Tuesday, January 3, 2012

Detik Pertukaran 2011 ke 2012.

Ramai memilih utk lepak di rumah. Dan ramai juga kluar bersama rakan2. Hey.. malam  minggu yaw.. mari kita berjumba jumba. Hahaa. Ajaran sesat neh.

Oke. Aku pun berada di luar rumah ketika pertukaran tahun 2011 ke 2012 tu. Bkn utk meraikan new year, tp saja gi makan2 wif my adik2 blogger ku ini. Atau secara spesifiknya geng2 blogger TTC Corner.  Plan secara adhoc je pun. Utk menyetim kan diri. Huhu. 

Maka, kami ber 10 pun menyetimkan lah diri di Restoran Steamboat Maeps. Zana tukang booking. Mula nak jumpa dalam kul 6.30ptg, tp seme cam lewat smpai. So, lps maghrib baru memasing gerak dari umah. Aku lak dalam 7.30 gerak. Mujo tak jem. So, on d way tu berdering2 la phone kan. Laki aku duk  nyakat 'seme tipon pengerusi la nak carik tmpat'. Muahahaha. Pengerusi ke kerusi??. Nak senang aku suh tggu dpn main entrance tu je. Jadi, Zana ngan Nana, ngan Zu (Cinta) tunggu kat main entrance. Derang follow kiterang yg konon cam tau la. Skali salah masuk ko. Haha. Terlajak smpai kat area2 tasek tu. Udah la gelap. So, pusing balik, tanya kat guard kat simpang tu, baru jumpa. Haha. Dah lama kot last pegi situ. 

Direction untuk ke Restoran Maeps ni : Masuk main entrance (yg dr spital Serdang), terus je, lps tu mcm ada lorong - masuk kanan, terus je, dlm 100meter camtu ada simpang. Amik kanan. Dkt simpang tu ada post guard belah kirinya dan ada bangunan keselamatan ke apa tah nak masuk simpang tu. Jadi, lps simpang tu terus ja. Nati napak paking besar di sebelah kanan. Kedai tu kat belah kanan tu la. Better call dulu before pegi sbb seme orang booking dulu.

Lepak2 makan smpai kul 10 situ. Ni kali ke3 aku makan situ, tp kali ni sup tomyam dia agak kureng n 'potong' nak makan banyak. Aku mkan eskrem ja byk. Tu pun susah nak amik sbb ramai bebudak 'bergayut' kat tpt eskrem tu.

Lps dari situ gerak ke Putrajaya - Adiey, asben Zana yg lead sbb meke org Putrajaya. Lagipun nak avoid org yg gi tgk konsert kat situ. Maka, lepak2 kat dpn Mahkamah tu plak. Dgn harapan, leh napak kut bunga api kul 12 kang. Yg si Nana, da perit2 tekak dahaga tetiba. Huhu.

Sambil2 tu amik gambo la. Memacam gaya ada. Klaka tul. But happening dowh. 

Tup2 takde ko bunga api, ke tak napak kot. Setakat 2,3 kali je denga bunyi. Ceh. Tp takpe la, sbb kiterang pun bkn nak tgk sgt bunga api. Last2 napak asap ja. Haha. Trus ke kedai mamak plak. Minum.

Dan dlm kul 1 baru gerak dari Putrajaya. Ya. 2 mlm berturut2 smpai umah kul 2 pagi. Mmg cam org muda mudi. Tkpe la. Sekali sekali ye dok. Akhir kata, dari kami


*gambar lelain ada di timeline FB. Cea..timeline skang yew.. baru la ikut trend. Hahaha. Choii....!

*TTC Corner adalah secret group bagi aku dan kawan2 yg sama lane sedang ber TTC. Mmg tak ramai pun dalam secret group tu dgn tujuan agar kemesraan benar2 terjalin antara kami.

24 comments:

luvely Bobo said...

masa pic kt putrajaya tu,kte ade nmpak kekda tgh posing.... hehhehehehe... jem gilo

Errina.Rahim said...

sorry geng tak dapat join malam tu... husband tak mo... huwaaa... merajuk smpi tak kuar mlm tu...hehehe..mogok!

Zana Adieyza said...

version zana tunggu eh.. tapi cilok semua gambar dr fb kekda, yani & cinta.. hihihihi.. kata kamera kamu semua gedabak besoooo, saya punya kamera kecik jer so haruslah simpan dlm bag ajerrr.. hihihi..

mmg seronok sambutan tahun baru kali ni! syok gathering ni! syok kenal semua member!! syok habisssssss...

Anum said...

wow seronoknya

Nana said...

OWH TIME NI la akk tersalah anta sms kt saya ek hahaa
sms pasal nak kuar pas magrib hehehe

::EIDA:: said...

Eh! Lawa benor lah kekda duk gabung gabungkan pic seme tu.. guna software ape ?? meh ajar sikit.. hehehe


*ida pun nk up citer ni!! tapi..petang sikit! hihi*

Em's Family said...

i pulak pergi iCity.. secara tak sengaja, nak hantar adik balik kampus, so alang2 tu singgah la sane

yannie bunny said...

Zana, yani blom upload. Sori lmbt... Nnt eh... Akan ku upload sepantas mungkinn;)

eda_ej said...

wahhh.. sakan sambot taun baru.. sonok juge dapat kuar ramai2 cam ni kan.. =D

PUANSTOBERI said...

BOBO :

Jem mana?? Mujo kiterang tak kena jem..huyeee

PUANSTOBERI said...

ERRINA :

Lenkali kalo dia takmo, mitak izin pegi sendiri. Bleh kami2 amikkan Ina.

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Dlm grup ada 25 org, baru half kita jumpa. Impian akak nak jumpa seme 25 org tu.
Tp eh, 2,3 org tu mmg akak da kenal. Hiksss :D

PUANSTOBERI said...

ANUM :

:)

PUANSTOBERI said...

NANA :

Ngeee.... ptt la Nana sebenar tu senyap ja. Rupanya tersalah msg. Hahahhaa...

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Guna photoscape je lah yunk.. mana leh akak reti men design2 lain nih.

PUANSTOBERI said...

EM"S :

Ramai kot kat sana kan?? Sure sesakk...

PUANSTOBERI said...

YANNIE :
Cpt..cpt.. Hikss

PUANSTOBERI said...

EDA_EJ :

Bkn nak sambut new year ni, saja kuar makan2 jer sebenarnya.

♥ ROS ♥ said...

Kekda teringin nak join korang semua :( huhuhu....

PUANSTOBERI said...

ROS :

Kalo dkt bleh je join :))

♥ ROS ♥ said...

Sggup pergi sana dr penang... Suka jumpa geng blogger.. Hihihi.. Kakau kena ari cuti hubby nk joinlah.. Kihkih.. Kalau dijemput :p

ILY said...

Kekda, bestnya korang! Ily nk tny, nk join group kat FB tuh atas invitation ke? Huhu. Sebab katanya secret, mesti la bkn public group kan? Hehe.

PUANSTOBERI said...

ROS :

Nxt time yer :)

ILY :
Grup tu mmg grup secret and atas invitation akak sorang je. Sbb bkn la nak kata akak poyo ke belagak tak bagi org lain masuk, akak nak masukkan org yg akak bebtul kenal ja. Ily nak join?? Emel link FB Ily ke akak :)

ILY said...

Kekda, nakkk joinn! Ily dah email pon kat kekda link fb ily ;) thanks! Muahh ;))