Wednesday, January 4, 2012

No Previous Entry Button

Google

Retu masa contest tu, Ain; yg join contest tu kata entry Kekda takde button utk previous entry. Susah sbb dia tak dtg baca hari-hari. Dia dtg baca sekali sekala, so ada yg dia terlepas nak baca.
Hihi.
Yeps. Lama da aku disable kan mendalah tu. Button next pun takde. 
Google

Ada la sebab musabab aku buat gaya gitu, walo aku tau UV mungkin bleh merudum jatuh bila takde previous entry. *cea... dia punya merudum tu mcm la ramai nau org nak baca blog dia yer. Haha.* Mana la tau, kut ada yg baru nak kenal blog aku ni kan, tetiba potong. Ada 4 entry ja kat satu page.

Udah la takde previous entry lps tu kat archive pun aku buat dropdown menu. Ikut bulan. Takde tajuk seme. So, bila tak bleh tekan previous entry dia akan kuar apa yg cukup utk satu page je lah. 

Lps tu jadi meyusahkan aku sendiri plak. Aku nak carik entry lama pun susah. 

Choiii..

Maka skang, aku da buat archive tu jadi hierarchy. Tp button previous entry mmg aku disable kan. Bleh gitu? Bleh la kan. Segala bebelan aku kat previous2 entry seme ada kat situ la. Klik je la kalo da terlepas entry2 sblm ni.

p/s : Pada yg buat word verification kat comment tu bleh disable kan tak menda tu? Kadang aku da siap2 comment, pjg2, tetiba sbb word verification tu dia tetiba 'hang'. Beku ja kat situ. Kadang menda tu 'melompat lompat' pun ye gak. Tp seme ada sebab musabab memasing kan nak buh word verification tu, so, takpe..ai akur.. ai akan cuba komen juga walo dia tetiba terhilang *tp kalo guna Google Chrome, oke la sket. Takde la melompat lompat sgt. Hihi.

5 comments:

Zana Adieyza said...

word verification tu leceh cikit la kan.. kalau kat rumah, selalu jer hang komen zana.. so kalau xde lagi ok kot kan..

::EIDA:: said...

Blog ida takde word verification kan? kan? Aah, terasa susah nk baca blog kekda kalau ida tak on blog berhari hari...Mesi terlepas je entry, pastu tak tahu nk cari kat mana.. HAHA!

So, apa yg ida buat? Kene bukak blog hari hari, tengok dashboard, kekda ada update tak? pastu baca laju laju... blog lain, boleh esok esok berBW..Tapi blog kekda harus baca cepat! hihi ~ pandai tak? miahahhahaa


Tapi kekda dah buat Arkib blog versi baru tu, mudah sikit.. TQ Kekda! =)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Tu la tu. Akak guna goggle chrome oke sket la. Kalo tak hang truss..

EIDA :

Takde... tp memula tu kena carik button komen dulu. Huhu.

Ha.. akak da buat arkib camtu bleh la carik, tp kena klik klik plak. Huhu. Sori le kalo menyusahkan.. :)

ch@ said...

padanla jenuh takde button previous. kita ni suka baca entry bundle. kekda kalau kita jap ada jap takde kat komen kekda ni, tandanya kita baca je tapi tak komen. ahahaha.

PUANSTOBERI said...

CHA :

Huhu..akak tak jual bundle. Hihiikksss :D