Tuesday, August 23, 2011

~Pasal I Am Officially.....~

Officially apa? married??
Haha.

Oke. I'm officially terminated my broadband. Haha.
At last. Setelah beberapa lama aku bertahan.
Dulu sbnrnya lagi teruk lembapnyer. Kadang smpai tak bleh connect langsung.
Tp aku bersabar.
Tp entah macamana. Suatu hari itu. Aku nk online. Tgk dia nyer signal adalah 'very good'.
Tp bkk FB melembap tahap apa entah. Bkn cipan lagi. Penggunaan aku mmg tahap yg mild mild je. Takde download apa2, bkk utube pun sekali sekala (mana nak bkk berkala kala kalo asik hang ajer)

Jadi aku meng geram lah.
Maka aku cabut je simkad tu dari 'rumah' dia.
Mula aku nak simpan, tp kang aku guna gak lagi.
Akhirnya aku zap zap zasss kan saja beliau. Ngeh ngeh ngeh.
Dan tadi. Aku da ke Celcom utk tamatkan riwayatnya bersama haku.
Dah 2thn stgh pun aku bersamanya.
Org Celcom tu tanya kenapa nak terminate? Aku senyum je. Sbb kalo bagitau apa apa kang dia suh tmbh plan la hapa la.

Ekceli dulu aku bertahan sbb aku nak terminate bila aku da masuk umah baru.
Kononnya time tu baru nak amik strimix atau pun Unifi.
Tapi da jadi camni.
Skang aku kena carik bband lain lah.
Tatau samada Digi kah. Atau P1 kah. Maxis mmg takde dlm list. Sorry yer incik Maxis. Bkn aku racist *tetiba*, tp aku rasa tak perlu kut byk2 sgt pilihan. Pening pala aku kang.
Tp cena? oke ke Digi kat area umah aku tu? Alangkan Celcom yg menara nyer sejengkal cuma dari umah aku pun lembss, ini kan pula Digi yg entah di mana2 tu kan.
P1 plak cena ? Ada yg bagi pendapat connection n customer service dia suck.
Hurm. Hurm. Hurm.

Buat masa ni mebi aku tak memerlukan sgt mendalah bband ni.
Sbb da nak raya. Dan balik kg cuti raya lama gak.
Kat umah takde masalah nak online. Kami online secara berjemaah anak beranak (nati kompem rupa CC umah mak aku and seme communicate thro FB je kang).

Tp balik sini sure la aku sangap bangap kan.

Mebi aku nak pakai balik pun either bln Sept or Okt. Ke tak perlu langsung smpai aku masuk umah baru?.
Bleh tu bleh kut. Tp bertahan kah?
Cena nak update blog???
Sbb biasanya mmg aku wat draf sesiap waktu mlm and publish je mana aku sker.
Huwaaaaa.......
kredit : here

11 comments:

eKa said...

tamatlah sudah riwayat aku sebatang broadband :)

ha..gi mana dong...jgn stop blogging taw. wat sesiap kat opis...janji mesti ada khabar berita setiap ari okeh....

kekda eka tak buat lagi tag kekda tu...rasa cam sedih je...nak dgr lagu raya pun cam...ai sedihnya...insyaallah, bila eka ckp kuat nanti eka bt...

Yan said...

p1 kene cek coverage.. leh tgk map kat website dia... tp klu rumah tinggi susah dpt line wlupun ade coverage.. sbb yg kelakarnye P1 ni.. dia nye pencawang tumpang2 bangunan sekolah la.. kedai2la..

digi pakai best sbb unlimited n murah.. tp tula coverage dia kene cekla ms nak beli tu.. klu prepaid pnye rm10 - 3 hari..

Yan said...

eh ade lg nak komen ni... yanpun penah pakai celcom.. kami terminate sbb samela lembap.. tp kami terminate on fon je.. mmg dia suggest tambah plan.. tp kitorang tetap nak terminate..

eyza said...

kekda... memang sekarang ni line broadband makin lama makin teruk.. broadband eyza pun camtu.... tapi eyza still bertahan lagi ngan broadband maxis ni lepas eyza dah terminated celcom... kalau yg ni pun makin teruk... eyza pun say good bye jugak la... :)

ch@ said...

hahaha bole tu, tahan blogging mcm tahan utk puasa juga. hihiii. masa kita zaman kekDa ritu, mmg tak boleh takde internet, bosan tahap babas. abi lak bkn jns suka berjalan. duduk terperap kat rmh merungut je.

skrg ni bila dah ada, tak jengah gak sbb dh ada oni, nk buat kerja rmh lg, nk tgk tv lg. hahahaaa. busy2.

ZaNa aDieyZa said...

kak, guna unifi ok rasanya.. skrg ni ramai yg ambik unifi sebab laju.. Digi murah tapi coverage x ok sangat..

kak, jangan x update blog tau.. nanti zana sedih!

PUANSTOBERI said...

EKA :

Takpe Eka, akak paham. jgn sedih2 tau.. nati kita online yer.

PUANSTOBERI said...

YAN :

Tu la tu. Igt nak amik prepaid je. Sbb malas nak terikat ngan kontrak derang ni kalo amik setahun.

PUANSTOBERI said...

EYZA :

Tu la tu. Tatau mana 1 yg oke kan. Derang ni akak rasa sama je, cuma kadang elok kadang tak. Haih. Pening pala mak noks.

PUANSTOBERI said...

CHA :

Kalo camtu kena berusaha utk ada "ONI" gak lah supaya lupakan ingatan pada broadband kan.
Tp nak ada Oni pun kena tggu 9 bln gak, acena?? sangap juga akhirnya nati. Hihi

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Akak mmg cdg nk amik, tp bila masuk umah baru nati. Skang namo lah lagi. Adoyaii.. tatau dah cemna.

Hik hik. Dun wori. Akak tetap akan update. Hik hik