Thursday, May 31, 2012

Saya Sudah! Anda Pun Tentu Sudah Kan?


Apa kah tajuk poyo camtu?
Haha.

Saja. Gedik.

Korang sure lama zaman antah berantah dah tukar Jusco Card kepada Aeon Card kan?


Aku je baru nak tergeheh geheh (ayat sebenar terhegeh hegeh) nak tukar. Takpe la. Expired card ni 31 May, jadi, 31 May la baru aku tukar. Haha. (itu pun sbnrnya dah lupa, mujo hari ni gak pegi situ). Ah. Skang da tak panggil Jusco kan. Dah guna Aeon. Senget2 mulut nak nyebut Aeon. Tkpe lah. Dah biasa. Sebut je JJ/Jusco.

Aku buat utk 3 tahun terus. RM24. Kalo nak buat setahun cam biasa - RM12. Harus la seme orang pun buat RM24 utk 3 tahun kan.

Yg penting dpt shopping bag kaler pink tu. Haaa... sapa tukar awal2 retu tak dpt. Sbb beg ni effective 1 May tu ari. Mujo ada stock lagi. Kalo tak, aku pun tak merasa. Ada kaler pink n grey so, harus la ai pilih pink kan. Hihi. Walo pun kenit je bag ni, tp takpe. Walo dah berlambak green bag/shopping beg ni, takpa. Ailoike je. 

Tapi kan, kalo nak suh orang guna bag ni, suppose dia bagi point la (utk ahli la kan) pada yg bawak beg ni. Baru la kita cam suka ja nak bawak beg ni. Tak kesah la Aeon ni ke, Tesco ke apa. Kalo buat camtu, sure orang akan igt nak bawak. Ni tak bawak, dah kena caj 2posen utk pastik bag (ari Sabtu lew)

Oh. Office da sunyi sedari pagi. Ramai pegi Kelate. Ada sukan ofis. Aku tak pegi. Ada kundury la uols. Plus my mom pun ada kat sini utk gi kendury tu nati. Kalo tak.... harus la ai turut serta. Bes tu. Walo pun nanti cam rasa terkontang kanting bila tgk seme orang duk kelek anak. Alah, kelek laki pun oke gak kan. Hahaha. Lps tu terasa cam loser (T____T)

10 comments:

Sue-Rya Qistina said...

kita lum tukar lagi..adoyai..
(kekda, kita ade tweet kekda kt twitter, tp kekda x reply sbb x follow kita..hehehe)

♥ ROS ♥ said...

Ros tahun lepas dh expired.. Lama xke jusco nih.. Fuhhh :p

Chekgu Azrine said...

Pn.stobery..jgn ikut perasaan sgt..risau plak dgr pn stobery ckp gitu..saba k..insyaAllah..rezki dr Allah kita xthu bila dia nk kasi. Doa terbaek utk u k..

Zana Adieyza said...

kekda, xmo rasa loser ok!!

zana x tukar lagi.. boleh? padahal setiap mggu gie jusco.. pemaleh!!!! teruk kan??

azurazimi said...

Eh samalah tarikh xpired.. kiter pun 31/5 jugak.. pun semlm jgk baru p renew utk 3 tahun terus.. kite xtahu pun ada kaler pink, bdk JJ tu kasik warna kelabu.. hukhukhukk..

PUANSTOBERI said...

SUE_RYA :
Err.. Sue ada folo akak ker? Knpa akak tgk takde pun kat following tu?? Uhukss

ROS :
Kad ni untung kalo kita salu pegi, tak pegi, tayah ada pn takpe..wat rugi bayo je kang. Huhu.

CHEKGU AZRINE :
Haha. Risau ke?? KEngkadang orang cam kami ni Azrine, perlu ada perasaan tu, kalo tak.. asik la berasa selesa.. langsung tak nak buat sebarang usaha. Jadi jgn risau yer.. saya masih yakin dgn Qada dan Qadar Allah :)
Thanks utk doa U :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Ihiks.. skali skala la Zana... saja je tulis tu. (tp mmg kalo pegi pun, rasa camtu.. )

Kalo tak expired, tggu la dia expired baru tukar. kut tak wugi ler.

AZURA :
Eh. Sama. Nati buleh la sambut beday sesama. Haha

Sue-Rya Qistina said...

Kekda, kita dah resend request follow kt twitter.. :D

::EIDA:: said...

Erk? Kad AEON? Ida tak tukar lagi... Sebab tak expired lagi.. Nanti tukar lah.. heee~

Masya said...

dah lama tamat tempoh.. sampaikan dr jusco dah bertukar ke aeon x buat² lagi yang baru ni huhuhuhuhu