Sunday, July 15, 2012

Saya TakNak Jual Mahupun Sewa!

Adoi. Sebenarnya dah cerita last month. Masa tu baru dpt seketui ja. Skang ni boleh katakan hehari dpt. Penat tau. Smpai bila tah nak berakhir menda ni?
Mula retu dari hari yg surat suh amik kunci tu la, bila derang tau dah amik kunci lagi la kerap dapat.
Developer la ni.
Mmg seme pun orang yg masuk rumah baru akan mengalami kejadian 'annoying' camni.
Incik Imran ni pun ada tulis gak dlm blog dia - Annoying real estate agent

Hadoi. Siap tahu nama segala kan.


Takpe la selagi dia tak call kan. Kalo call mmg tau la kena ceramah ngan aku kan.
So, biaq p je lah SMS tu.
At least, on other side, aku tahu rumah aku tu high demand area. Haha.

p/s : Kalo dia call leh gak tnya berapa sewa atau pun berapa harga rumah tu. Hihiw.

*update :
Skali ari Ahad, si Ramona ni call. Tp aku mls nak layan. Memula dia tnya ni Ida ke? Aku jawab yer. Skali bila dia kenalkan diri, tah dari mana, aku dgr Realty ja, trus otomatik otak aku mencerna lalu terkeluar "wrong number..wrong number". Lps tu dia siap sebut nama penuh aku oke utk nak kata dia bukan salah nombor. Wah... mmg melampau lah. Samada developer, atau pun agen yg aku beli rumah ni dulu yg jual detail aku. Ni harus bukan ja nama ni dia ada, harus la IC, gaji dsbnya dia tau. 
Mmg nak kena derang ni. Nak buat kes ke apa ni? Mmg kerja derang tp ini namanya da menceroboh hak peribadi. Kena report kat Jabatan Perlindungan Data Peribadi tu. 
Tp oke la. Lps ni kalo ada orang insurans ka, orang bank ka, derang ckp nama aku, aku yer kan je, tp lps tu bila derang kenalkan diri derang, otomatik aku nak cakap salah nombor. Mesti pemanggil terpinga pinga. Cam cina ni pun, bila aku dah kata wrong number, dia cam eh..eh.. hahaha.. settled! Eh. Korang nak gunakan taktik ni pun boleh. Berkesan woh! Confirm. Dia call lagi, kita kata lagi wrong number. Haha. Padan muka kau, sebok sgt!

5 comments:

Nad @ MamaZN said...

saya pun penah kene dulu kak masa mula2 dpt kunci dulu

siap calling2 tak tahan tu
rase cam stress jek
tp takde la layan pun
tp nak wat cemane dah keje depa huhu!

::EIDA:: said...

Memang macam tu ke kekda? Bahaya gila semua psal kita dia tahu.. Teruknya jual details kita!

Ida salu je buat cmtu.. Bank itu ini offer itu ini. Mencik. ! Terus wrong number.. hahahahhahah

Zana Adieyza said...

tau nama lengkap eh? nak guna tips kekda la.. salah nombor!!!

ekinashikin said...

siyes x suka klu cenggini..sibuk je kan...

PUANSTOBERI said...

NAD :
Kut yer pun kan keja depa, tp ni dah menceroboh namanya ni. Tak sukaaa...


EIDA :
Tu la kan.. bebuat wrong number. Senang!


ZANA :
Ha..cakap je camtu. Padan muka


EKIN :
Tu la..amenda tah..!