Friday, May 11, 2012

Drama : Bunga Bunga Syurga

Google
Follow citer ini without fail.
Mmg la sbb ada Johan a.k.a 'abang botak' tu. Tu kan retis kegemaran skang ni. *walo org da start kata dia playboy*. Takpeee....

Selain dari tu sker gak tgk Wawa Zainal tu.  Sweet beliau tu.
Gmbr masa dia jadi duta Lip Ice.
Cute.
(image : Google)

Rozita Che Wan tu... so so.. belakon jadi makcik yg garang. Lps tu pompuan yg berlakon jadi anak dia. Apa tah nama dia. Boleh la sket sket. Tak bes sgt pun.

Derang ni mmg la berlakon nak kasik orang benci. Tp last2 kang jadi cam citer Tentang Dhia. Beria ni kita marah kat apa ke nama tu, yg Liza Abdullah tu. Ku apa ke namanya tu kan. Last2 sikit je balasan dia. Takat kena penampa je ngan mak dia. Penat tunggu. Ni kang citer ni pun camtu gak la. Tamak harta bagai, lepas tu insaf. Saffiya (Wawa Zainal) ni maafkan je.

Tp yg tak bes bila dia buat citer tetiba Wawa Zainal ni da mula bertudung napak jambul. Bukan ke dia ni dibesarkan di satu kawasan yg penuh dgn 'keislaman'. Ayah ada buka rumah perlindungan anak yatim yg menerapkan nilai2 islam pada penghuninya. Suppose 'agama' kuat sket la kan. Takde la mudah terpengaruh. Lagipun dia duk kat umah je pun. Bukan keluar2. Tak sker style dia pakai shawl nampak jambul tu. 

So, mlm ni harus tgk lagi. Nak tgk apa nasib 3 beradik yatim piatu tu.

#update :
Kat FB TV3 announce kata takde BUnga BUnga Syurga malam ni. Arghh.. tension. Penat tggu seminggu tau.. nxt week baru ada.. arghh.... !!

17 comments:

::EIDA:: said...

Id apun tgok.. tak pernah miss.. Penangan kekda gak ni.. Asyik updte ingtkan ida.. heeee~

Ria said...

die pkai wig jela kak sebab nk menyamar dr rozita che wan..

Masya said...

SUKE TGK JUGAK.. TAPI.. X BERKESEMPATAN NAK TGK DR MULE SAMPAI HABIS.. EMOTE BERKALIH² JER.. HUHUHUHU...

Sue-Rya Qistina said...

huhuhuhu..x pernah tgk sbb melayan #VersusMY...hehehehehehe..laki bini minat muzik, cenggini la jadiknya..kdg2 tgk drama, dgn husb skali bole terjebak..harharhar

eda_ej said...

semangat kak ida tgk cite nih ek..=D

Chekgu Azrine said...

wajib tengok.. hahaha

Cik Anita said...

ouh oke. cuma nak cakap, memang tak tengok pun. sobs.

eKa said...

eh tivi bape ni .canne eka leh terlepas...si wawa tu mmg cun giler la

Carmello said...

Memang mengikuti... Tengok mula2 macam tak best... Tapi skrang dah tak boleh tinggal lak...

Nad @ MamaZakwan said...

wpun ada botak kesayangan tu, tp tak berkesempatan nak tgk pun, huhu!

versus tv9 lagi best! =p

hepi wiken kak! :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :
kui kui kui...kalo ada Johan Asari mmg wajibbb tgk.. kuikuikui :D

RIA :
Oh ek..tp ms bila lak dia gi beli wig? hihi

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Citer melayu sng nak folo walo tertinggal2.. jgn risau..

SUE :
Jarang ter tekan tv9 kalo mlm2.

PUANSTOBERI said...

EDA_EJ :
sbb ada Oyan.. :))


AZRINE :
Teeheeee

PUANSTOBERI said...

EKA :
Tb3, 9-10mlm setiap JUmaat.

CARMELLO :
Akak tgk sbb ada Abg Oyan. Ngeee :D

PUANSTOBERI said...

NAD "

Hepi wiken Nad :)

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
Tehheee.... tau dahhh... :)

Yan said...

yan cam dah bape mgu je miss cite ni.. tahla tak sure heheh...

anak che ta dalam cite ni.. tak silap name betul dia bella (kot?) pnh msk program realiti pilih kasih tu..

jap.. si eizlan tu bapak betul safiya ye?? igtkan dia pgl abah.. safiyapn anak yatim.. so kirenye dia yg plg sulong antara anak2 yatim yg len.. lorr anak btul upenye.. tp takde mak la kn..

psl dah miss beberapa kali tu yg tak paham kenapa tetibe dia bukak tudung & pakai shawl gitu.. men teka2 je igtkan dia wat camtu supaya bos dia yg gatal tu (en darus eh) tak cam dia klu dia dressing camtu..