Monday, August 8, 2011

~Edisi Menghargai Follower #1~

Oh. Berdebar debar rasanya nak me review blog org. Tapi aku ni bkn nak review dari sudut pandangan konon aku ni blogger ter haibat ke blogger ter agung ke mahupun apa yg org salu kata tu - burger blogger otai.
Aku review sekadar mengeratkan hubungan persahabatan yg permulaannya terjalin hanya di alam maya. Tp tak semestinya juga yg hanya kenal di alam maya, yg aku kenal di alam realiti, yg ada blog pun Insyaallah aku review juga.
So, skang ni kita pegi ke kawan blogger pertama yg blog nya aku nak review.

Seme org punya dunia tersendiri, same goes anak dara sorang ni. Cerita suka duka kisahnya dalam blog yg bertajuk Dunia Cik Anita.

Cemana kami mula berkenal-kenalan?
Masa dia masuk Contest Sedondon Raya Pnstoberi last year.
Dia pun join. Tp masa tu dia disable function utk save gambar. So, aku tak leh amik gambar dia (walo hakikatnya, kalo kita disable right click function, pun masih boleh amik, tp aku malas, sbb ramai lagi aku nak tempek gmbr nya - cewah! cam gud gud je konon ramai nau masuk contest aku tu kan. Haha. Puasa ni kan, sila jgn mengutuk. Saya kutuk diri sendiri takpe. Hau hau hau)

So, demi nak join, dia bagi aku save gambar tu.
Tp keputusan bkn pada aku sorang, sbb aku ada juri2 jemputan turut menilai.
Dia takde rezeki masa tu.
3 gambar dia letak, ni salah satu gmbr di pertaruhkannya (beliau yg tgh2 itu)

Dia mmg ramai adik beradik pompuan (ke seme adik beradiknya pompuan ah?).
Seronok bila baca pasal dia dgn adik beradiknya.

Masa dia kat UPM dia salu la citer pasal life dia as a student, smpai ada skali tu blog dia langsung kena bawak kat mgt. Sbb ada satu citer pasal U dia, yg mgt kata leh menjatuhkan reputasi kolej/U derang. Smpai la dia kena ttp blog seketika.

Kemudian dia bangkit, mula2 dia kata dia maleh nak wat blog, tp blogger tegar kekdahnya kan, mana leh tak menulis sbb nati mcm rasa eh, kat mana lak aku nak meluahkan perasaan ni. Ha, misti begitu kan. Jalan2 ke gi makan2 ke misti ada rasa, nak citer kat blog lah. Ha..lps tu dia bangkit dgn Dunia Cik Anita  nya yg semakin ceria.

Aku paling sker entry dia pasal dia nak abis dari UPM. Nak bawak balik seme barang2 dari hostel. Tader org nak amik, so, dia gigih je bawak keta dari kg dia, balik sana sorang2, amik barang. Lps tu balik ter langgar lembu ke kebau tah. Katanya tu la 1st time dia bawak keta sorang2 dan jauh. Hihi. Klaka yew. Tp tu experience Nita, Experience la mematangkan kita.

Dulu dia ada gak citer pasal lovely bf dia dlm tu. Tp tak silap aku skang da takde pun. Aku pun penah advise dia, if kalo org tu tak hargai seme yg kita buat, walo cemana kita sayang kat dia, tu menunjukkan kita perlu pikir semula samada nak teruskan atau tak. Lagipun, lambat laun, kalo ada jodoh kita ada lah.

Skang dia da abis belajar. Degree. Major in apa aku lupa, tp aku penah baca. Ada berkaitan bahasa melayu kalo tak silap aku. Skang dia keja sementara. Oh. Dia ni org Perak juga. Hihi.

Satu yg membuatkan dia unik adalah namanya. Anita ni bkn nama sebenar dia, tp dari perkataan terbalik dari nama penuhnya sendiri. Hihi. Walo aku tau nama betul dia, tp aku senang panggil dia Nita je.

Walo aku lum berkesempatan nak jumpa dia, tp aku tau perwatakannya ceria dan menyenangkan seme orang. Muda lagi ni, dan aku rasa skang status nya adalah single. So, sapa mau kenal2 ngan beliau, bleh la melayari dunia nya di Dunia Cik Anita.

Hihi.

