Friday, August 5, 2011

~Pasal 1 September~


I need a clarification please.
Cewah!
Tetiba kan pepagi Jemahat aku speaking. Hoho.

Ni nak tnya kengkawan ter cayang,
1 September 2011 bersamaan Syawal,3 (Insyaallah)
cuti gantian ke tidak??

Sbbnya adik2 aku ni da isi borang cuti (mana yg kontrak-tak guna sistem HRMIS)
sblm aku sign (bkn la pelulus cuti, cuma immediate officer la), kena gak tau.
Kang kesian derang ni. Tak memasal cuti kena tolak sbb igt 1hb tu tak cuti gantian.

Aku rasa mmg cuti 1hb tu.
Aku penah dgr da dulu yg 1hb tu cuti gantian kepada 31hb.

Tp ada sok sek sok sek mengatakan cuti gantian tu dibawa ke 16 September ketika Hari Malaysia tu nati.
Tp Hari Malaysia mmg cuti.
Sbb kalo tak silap aku time tu, last year aku p karoke ngan Dee (ke ada xtvt lain tah, nati aku refer balik entry tahun lps kat blog ni).

Ate, cemna ni?

Kami2 pun nak gak isi dalam HRMIS cam che puan Izan kita yg da isi tu.
Huhu.

Aku pun mmg amik cuti Senin (29 Ogos) n Jumaat (2 Sept) tu la.
Sbb aku da rasa Khamis adalah cuti.

Yes, i need a clarification regarding this matter.
Esp, from the govt servant.

Thank you.
So, cemna?

Eh. By d way - 2 bulan bonus??? Haha. Mimpi di siang hari la kan kalo dpt. Tp kalo dpt... wa wa wa.. bonus gi HK la napaknya. (",)

13 comments:

♥cikmOt♥ said...

puan ida...ritu pm dah umumkan...

cam gini citernya... kalu raya jatuh pada 30 dan 31hb...so maknanya 1hb tu diberi cuti ehsan...sebab 31 tu kan dabel selebration...

dan kalu raya jatuh pada 31 dan 1hb...maknanya 2 hb tu plak cuti...

gitulah sebaliknya...lainlah kalu raya jatuh bukan pada 31 ogos...so takde cuti ehsan diberikan...

sekian...

isilah hrmis dengan bijak...hehehe

anie said...

1hb cuti kak.kami kat opis Sumer da apply cuti raya.1 hb tu mmg cuti umum.anie kj kat jpa.so dun worry cnfrm tul

hanidatul shatira said...

cuti la kak da..anjakan cuti pada 31 ogos tu kan..ada due perayaan.......memang dah sah dah..hehehe..hani da apply da cuti....amik 2 hari dapat 9 hari cuti terus....seronottttttttt

ejaMaria said...

baru je aku nak tanya kat admin pasal cuti ni... tp sbb nko dah buat entry ni... pastu ada plak org jpa tolong maklumkan... ok la... tolak satu hari cuti aku yg utk 1hb tu... ;p

Anum said...

itu la lambat plak kerajaan nak comfirmkan
org nak apply cuti lagi kan

ch@ said...

hrmmm baru la kita pun terfikirkan hal ini. kena check smula ni.

~LeeyanaRadhi~ said...

Telekom cuti 1hb kekda!...ihihi..xkn gomen idok cuti yek..hihihi..29, Yana still keje..mak ade cni,so raye cni la..apply cuti 2,5 n 6...hoyehhhh...mesti da mls nk start koje nnt...adehhhh

ZaNa aDieyZa said...

mmg cuti kak.. sbb PM dah umumkan hari tu..

raya nanti jemput dtg rumah.. (awal kan zana jemput.. hihihi)

joijoi80 said...

bonus 2 bln...huhuhu adeke

Cik Anita said...

erm.

tapi kan. Nita dah dapat cuti dah. sebab bos kata cuti ganti. so seminggu lah raya tanpa henti. hehe

tapi tak tau lah pulak opis akak cemana. kot lain ke.

MamaYatie said...

org keja swasta??huhu

chinta... said...

mmm....raya mana tahun ni reen??

Yan said...

bab cuti2 ni yan pn nak tumpang same.. nak tau gak.. pasal klu cuti.. supplier cuti gak.. dia ikut kerajaan... yan plak ikut diorang.. klu tidakpun kene prepare stok lebih..