Monday, January 2, 2012

Gemersik Kalbu : Akasia

Google
Cemana dgn cerita Gemersik Kalbu?
Boleh di follow?? Biasa la, dia awal2 ni tak berapa bes, sok2 da tgh2 sket baru bes kan?
So, aku pun mengambil kesemapatan utk baca semula novel nya.


Oh. Lain dari novelnya.
Kalo dlm novel ni, Tok Abah Raihana meninggal kat Mekah, tp dlm drama derang meninggal skali.
Lps tu dalam novel Raihana ni cikgu, mengajar jauh pedalaman.
Lps tu dalam novel mak dia tak la benci dia sgt.

Tkpe, baru 1st episod. Kita tggu next2 lagi.

Lama giler da novel ni aku beli dan harus kena repeat balik.
Mmg tak igt langsung.

Masa tgk novel nih, kat dpn ada something plak aku tulis.
Haha. Jiwang.
Maklum la, time tu beli kat book fair, yg meneman pun harus la bf time tu, tu yg kuar ayat jiwang. Tp aku tak amik la gambau apa yg aku tulis tu. Bak kata tagline novel Gemersik Kalbu nih
"Mengapa berpaut pada kenangan sedangkan impian boleh digapai"

p/s : Memang peminat Anis Ayuni and ada seme koleksi novelnya

12 comments:

ch@ said...

ahaaa, kita pun ada smua novel anis ayuni, cuma gemersik kalbu ni, tak ingat sgt citer dia.

yannie bunny said...

pinjam kekda! ;)

Nana said...

awl2 ni lom bes lg kan hehe

eKa said...

suka ayt last tu kekda...kekda rajin baca novel juga upanya ye

PUANSTOBERI said...

CHA :

Ahah. Selain Anis Ayuni akak minat Noor Suraya. Pun ada seme koleksi dia even yg dia tulis utk bebudak. Hihi.

PUANSTOBERI said...

YANNIE :

Tggu akak abis baca. Ngeee :D

PUANSTOBERI said...

NAna :

Tu la..tggu mggu ke2 nati, ok da la kut

PUANSTOBERI said...

EKA :

Eh, muka cam tak sker baca novel eh? haha. Retu kan akak ada buat entry beli novel online berketul2. Hihi :D

ekinashikin said...

waaahhh...koleksi time muda2 kan..
kita pon suka..tapi tah mna2 bukunya...pastu x hengat lnsg pon citernya..kena rewind balik..hihi

cikbedahlaser said...

suke k berangan cite nih...
smpi ade ura2 kot dpt anak nk letak nama ahmad suffian... hahahahahaha

tgk pelakon pon dh mcm... ala.....
dgn rambut karat bagai... dan aksha cam x cool sgt je.. pelakon... D..
jalan cite.... baru 1 episod... xleh komen sgt..

satu lg.. bukan ke dlm cite tu die ngajar kt skolah? ni kt umah anak yatim lak kan.....

ch@ said...

selain anis ayuni, kita suka aisha sofea. heronya takde yg tak kacak, smua kacak2 hahaaa.

PUANSTOBERI said...

EKIN :

TU la tu..mmg tak igt langsung. Kena baca utk recall

CBL :

Lain citer nyer..

CHA :

Da jawab dlm gchat :)