Thursday, May 17, 2012

Travel Bag a.k.a Beg Tarik

Walo aku ni bercuti cuti cinta style backpackers tp idak la aku ni gigih bawak backpack yg ber liter liter tu. Rebah kang aku. Biasanya kami bawak travel bag tu la a.k.a beg tarik dan backpack satu utk buh dokumen2 penting.

Tika ni ada 2 bijik beg tarik. Satu mmg jenis petak tu, satu jenis beg biasa tapi boleh tarik. Tah, cemana nak terangkan. Tp cam itu lah. My dear punya. Itu kalo balik kampung pun bawak yg tu.

Dedua ni mmg cabin saiz pun, tp biasanya bila usung beg ni aku tak kuasa meng-kabin kan mereka. Aku sng letak kat luggage. Sbb tu salu kena beli luggage gak kalo amik flight AA. Pejam mata je lah. Huhu.

Juga, aku ni jenis bawak baju byk gak kalo bercuti. Biasanya mmg ada baju yg tak berpakai dan dibawa balik semula *tu sbb da beli baju kat tpt yg pegi tu, mesti lah balik pakai baju tu. Hihi* 

Jadi, tu hari masa gi Krabi beg tarik aku tu sudah patah kunci nye. Yg lock guna number tu. Pergh. Sungguh rasa tak bes. Tp mmg dah smpai waktu dia kut. Aku beli beg tu time aku awal2 masuk keja dulu pun. Time tu 1st time nak gi outstation ke Kedah. Lama dah pun. Hampir 10tahun. So, mmg sampai masa dia dah la kot nak patah. Dulu pun masa g Langkawi dia dah patah kat tpt pemegang tp tu tak effect la. Boleh je guna. Tp bila patah kat lock tu aku rasa tak bes lak. Tak kuasa juga nak beli mangga ke apa.

So, mmg ada hajat la pun nak beli beg tarik yg besau sket. Dulu sengsorang travel muat la taruk satu beg. Skang dah cam sendat giler kalo bawak satu beg tu je. Mmg kena bawak dua lah kalo cuti yg lelama. Jadi skang ni tgh riki2 lah beg tarik.


Ulang tayang gmbr beg masa gi HongKong tu ari. Berpeluh2 aku menyumbat barang2 dlm beg tu. Tu seme barang yg dishopping je. Tak muat hokey.. giler btul. Mujo time ni naik MAS. Kalo tak harus dah kena caj berat bagasi lebih tu.

Tgk kat HiShop ni sbb MilkAdeal salu promo yg ni.

Cam bes bes gak la. Tp retu ada gak riki2 kat Times Square. Kat kedai Winter apa tu. Aku nak carik yg  saiz 20" tu. Besar tak besar sgt, kecik tak kecik sgt. Just nice utk baju 2 orang.

Yg ni pun cam bes. Merah. Senang nak kenal. Dari jauh dah nampak dan tarik dari tpt luggage berpusing2 tu. Huhu.


Tak pe lah. Saja tgk2 dulu. Nati nak pegi jalan2 lagik baru beli yer. Cea. Macam kan la salu jalan2 naik katebang. Tp eh.. ni bkn utk katebang je. Gi course bagai pun boleh hangkut. Senang. Kalo soping2, leh sumbat dlm tu seme. Hihi. *itu la tujuan utama* ngeee...

8 comments:

::EIDA:: said...

Beg tarik ida hanya untuk balik kg.. Kalau cuti cutian, memang bawak beg berliter bagai tu... beg tu pun beli time gila naik gunung dulu.. hihihi

Anum said...

bestnya nak beli la
ada promo

Chekgu Azrine said...

skang dh murah2 je storberi beg tarik2 nih.. banyak sangat pilihannnya..

♥ ROS ♥ said...

wah cntiknyer.. beli wrna gelap lmbt kotoq.. ros kalau balik umah mak yg dekat pun pakai beg tarik sbb duk umah condo.. snang nak tarik dr angkut2 :P

syanasaid said...

nak cari kaler pink :-)

Teratak Hami said...

Akak beli size 28 inch terus, walaupun nampak macam nak gi haji jer. Senang nak angkut brg byk2 .. hehe.

Cik Anita said...

percaya tak percaya lah, Nita tak pernah ada beg tarik ni. Huhu. Cedih sungguh. Maybe sbb before this selalu naik bas, so agak a bit sempit utk orang lain. hehe :) lepas ni lah kot kalau ada nak g travel, baru nak beli! tapi entah bilanya.. heee

Masya said...

saya balik kg atau becuti suke bawak beg galas belakang.. senang nak isi brg anak.. beg tarik kongsi dgn suami jer hihihihi.. nampak noo pemalasnya...