Friday, July 27, 2012

Edisi Lepak Tengok Bilik Berwarna Ungu

*sigh*
Hah. Dah kenapa?

Hari ni waktu lunch lepak ofis. Balik rumah pun tak, jalan2 pun tak. Jalan jalan? Rasa lama giler dah kot tak jalan2 waktu lunch hari Jumaat. Xtvt zaman muda2 jer. Skang ni cpt rasa penat. Simptom2 la tu kan. Haha.

So, lepak ofis.
Google lah.
Bedroom ideas for small room.
Lepas tu tak dpt dikehendaki, google lak bedroom ideas with wallpaper.

Iyer uols. Room ai small ja. 
Pening nak susun atur katil. Mmg tak buleh nak design cam entry posisi katil yg ai pos dulu tu (malas nak link balik entry tu).
Dah sumbat built in wardrobe (8kaki) - full height.
Lepas tu tatau la cena nak buh katil hoi. Dah la masa booking tu ari tatau lagi nak amik king or queen. Rasanya terpaksa amik queen la tu. Takpe lah kan. Weols pun saiz S. Eh? Cam tak relevan ja kata S nih. Haha.
Aku kalo buleh nak letak katil elok ja kat tgh2 dinding. Centre la atau kata orang tu pada dinding feature wall (bedroom's feature wall). Tapi, ntah, tgk nati cena. Tpt nak solat pun kena amik kira. Otherwise kena solat kat one of the guest room.
Cadang nak hangkut tibi masuk dlm tu. Tak muat rasanya. Lain kalo nak buh tv gantung. Tp mmg tak la. Tak  memasal nak beli tibi baru utk bilik. Takde keperluan. Takkan nak gantung tibi yg 'tebal' tu kan. Haha. Buleh tu buleh, buat cam kat kedai makan tu. Yg ada siap jaring2 besi tu. Haha. Lupakan.
So, tv tu mungkin buh kat bilik tetamu ke cena ke entah la. Nenati lah pikir.

Skang ada masa lapang.
Meh google design bilik.

Ini bukan aku nak buat pun. Saja la cuci mata.
Oh, aku filter gak carian aku ke kaler purple. Ngeh!


Ya Allah. Memang la minat sgt kaler purple ton camni.
Sangat. Sangat. Tp kami tidak berniat nak repainting our room.
For guest room 'might be', tp not for purple.
Purple xclusive utk kiterang ja. Haha.

Dah kenapa nak ceria sgt ni. Haha.

Wah..napak elegen dan class.

Yang ni sker. Simple n smart.
Hurm. Buleh dipertimbangkan utk carik
comforter camni :)

Motip? Nak main maze plak ke apa kalo tak buleh tido.

Wallpaper itu cantik. Nak save lah.

Idea yg letak wallpaper sama ngan bantal.
Huhu.

Ini pun comey!

Tetiba ada gambo ni dlm pencarian aku. Igt kut apa.
Rupanya wallpaper anime. Owhh..

Dah la. Asik citer menda ni ja. Saja je... cuci cuci mata. Mana tau leh dpt idea kan. Maklum la, takde hired ID, sendiri je la reka2 dlm palaotak ni. Haha.
Owh. Utk reference diri sendiri : http://www.squidoo.com/purple-bedroom-ideas

Disclaimer : Gambar kat atas seme pun ehsan google. Sekiranya terambil dari blog memana, harap dimaafkan ya.

7 comments:

Sue-Rya Qistina said...

wooohooo..kaler purple yg sgt gorjes. lembut tp dlm mase yg sama nmpk sgt nice. bagus pemilihan kaler tu. huhu. ntah bila la dpt ngecat rumah senirik. rumah pun blm ade lg. huhuhu

Anum said...

cantik gak kan

mama aryan said...

nampak cantik je..kalu cat bilik kaler pepel ni ye

Zana Adieyza said...

sweetttttttttt!! adoi, rasa macam nak cat bilik zana wrna purple la..hahahaha..

kekda, ruang bilik kecik xpe.. yg pntg kemas.. kalau besar, selerak &x tersusun x guna jugak kan..

Mummy Chenta said...

he3 chenta punya rumah tahun ni theme purple..

Nana Aris said...

penat ooohhh aaaahhh tgk gambo yg sgt cantik..dah kate kalo faveret purple semua pun nana like..hehe

Mama Idlan Irsyad said...

cari2 deko warna purple jumpa plak rumah akak..hehe.. sama la mint purple jugak..