Wednesday, August 17, 2011

~Pasal Makin Bahaya : Penyamun Simbah Asid~

kredit : Here
Makin tak selamat lak rasanya.
Berdoa lah agar kita semua dijauhkan dari perkara perkara macam ni.
Dan semoga kita seme berhati hati.
Esp time time skang ni yg seme org duk sebuk mengelek barang2 soping, smpai tak sedar nati ada org mengekori gerak geri kita.
Aku naik keta salu je napak org naik motor duk sandang hbeg. Bahaya sgt aku rasa, skali org rentap dgn kita kita jatuh.
Satu lagi yg jalan kaki lak, pegang beg arah org lalu lalang. Bahaya.
Mmg kena berhati hati sbb manusia manusia setan ni mmg ter lepas dan susah sgt utk ditangkap.

Yg melakukakannya ni mmg takde ati perut langsung.
Dah la menyamun merompak, pulak tu ada niat utk cederakan org plak.
Tkpe, Allah itu Maha Adil. What come around, goes around.
Kenapa tak terpikir utk buat keja halal?
Kenapa mesti buat kerja bodoh camtu yg menggadaikan nyawa.
Ah. Kalo dia pikir sure dia tak buat kan.
 
Apakah ini yg kita patut 'bayar' bila kita ke arah negara maju??

13 comments:

Anum said...

macam2 kan sekarang nie

Nana said...

bahaya kan
skang ni kuar kena beringat2

Nazz@Purple said...

sgt takut ..smoga kt semua dilindungi

ZaNa aDieyZa said...

shopping masa raya ni ena lebih berhati2.. kalau boleh jangan la nak pakai barang kemas sgt masa gie shopping tu.. risau kan kak..

ejaMaria said...

skrg ni baru 'bayaran' menuju negara maju... bila dah maju nnt takde dah samun kecik2 ni... cctv merata-rata mcm kat london tu... kejap je polis bole tangkap balik... tapi jenayah kolar putih akan meningkat... ala-ala mcm cite james bond tu... ;p

PUANSTOBERI said...

ANUM :

TU la tu. Wisau.

PUANSTOBERI said...

NANA :

Tu la. Beringat2 la kalo kuar ke mana2 even dpn umah pun

PUANSTOBERI said...

NAZZ :

Berhati hati lah kita :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

TU la tu. Hbeg tu esp. Jaga la bebtul. Risau btul. Byk org takde hati perut skang

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Tu la tu. TP kita ni, letak CCTV pun tak jalan. Da napak dah pelaku, tp still tak dpt apa. Pelik.. (mengaitkan dgn kes beberapa thn lalu)

Yan said...

serius.. mmg takut.. kenapalah wujud penyimbah2 asid ni ....

Cik Anita said...

boleh tak kalau nak cakap bongok yang simbah asid tu! hurm. cubalah pikir kalau benda tu jadi dekat ahli keluarga dia, mesti la rasa marah kann.. geram sungguh!!!

PUANSTOBERI said...

YAN :

Tak berhati perut derang ni. Tatau hati cam apa tah.

ANITA :

NI bkn bongok lagi dah Nita. Ni da thp setan dah nih. Jahat sungguh.