Thursday, January 19, 2012

Cuti Cuti Langkawi : Sneak Peek

Kredit : FB Norlida. Hihi.
Berada 650meter dari aras laut pun still napak gemok dan moncit. Haha
So, akur. Redha (reda?) pun yer jugekkk...

Haha. Tepek gmbar tu dulu yaw.
Cerita Ceriti Cuti Cuti Langkawi sdg di compile kan. 
Tggu gak gmbr2 dari rakan se hanimun itu. Sbb beliau mmg sker bergambar, jd byk gak la gambar aku kat beliau. Itu pun reda gak la sbb harus ada gmbr yg mencomot. 

Ini kira xtvt di hujung minggu je ni. Bkn lama pun kat sana.
Pegi Ahad pagi, balik Selasa petang.
Takde la cover seme tpt2 menarik.

Yang sempat pegi,
a) Tpt atas ni la - Oriental Village - Cable Car
b) Island Hopping 
c) Underwater World
d) Pantai Pasir Hitam
e) Dataran Lang.
f) Makam Mahsuri.
g) Kilang Gamat Nusantara Maju.

Galeria Perdana tak smpat sbb ada org tu takut tak smpat nak amik gambo ngan Lang. Hikhik. Minat tul dia bergambo ngan Lang. Mujo Lang tu tak ngikut terobang sebelah2 flight.
Lps tu Kompleks Kraf mmg tak la. Kalo pegi, harus aku claim TnT jadinya. Haha.
Lagi mana ah yg menarik?
Tp tu je pun rasa da cover satu pulau dah.
Tanpa GPS, hanya berpandukan signage yg ada. Tp Langkawi ni usah riso ler. Takkan je terlepas ke Bukit Kayu Itam. Pusing2 mmg akan jumpa gak jalan nyer. Haha.

Oh, kami stay kat Pantai Cenang.
Why Pantai Cenang? 
Saja nak tgk mat2 n minah saleh ber 2 piece.
Eh..?? Haha. Takde lah.
Saja, sbb kalo ke Langkawi (atas urusan kerja) mmg derang bagi duk kat Kuah. So, nak bercuti ni takkan nak duk kat Kuah lagi kot. Kuawasa mak noks. Cenang sudah. Bes oh. Happening walo pun takde cuti apa2. Sunbathing je tak buat. (T___T)

Oke, nati kita citer persatu.
Harap bersabo la ngan marathon Cuti Cuti Langkawi ni. Mmg kena abiskan this week gak sbb CNY ada Cuti Cuti Cinta pula.. Twehehehe...

13 comments:

Chekgu Azrine said...

Wah..bestnya.asyik cuti je erk

Sonok sgt nmpk..selamat cuti2 cinta plak!!

ejaMaria said...

nko ni kan... baik tukar keja la... gi keja ngan tourism la... ;p

CikPuan Fara said...

bestnya byk jejln.. hihi.

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam..selamat pagi. =)
selamat bercuti.bestnye gi langkawi.dah lame sgt tak gi sane since skol menengah.huhu~

Lynn Hamzah said...

berjalan lagi ek kak...seronok betul la...

BENA said...

cuti2 aje akak ni . jeles melessss bena . skag xboleh cuti sngat . cuti cikittt . hahaha :)


satu hari nanti nak pergi langkawi jugak. tapi xmo naek tinggi2 tu . gerunnnnnnn :)

Masya said...

tak pernah lagi pergi langkawi.. teringin sangat nak pergi...

PUANSTOBERI said...

Chekgu Azrine :

Ate nyer Cikgu.. sapa tak sonok g jalan2 ye dok. Hikss :D

MARIA :

I wish...! Haha :D

PUANSTOBERI said...

CPF :

Alalaa..dkt2 je yunk.

MAERA :

Slmt pagi Maera. Kat sini duk sari 2 bes la. Ce try setahun..pitam..huhu

PUANSTOBERI said...

LYNN :

Hikss.. ala, Lyn, dkt2 ja ni.. Takde jauh2 pun :)

BENA :
Cuti byk sbb tu leh jalan2 tp kena cover2 gak, sbb sian yg kena tggl kat opis. Huhu.
Naik la tpt tu..rugi oh.. :D

PUANSTOBERI said...

MASYA :

Tkpe..nati pegi yer :)

Cik Anita said...

hee.

mebi baju akak tu kot pakai baju jalur-jalur...

eKa said...

oh saya jeles.kekda asyi jalan2...turn eka pulak melopong tgk org bercuti...uhuuhuh