Sunday, August 7, 2011

~Pasal Nak Buat Edisi Lah!~

*sticky post kejap- entry baru kek bawah yooo*

Sari 2 sebelum puasa retu aku ada terpikir mcm nak buat satu segmen.

*Eh. Ko pikir ko blogger haibat haibat mau buat segmen bagai??

Haha. Ok. Oke. Oleh kerana aku bkn blogger haibat maka aku rasa aku buat edisi lah cenggitu.
Edisi ni namanya Edisi Menghargai Follower dan Pengkomen.
Ya. Begitu bunyinya.
Edisi ni mudah ajer.
Seminggu sekali, or 2 minggu sekali, or sebulan sekali aku akan pick satu blog utk aku review kan. Atau mungkin juga seminggu 2 kali kut kalo aku takde idea nak menulis, aku wat Edisi nih.
As simple as that.
Lps tu blog yg aku review itu akan dpt free gift.
Oleh kerana aku bekerja di agensi peneraju kraf, barang2 tu pun nati Insyaallah berunsurkan kraf.
Tp kalo aku baru balik dari jalan2 ke apa ke, mungkin barang2 tu souvenir dari tpt aku pegi.

Aku bahagikan plak Edisi ni kepada dua.
Utk senang aku nak buat.
Satu edisi review utk folloer yg salu dtg komen sini.
Dan satu lagi utk SR sahaja. Yg tak penah komen tapi aku tau dia baca blog aku.

Dan yang pasti aku review follower2 blog pnstoberi.blogspot ini sajalah.
Dah namanya pun Edisi Menghargai Follower dan Pengkomen kan.

Bila aku review blog tu nati, tuan punya harus komen sebelum aku leh antar mystery gift itu.

Ekceli pun aku dapat idea ni lps Cha wat review pas dia dpt adiah GA aku.
Aku rasa mcm terharu lak bila di review dan aku rasa aku patut buat gitu gak pada follower2 aku.
Dan Nana pun ada review sket sbb aku sker wat entry dgn tajuk 'pasal' tu.
Walau pun blog aku ni bukan lah berada di tahap teragung dan mungkin takde effect pun sekiranya aku review blog korang, tp aku rasa ni lah hadiah terbaik yg aku leh bagi pada mereka2 yg rajin baca bebelan aku di kebun stoberi ni.

So, dgn ini, di hari pertama Ramadhan ni aku akan rasmikan Edisi ni.
Mungkin esuk,lusa aku akan upkan review dari blog pertama. Dalam pala ni ada 2,3 blog yg nak ku review kan.
Dan blog yg aku review kan itu akan di sticky post dlm sehari.
Kira kalo blog tu baru, ini juga akan bantu mem promote kan blog tu (eh..skali lagi aku pikir cam haibat smpai ada ramai viewer kan..ampun kan kekhilafan saya ini penunggu gua. Bahahahah)

So, itu saja. Bai bai bai.


24 comments:

farah hairuddin said...

wah..mcm best je segmen cmni~fuh fuh!!harap2 blog sye masuk list...hehehe..gurau je.

pnsusu said...

hebattttttttttttt la kekda...bagus2

Qaseh said...

bagusss pn stoberi...Terbaikkk..

Selamat Berpuasa..

myfara FLK said...

i lkie...

maszmadi said...

wah, selangkah maju lagi kedepan...

selamat pose pn.stoberi... jgn lupe masak utk incik abang buke nanti yerk.. hehe

ejaMaria said...

rajin nye buat review... terbaekkk...

eh... camne nak kesan SR ah?... ;p

Nazz@Purple said...

mesti best ni..


yup,blik sg siput aritu..tu la nak raye umah akak..tp yg mane satu rumah nye..hehehe..

ChentaHati said...

wahhhh, haibattttt! blog saya tak ramai followers, tak buleh nak buat lagikkkk :(

Cik Anita said...

idea kak reen ni memang mencurah2 ke ladang gandum.. pemurah hati selalu, ada je yang nak di bagi untuk hargai blogger lain.

best sungguh. ini yang buat makin ramai yang sayang dengan kak reen. hehe

:)

CikPuan Fara said...

waaa.. rajin akak buat review blog lain. bagus idea akak :)

Lulu Caldina said...

ekeke, terkantoi selalu bertenggek kat blog ni.. :)

ZaNa aDieyZa said...

peeerrrggghhhh, hebat akk aku ni!!! nak ada edisi2 pulak sekarang ni.. suka2!!!

sape kata blog akk x hebat?? hebat apa, zana suka jer masuk blog ni.. masuk blog ni ada bau strawberry lagi tau! hahahaha

myazara said...

macam best je segmen akak ni...hahaha..agak2 ada peluang tak?hahahahha...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

urrrmmm...

menarik jugak nie. sesekali dpt gift dari pn stoberi best gak. kina kena rajin la dtg sini kan?

mekchu said...

terbeliak mekchu baca sebaris demi sebaris.. tak sangka jumpa blogger yg sgt kreatif.. kenapa mekchu tak terpikir erkk nak wat cam tu...

fuuh kiri.. fuhh kanan.. mntk2 blog mekchu salah satu blog yg akan direview..

Yan said...

wahh... ni kes terlebih rajin ni.. takpe takpe... yan sokong!! always menyokong kamuk deh..

AdiaLuze said...

Waaaahhh .. Bagus nih .. Aku pun teringin gak nak wat .. Tapi, kat opis ni pun nak bkk blog siap tgk kiri,kanan,depan,blkg dulu .. Nak wat segmen camne tuh ... ?? Hisshh ..

Apapun, TAHNIAH diats usaha murni anda!!! ^^V

Mya said...

saya selalu gak skodeng sini, cuma jarang2 nak komen je he he..
eh btw, saya curi entry2 pasal artikel ramadhan tu ek letak kat blog saya.
sebab adalah best :)

InaAchik said...

thanks puan strawberi for komen pasal cuti tragedi kite tu...
so,awk rasa saya patut wak tindakan susulan erk?

PUANSTOBERI said...

MYA :

Sila..sila curi. eh..?? hihi.. takpe..amik je..sharing is caring,sy pun amik dari web lain juga :))

INAACHIK :

Tu la yg terbaik rasanya Ina. Sbbnyer nati derang ni wat tak kesah je dan org lain pun kena gak. Masih baru ni, kalo rajin buat cepat. Kita tgk apa respond derang.

Anum said...

pandai dan kreatif la sis
hehhehe

ch@ said...

olo. patutla dia sibuk minta link, hahaha. takpe2 bole tumpang glamer blog kekda. kikiii. kita review pun secara tak sengaja, terpikat ngn picture kekda kt ladang stoberi tu.

Azi said...

wah..best je bunyinya...

-tAlkativE- said...

rajinya akak nak review..mcm best jek dgr..hehe..:)

btw,FM dari akak dah selamat sampai pg nie..thanxx akak..:D