Thursday, May 3, 2012

Seindah Sakura vs Menara Cinta

Cinta Buat Emelda last day hari ni kan.
Aku tak berapa folo sgt. Maleh. Aku kurang sker citer pompuan yg nangis2, sanggup diri disakiti segala ni. Kejap baik, kejap gaduh. Yg si akak pulak terjerit jerit cam takde orang iman. Tau gak la sbb mydear sker nak tgk. 

Tah. Malas.

So, nati pas ni masuk citer ni plak
Kredit : Here
Seindah Sakura.

Kredit : FB TV3Malaysia


Ada Fahrin Ahmad, Ada Fasha Sandha.

Ailoike je. Aku takde masalah ngan FS ni. Oke. Sker je tgk dia. Tgk lakonan dia. So, Insyaallah, boleh follow la kut.

Dan citer ini juga aku rasa ada citer jimat kos kerana lokasi penggambarannya adalah sama dgn citer Menara Cinta. Hawhawhaw. Pelakon juga Fasha Sandha dan Fahrin Ahmad juga.
Imej : Google

Cam citer Landasan Cinta tu lah. Yg tu kuar kat Akasia dulu, citer Atas Nama Cinta, then baru masuk kat cerekarama. Yg ni kuar cerekarama dulu - Menara Cinta, baru kuar kat Akasia - Seindah Sakura.

Mmg trend eh skang ni?

16 comments:

CikPuan Fara said...

samalah.. fara pn xberkenan sgt nk tgk cinta buat emelda tu. stress tgk pelakon asek nangis je kejenya huhu. isnin dpn da leh stat tgk cite br. hrp2 bestler.

eKa said...

hoohoho..bestnya kekda, cik abe layan drama melayu.. en suami eka, bertuah......salu je berebut remote control...eka hanya berpeluang tgk tv3 kul 7, isnin sampai khamis dgn ahad kul 12.30 tgk melodi...yg lain sume kat dia.sgt tak puas hati...alsan dia tak suka tgk cite melayu, tak suka nak sedih2, kalu cite omputih sedih pun tak la feling cam cite melayu ni...alasan...saja nak cari pasal dgn pn binik

Chekgu Azrine said...

Xsaba nk tgok citer ni..suka jgk FS..hehe

::EIDA:: said...

Dah habis da? Alhamdulillah... Sangat tak suka dan tak pernah tengok langsung cerita tu....

Fasha? Ouh ai like~~~ akhirnya ada jugak drma yang boleh difolow next week... =)

Yan said...

like like fahrin.... tp tak tentu lg dpt tgk cite ni... astro kdai x aktif kuwang kuwang..

trend??? mybe tuk produksi drama ni je kot... sape punye ehh.. drang plan awal2 nak buat 2 drama kt tmpat same ekk.. jimat ms.. jimat kos.. hehe

Cik Anita said...

Dulu tak suka FS, tapi sekarang cam dah suka sebab dia jenis yang sempoi kot. hehe.

Tapi tak pernah layan drama tv3 la skg ni petang2, malas plus penat! tp ni ada Fahrin lepas ni, cam nak tengok lah pulak..

Masya said...

owhhh iyer ker.. hahahaa.. ha'ah same pelakon, bajet btllah bijak²... macam best jer.. kalau dah melayan ni habislah kan.. apepun tak bolehhhhh....

farah hairuddin said...

best la emelda..hehehe...alaaaa..napa mesti pelakon dia FS??ckup x suka dgn suara dia...tp nk tgok FA!huhu..stress...

PUANSTOBERI said...

CPFARA :
Kan..menangis je... drama la sgt..da orang marah2 terima balik. ceh... Ala, senin n selasa tak dpt tgk. Rabu pun tak smpt kut. Khamis la kalo nak tgk..huhu

PUANSTOBERI said...

EKA :
Ya Allah Eka..kadang akak lak yg p tekan2 citer omputih. Beku otak tgk citer melayu je ni ha. Haha. Satu dlm sejuta laki aku ni..sker citer melayu. hahahahha

PUANSTOBERI said...

AZRINE :
Kan?? gimme 5 lah :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :
KAn..tak sker citer Emelda tu. Walo ada MIa pun cam tak berapa bes. Mia pun da besar. Masa Adamaya tu bes la sbb napak cute sgt...

PUANSTOBERI said...

YAN :
Tgk kat tonton.

Kira trend la tu. Dah 2 drama (makna 4 la) tpt yg sama, pelakon yg sama. Teheee... tkpe la..kalo citer bes, no hal je pun.. :))

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
FS tu jenis tak cpt melatah. Kata je la apa pun.. Huhu. Tp idak la die hard fan pulak kan.
Drama ni skali da tgk, takleh nak stop dah..tp cinta emelda tu akak tak folo pun, tapehapa tah..nangis, jerit, nangis, jerit. Bowringg..

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Tu la tu..apa pun tak boleh :D

PUANSTOBERI said...

FH :
Akak citer leleh2 ni maleh sket nak tgk, tambah lagi kalo citer yg bertema pompuan dia cam rela berkorban apa saja utk tersayang walo diri merana makan hati paling dalam.
Haha.

Bleh la..time ada FS tutup mata, time ada FA bukak mata..begitu lah tgk nyer. Bleh???