half kita ni bleh baca pemikiran kita kan.

Maka, sblm masuk opis singgah la TF kat Ampang Park.


Nom nom nom.


Itu lah dia kalo seme dpn mata. Nak Spageti ada, nak Tutti Frutti ada, segala gala lah kalo terliur. Kalo kat umah kampung aku tgk... harapan la ko nak dpt seme ni segera.

14 comments:

kekucingkatz said...

Ko menyebabkan aku tingin spageti juga...dh le aku mmg bkira2 nk buat..tp minggu lg satu...hehhee... Byk org kat fb post gmbr tutti frutti..hmmm..bikin aku tingin juga.

Nana Aris said...

nana suke makan seafood olio tu..best!

eda_ej said...

kemain lagi ngidam tekak omputeh.. hehhehe.. =D

ejaMaria said...

hehehe... sudah ada isi kah?... ;p

♥ ROS ♥ said...

Wah... Msa ros dulu, asyik mengidam sblum period.. Tapi ada skali tuh mngidam nk mkn spagetti tgk2 dh sebulan lebih pregnt.. harap akk pun mcm tu jgak.. Amin... :)

Cik Sibuk said...

spaghetti terbaek mmg kat foodcourt klcc tu. tapi tak ingat apa nama menu tu..dia separuh sos putih, separuh merah.

paling sedap kotttt di dunia. tapi tu cerita 4 tahun yang lepas la. tatau ni masih sedap ke tak.

Chekgu Azrine said...

Bolognese tu nmpk walaah!!adusss..terus ngidam..haha..

PUANSTOBERI said...

@KEKUCINGKATZ :

Hiks..sila la buat..lps tu pos ke sini barang sepiring dua. Hihiks.
Dan sila terjah jugak TF yg berhampiran :)

PUANSTOBERI said...

@NANA ARIS :
Akak kalo hok spaggeti ni kureng sket kalo seafood. Retu da terai kat Vivo.. cam tak bes. Tp kat sini tatau la kan

PUANSTOBERI said...

@EDA_EJ :

Ate..senang nak mendapatkannya. Ce kalo kat kampung..mampuih nunggu..

PUANSTOBERI said...

@MARIA :
Isi perut.. Hiksss

PUANSTOBERI said...

ROS :

AMin...hahah.. tp baru 1 week period. acena ???

PUANSTOBERI said...

CIK SIBUK :

Yg sama kut la tu. Eh. Ke lain. Hihiksss

PUANSTOBERI said...

CHEKGU AZRINE :

Siler..siler.. :)