Untuk beliau, aku doakan moga dia dapat capai apa yg diimpikannya dan bertemu prince charming impiannya (toksah tunggu Ally lah Nita, carik yg muda2 sket. Hihi). Nita ingat ni je, Allah temukan kita dgn org yg 'salah' agar kita dapat menghargai seseorang yg 'betul' suatu hari nati :)

*********

*Jgn marah yer Nita. Akak review ni. Kalo ada salah silap yg akak review harap dimaafkan dan boleh diperbetulkan. 
*Tinggalkan komen dan emelkan alamat utk akak hantar mystery gift :)

***********

Entry ini adalah yg pertama bagi Edisi Menghargai Follower dan Pengkomen Blog PnStoberi.
Utk keterangan lanjut berkenaan Edisi ini, bleh trus ke link ini
http://pnstoberi.blogspot.com/2011/08/pasal-nak-buat-edisi-lah.html

20 comments:

Anum said...

syoknya

mekchu said...

dah la buat review.. pas tu bleh tuntut hadiah pulak tu.. best best..

okeh #2 pulak.. mekchu punya no.bape la erk.. cemasss... hahahaha perasan..

ChentaHati said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhh, sonoknya kena review!

ZaNa aDieyZa said...

zana pun selalu baca blog nita tu.. mmg sweet jer cara penulisan nita tu..

Cik Anita said...

YA ALLAH!!!!

akak buat Nita betul-betul terharu. sungguh!!!! disebabkan Nita ni kuat tacing, baca review akak ni pun tacing. :p terasa macam betul-betul Nita dihargai. Terima kasih sangat-sangat Kak Reen!

bila akak sebut pasal belog Nita yang pernah kena tindakan tata tertib tu, Nita ekceli dah tak pikir dan malas pikir pun kenangan pahit tu. hehe.jatuh dah semangat blogging waktu tu.

then kerana kontes sedondon raya tulah yang menjodohkan kita bertemu. ecewah.

terima kasih sangat-sangat Kak Reen atas penghargaan yang tak terkata ni! tak sangka belog nita antara belog yang akak 1st review. :)

Love you <3

ch@ said...

ahahah mekchu bkn cemas tapi mekchu teruja. giliran kita nombor berapa pula gaknya ye, ada ke tak eh. hahaha. perasan gila dah ni.

TAHNIAH kekDa.

ejaMaria said...

bagus la idea ni... aku blur nak buat entry... kot nnt minta bagi idea bole?... ;p

Teratak Hami said...

Rajin sungguh Pn Stoberi ni :-)

Yan said...

wah suda keluar...
bagus2 ini review plg best setakat ni...
bosan baca review..owh blog ni berat.. seo zero.. kena buang widget.. layout simple sangat.. halahai.. ape sangatla benda2 tu kan... isinye yg penting.. kite nak baca.. pengalaman yg boleh dikongsi..

salute kamu..

eh yan masuk sekali tak dalam edisi ni?? muehehehehe

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Sesekali wat cemni. HIhi :)

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Sabo..sabo..kena ada mimpi dlu baru leh review. Wakakak :D

PUANSTOBERI said...

CHENTA HATI :

Wahh...sabar ya..mungkin giliran anda ada nati :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Yepss..misti org nyer pun swit juga :D

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Sapraissss :>

PUANSTOBERI said...

CHA :

Hihi..klaka ah korang..
Tkpe.tkpe.. kalo dpt mimpi nati zass trus akak wat review. :D

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Hihi. Bleh je nak bagi idea.. ko nak yg cemna tu?? ceaa... :D

PUANSTOBERI said...

TEratak Hami :

Saja nak mengeratkan ukhwah antara kita dan juga nak bagi penghargaan pada kengkawan yg rajin mai sini :)

PUANSTOBERI said...

YAN :

Oh. Ai bkn pakar dlm bab memberi komen itu ini blog org. Lagipun seme org buat sesuatu ada motip dan sebab dan sgt tak manis kalo kita review pasal tu unless mmg tuan punya blog minta utk di review.

Ini review persahabatan je ni Yan. Tujuan dia tak lain tak bkn nak eratkan ukhwah antara kita yg kenal dlm alam maya je ni. At least da tua sok2 ada la something utk dibuat kenangan.
(mcm dulu masa aktif ber porem, dapat ramai kawan kat porem. Jadi BFF pun ada)

Insyaallah, ada giliran Yan. Hikss :D

Puteri said...

best best.. tapi yang tengah tu adik dia ni hah.. ramai yang silap.. sebab muka kami orang kata mirip mirip kembar gitu

sazeni

Puteri said...

best best.. tapi yang tengah tu bukan nita.. adik dia ni hah.. ramai yang keliru.. sebab kami mirip kembar(orang kata la ye dak)