Thursday, January 5, 2012

Nasib Si Kerapu Di Kg. Baru

Tetiba ter sumbat lak otak ni. Takde idea nak menulis. Maka, mari up citer ni. Seminggu da kejadian ni. Rabu lps kalo tak silap.
Gi makan2 ala-ala farewell ngan adik unit aku yg SPS tu. Masa tu kengkononnya Jumaat tu derang nak last dah. Jenuh pikir ni nak gi makan mana. Sudahnya kampung aku jgk... Next station - Kampung Baru. Huhu.

Dkt Juara Tomyam sanun. Yerp. Mmg ada lunch situ. Servis pun laju. Tip Top. Tatau la kut aku smpai tu dlm kul 1. Kut kalo 1 lebih, org da ramai dia lambat ke kan. Tp aku tgk org lain dpt cpt ja. Selain hidang2 ni, dia ada gak ala-carte, nak nasik goreng ke apa ke.

Kami ber 7 - sorang lagi amik gambau la. Jejaka ensem sorang tu lah. Haha.


Antara makanannya
Tomyam campur (putih), kailan ikan masin, ayam goreng kunyit

Sotong goreng tepung yg kuah cicahnya sedap. Eh. Sotong pun sedap gak.

And seekor ikan kerapu yg dimasak 3 rasa
Tu nasibnya setelah dibelasah oleh kami ber7. Muahaha.

Makanan oke la. Sedap. Tp rega tu mmg mahal la sket. Utk ber7, dgn lauk2 atas tu n air (mostly air buah la) dalam RM122. Tp kalo area KL oke da la kan. Sbb aku terbayang - eh, kalo makan kat Bagan Lalang ni dengan rega tu dan orang seramai tu kira dpt lagi bes makanannya. Huhu.

Lps tu sebaik saja smpai opis terdengar kabar2 angin yg meke; SPS ni disambung lagi utk tahun 2012. Rupanya mmg ada pekeliling kat treasury dah. Huhu. Adiah da dpt dari BKP, surat penghargaan (dari KPKK) pun da dpt, skali sambung da. Hahahah.

Maka dgn itu, aku menarik nafas lega... giler ko, agak tak bleh tido gak la 2,3 ari before tu. Duk pikir cena aku nak handle unit tu dgn kekuatan 3,4 orang je. Sbb derang ni mmg byk membantu gak la. Dah sedih2 ni sbb tiap2 mlm b4 tido bed-mate aku la kena dengar rintihan aku. Huhu. Risau weh. Nak cuti pun tak senang kalo tinggal 2,3 orang nati. Sesilap mmg tak lulus kang cuti. Woah.. ke situ halanya. Hihi.

Apa pun, aku sayang derang seme dan kalo btul derang abis 30hb Disember tu mmg tahap banjir la gamaknya. Derang pun da siap buat video utk kiterang. Skali seme sambung. Alhamdulillah.

*gmbr amik dari FB. Kalo FB kena block, mmg tak leh view ler. Mintak mahap yer :)

14 comments:

Zana Adieyza said...

dah berapa kali akk sebut bagan lalang.. sajer buat zana makin rasa nak gie sana jer.. hihihi..

kalau x ramai org dlm unit kita, mmg payah nak apply cuti.. kena gilir2 konsepnya.. hihihi

::EIDA:: said...

Bahagian ida ada 9 orang.. Ida nak cuti, xde org nk cover kerja? Ada aku kesah? gasak cuti jugak.. hahahaha!!


*Bagan lalang.. ouhh.. bagan lalang..*

Sue-Rya AQ said...

makan makan makan..sedap sedap sedap..hahaha

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ganas betul korang mkn ikan kerapu tue yew...hihihihi

kina ada update gambar baby taw. jom ler tgk...

ekinashikin said...

wahh..sedapnya mkn2...
kita selalu pergi kedai rosdet yg kat area opis arwah sosilawati tu...
sana pon servis laju..hihi

Cik Anita said...

entry makan-makan memang best. hish. semedang lapar kalau nampak makanan cam gitu.. sotong tu melaparkan! grrr.

anitadiana said...

best2 makan..tapi kasihan ikan tu...tak org nak makan bahagian kepala..kak ita suka tu...

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Haha. Entah.. akak sker la kat Bagan Lalang tu. Sedap, rega reasonable. Da ke Jeram seme, tp Bagan Lalang gak jadi igauan. Huhu.

Akak bkn pasal nak cuti gilir2 tu, akak rungsing kalo cuti kena call2 tu. Kalo ada yg bleh diharap, maka senang ati la sket :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :

9 orang oke la. Tu la tu, mmg buleh cuti ja, tp nati derang perambat duk call call, naik rimas. Jadi, kalo ada org buleh harap ni, oke la sket. Cam ke HK retu, sng ati rasanya :)

Jum gi Bagan Lalang jumm :)

PUANSTOBERI said...

SUE :

Nom nom nom

PUANSTOBERI said...

KINA :

Eh. Tu kira bersopan la tu tinggalkan kepala camtu ja. Hahaha.

PUANSTOBERI said...

EKIN :

Haa... akak tau kedai tu. Penah makan la tp tak selalu sbb paking hazabbbbb. Huhu

PUANSTOBERI said...

ANITA :

Sotong itu sedap. Sekian :)

PUANSTOBERI said...

KAK ANITA :

Seme control ayu kak, ce kalo kat umah. Huhuu :D