Monday, August 22, 2011

~Pasal Tudung Chiffon Layer~

Ari Jumaat tu ari gi Ampang Park jap.
Mmg kejap. Sbb kuar pun da dkt kul 1pm. My dear drop antar, dia pun gi solat.
Sblm tu da call Dee sesiap, ajak dia neman. Alah, kawan ai tu opis nyer di Citibank sajork. Sekentut je kan dari Ampang Park tu.
Tujuan utama - gi bank - transfer apa yg ptt ke dlm akaun yg lebih ssh utk di keluarkan. Hihi. Kut tak abis segala deal aku beli. Baru padan muka ku kan.
Lps tu gi post office jap. Oh. Nati ada entry pasal berkaitan ini jugak. Hihi. And. Supriseee.... aku ada antar kad raya pada 5,6 org kengkawan blog. Jadi pada yg dpt tu nati - pecah kaca, pecah tong, sudah baca, sila gantong. Ngeeee... (Cik Anita - adiah awak juga sudah 'berjalan' - sila natikan dengan penuh debaran - haha - poyo! iyer, saya tahu).

Lps tu jalan2 jap dlm Ampang Park tu. Tau je lah. Dlm Ampang Park tu mmg byk jual baju bajan ni. Raya tak raya mmg itu jugak. Tp bila time nak raya baru mcm seme org perasan 'eh. ni lawa buat baju raya ni'. Haha. Tp baju kat Ampang Park agak mahal. Kena pandai tgk la. Thn lps aku dpt gak baju dgn rega oke di situ. Baju chiffon plain ber lining dgn jahitan manik kemas di bahagian leher.

So, pas tu ter napak lak org test tudung chiffon layer tu. Tp yg ni bkn skali tudung awning tu. Cena nak cakap eh. Salu kita tgk kat Ariani ke kedai2 lain, dia siap ada tudung awning n 2 lapis trus kan. Contoh begini :
Kredit : http://www.indianaboutique.com
(eh. comey la model ini.. hihi)

Tp yg ni hanya layer sahaja. Makna kata sarungkan je dgn tudung awning kegemaran kita.

Aku terai satu. Lagipun aku tgh pakai tudung awning.
Skali macam. Awwww.  Bes. Bes.
Sbb mmg aku tgh nak carik tudung chiffon layer ni. Nak gandingkan dgn jubah kaftan aku tu. Tgk kat Ariani mmg tak terjangkau dek akal la. Dari abiskan RM199 selai tu better aku beli sepasang batik crepe/jaquard. Kat Hajra ada. RM70. Still macam tak nak sbb mcm jarang.

Bila terai yg ni rasa bes plak.
Maka trus beli lah. Rega RM39. Mmg la mcm mahal. Abis da dkt nak raya katanya kan. Ada sorang tu mintak RM35, tak dibagi dek org jual tu. Mmg la. Ce ko beli time pas raya sok. Mmg bleh la dpt.
Sbb dulu aku igt lagi, p jalan TAR, nak carik inner, biasa inner tu dlm 10hinggit je kan. Skali time nak raya doploh hengget. Heh! tak hingin. Pas raya jadi seploh hinggit, trus borong je.

Yang aku beli ni ada corak ala ala abstrak. Dia ada gak yg kosong.
Tp sbb aku byk je tudung awning plain, maka beli yg corak corak. Kalo bes, nati pas raya bleh carik lagi.
Lps kita sarungkan layer tu, nati jadi lebih kurang camni gak la
Kredit : http://siswaniagatudung.blogspot.com

Alaa... baru tingat. Nak carik tudung awning itam plain lah. Tp mmg da tk smpat la nak ke Ariani. Manade wiken dah aku di KL nih. Kalo nak pun, gi pas berbuka. Tp cam kuwasa lah heh.

5 comments:

ch@ said...

kita lenjan pakai shawl je kekDa.
kita pkai je apa yg ada. nak menggayakan perut ni lagi, semput.

Cik Anita said...

haaa..
pasal tudung chiffon ni! Nita pun carik jugak. Yang ada layer~ cantiks sangat. tapi harga dia bukan main 65 hengget kat sini. tak tak terbeli konon untuk raya! huk

ZaNa aDieyZa said...

zana punya tudung semua yg biasa2 jer kak.. x de sampai beratus2.. paling mahal pun rm70... hhohoho.. maybe sbb zana kureng buat collection utk tudung.. suka wat collection handbag & kasut jer..

PUANSTOBERI said...

CHA :

Takpe..mummy vouge ni,dgn apa2 pun tetap vouge walo pun ter mengah2 membawa perut. Hik hik.

CIK ANITA :
Sbb tu akak beli layer dia je. Suai padan dgn tudung awning akak je :)

ZANA ADIEYZA :
Akak beli ikut sker je. Takde collection ke hapa. Ada rasa berkenan grab.. hihiks.

Pokchik said...

kekDa, kita tak pakai tudung.. kita pakai songkok aje kekDa.. LOL!