Friday, July 20, 2012

Sinar Ramadhan


Sinar Ramadhan - Hijjaz

sinar ramadhan menyeri lagi
bulan rahmat bulan yang dinanti
banyakkanlah amal dan bakti
ramadhan dirahmati Illahi

bersyukur di ramadhan yang mulia
kerna masih dipanjangkan usia
mungkin nikmat dunia tak seberapa
tak sama nikmat iman dan islam

tak semua orang dapat merasa
iman dan islam paling berharga

bukan mudah untuk mengawal nafsu
ujian mendatang syaitan memburu
bermujahadah melawan nafsu
agar diterima amalanmu

ini hanya ujian di dunia
tak sama dengan di akhirat nanti
bukan sekadar lapar dahaga
tapi siksa pedih yang menanti

bersabar dengan ujian dunia
akan menanti balasan disyurga

kredit : http://liriknasyid.com/index.php/lirik/detail/1768/hijjaz-sinar-ramadhan.html

** Selamat Berpuasa utk seme kengkawan dan sahabat2 yang selalu singgah di Kebun Stoberi ni :)
** Pada yg kat ofis tu, ari ni kena simpan la segala biskut2, cekelat2, gegula yg ada tu. Kut kang, dtg next Monday termakan plak.. satu hal. Haha.
** Till then, moga kita mendapat keberkatan bagi Ramadhan tahun ni.

12 comments:

ekinashikin said...

selamat berpuasa utk pnstoberi & family...

Anum said...

sabar dengan apa sekalipun ujian

Sue-Rya Qistina said...

selamat berpuasa kekda :D

chinta... said...

insyaallah kekda..selamat berpuasa yew...

Cik Awin said...

slmt berpuasa kak...

Phat said...

selamat berpuasa kak ida

Zana Adieyza said...

selamat berpuasa kekda.. semoga Ramadhan thn ni membawa lebih banyak kebaikan buat kita semua.. insyaAllah..

BeRRy MuMMie said...

selamat menjalani ibadah puasa dear

::EIDA:: said...

Selamat Berpuasa kekda!! Free free nnti kita buka sama sama yer... =)

eMMe said...

Selamat Berpuasa Ieda...
Hope kite same2 dpt puasa penuh...
n penuhi Ramadhan kite dengan Amal Ibadat, InsyaAllah...

deqlis said...

selamat berpuasa pn stoberi....

Masya said...

assalamualaikummm kekdaa.

selamat berpuasa .. alhamdulillah dah nak masuk hari yg ke-3 cepatnya masa berlalu....