Friday, May 18, 2012

Edisi Free Seats AA

Uols harus ada yg grab tiket ni kan?? Uols amik g mana??

Aku memula mmg tak tau dah nak kemana. 
Domestic tatau kemana, international lagi lah.... 
Mmg dah rasa takkan grab lah.

Tp duk berlegar2 dlm tu. Macam mencari2 plak kemana nak pegi.
Lalu ter enter satu date, dan tetiba dpt 0 fare plak.

Lalu ter beli... mmg TER yer.. Terbeli...   Sungguh tak memasal. Aku igt kalo dia lewat ke, masuk waiting room ke, maleh la aku nak proceed. Skali smooth je pulak smpai la step yg bayar tu. Kenapa senang je? kalo kita bebetul nak siap 'hang' la apa la. Haih.

Jadi, mmg kena beli la napaknya. Tu pun masuk nak bayo, duk kelip2 mata pikir, apa kes aku ni...? sukahati je kan. Padahal bln 9 ni suppose ada trip lain (baru plan, blum confirm)

Tambang mmg 0 lah.
Tp airport tax n fees lelain kena la bayo. Tu pun aku dah ter silap. Baggage utk balik smpai 20kg. Apa kes?? Dah rugi 5 ringgit uols. Tu la pasal... haih! Suppose pun tak yah beli lagi luggage ngan meal tu sbb lambat lagi kan. Aku pun tak pasan. Sbb biasa beli tak lama pun tempohnya. Yg ni lama giler lagi oii.. bulan Januari thn dpn!!! Bila si Dee cakap dlm emel baru aku cam perasan. Btul lah. Nati nak pegi la baru add-on. Ni kalo kansel ke apa, kan dah rugi. Hishh.... tp doa agar jadi je lah.. (",)

Kemana kita?
Rahsiakan dulu.

Yg nyata ianya adalah tpt utk post- 4th wedding anniversary. Kan salu extend kan anniversary celebration aku ke bulan Januari.

Mmg tak jauh pun. Masih tak menggunakan AirAsia-X.
Tp mmg tpt tu tak penah ada dlm list pun.
Sukati aku je beli.
Haha.

Ni la paling lama giler aku nak tggu kot.
Sila lah bersabar dan buat tatau je. Huhu (T____T)
Lagipun takde apa pun sgt tpt tu kot selain shopping (bkn Bandung).

# lps tu baru tingat. Eh, kata nak sambung blaja. Cemana nak gi jalan2. Kalo ada kelas?? Aiyark.. (eh, tp aku ni pegi ni hari biasa. Hihi)

# Jom join I LOVE KRABI Giveaway. Boleh menang gift dari Krabi (",)

16 comments:

::EIDA:: said...

Suke lewtew....... =p

eKa said...

ni cam kes eka la ni..saja gatal2 tgk buka web dia...sekali...ambik kaw terus rembat...skang ni dok pikir ada apa kat sana...haisyy..cam nyesal pulak... tp terpikir balik kalu cancel 2k burn camtu je...ngok tui eka ni.buat mcm org kaya je.senang2 nak lebur kat situ


mmg ada ea, yg 0 fare.eka tak penah dapat pun.igt kan AA tipu2 jerk

AyangAizul said...

try gak td tp date yg try masuk xder dpt lg free seat. kang ptg2 sket nak try lg lah

syanasaid said...

sakan kamu ek
hehee
aku malas ni tgk pun promo kali ni
takut tak tahan napsu serakah

Nad @ MamaZakwanNayli said...

saya masih dlm tempoh kuarantin!
hubby tak kasi bukak web AA
kang tak pasal2 je kang, haha!
puasa kekdahnye, hehe

C.I.N.T.A said...

huhuhuh bestnye nak ikut kek da...

aLyNnZ said...

shopping..? destinasinyer start from L ke kak..? alynn ada book jugak sesame ler kite bersabar..haha..

Cik Anita said...

wahhhhh!

Pergi mana nih???? surprise sungguh Kak Reen tak nak gtau!!

ishkkk

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Syyy... dendiam tau.. terbagi tau Eida secara tak langsung dah. Huhu

PUANSTOBERI said...

EKA :
Ke mana tu? Aussie ke Jepun?? Akak kalo yg berK,K ni akak mmg pikir 2,3 kali sbb akak mmg target nak gi umrah dulu. baru leh gi yg ber K,K tu. Huhu :D

PUANSTOBERI said...

AYANGAIZUL :
Kebarangkalian nak dpt 0 fare kalo dah 2,3 hari tu mmg susah. Jadi, tggu nxt promo, harus dpt zero fare. Tp fare je lah. Taxes mmg kena bayo tau.. tak mungkin dpt zero seme.

PUANSTOBERI said...

SYANA :
sebenar takde dah tpt nak pegi.. tp ter oke.. terrrr.. hahahaha..

tak penah terpikir ke tpt ni. apa tah nak buat.. soping je la gamaknya.

PUANSTOBERI said...

NAD :
Tkde menarik pun.. zero fare pun tetap la tax nya ratus2 jugak.. :D

PUANSTOBERI said...

CINTA :
Jommm... tp rega dah tak dpt yg ni ler.. hikhik :D

PUANSTOBERI said...

ALYNN :
L for Langkawi kah??
ke Labuan??
No..no.no.. thn ni dah anniversary kat Langkawi. Jd nxt year, tpt lain lah... luar sket jeee dari Mesia :D

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
Mu bukan tatau kakak mu ni, kalo gtau kang, itu je la dihadap hehari. Jadi, bia je bebuat tatau, bebuat lupa.. dh dkt nati, baru la..eh, ada nak pegi sini sini lah..mari carik hotel. Ha.. begitu. Hihiksss