Thursday, July 5, 2012

Edisi Sibuk Tak Sibuk Sgt Lah

Last month paling byk entry dlm tahun ni.
71 entry. Pheww.. apa ko takdo kojo ko pnstoberi?? duk up entry yo?? rajin nau. Haha.

Tp rasa, starting from this month mmg tak berapa nak byk la.
Nak kata bz tpt baru tu tidak la kan.
Tapi entah ek. Nak balas komen pun rasa cam tak sempat.
Aku just leh approved komen then, balik rumah baru balas. Tu pun kalo smpt.
Lps tu, BW hanya waktu rehat. Just baca, drop komen tu payah sket, sbb kalo komen2, tk smpat baca yg org lain punya.
So, balik rumah, tgk kat list kat side bar ni, masuk balik blog2 berkenaan dan tinggalkan komen.
kredit : google
Aku tak berapa bz, tp I've to concentrate more on my new task. Dulu buleh la, kira cam in ur finger tip kekdahnya kan. 8 thn kot. Kadang jadi pakar rujuk gak perihal legal2 ni. Skang ni, kitab tebal ni jadi best friend oke. 
kredit : blog beliau ini -
http://dianaz-mylife.blogspot.com/2009_01_01_archive.html
[aku igt aku dah share gmbr GO dr instagram ke FB, rupanya takdak, jd google je yer]

Berapa ramai yg berkawan dgn GO ni? Haha. Aku tau, waktu bila ja korang carik kitab ni. Waktu exam kan? Haha. Selagi namanya bkn duk HR, toksah duk harap.
Dulu, aku rasa boleh claim balik kalo nak beli GO ni, skang tak la kot. Gi pun pekeliling dia update laju. So, tgk kat website JPA ja. Tp aku rasa, aku perlu ada sebijik buku ni. Buku cagu kata kawan2 kat U dulu. Tebal. Kalo jatuh atas kuku kaki, buleh cagu dibuatnya. Skang aku pinjam kat assistant aku dulu. Sok2 g beli lah. Alahai..buleh guna sendiri pun jugak kan *takde exam dah pun nak amik. Hihi*

Bercakap soal assistant ni pun ya gak. Walo pun aku kata kami adalah sailormoon 5 bersaudara - girl power, tp aku ada sorang ja assistant (officer), which unit lama dulu ada 3. Jadi kekuatan kini juga perlu diharapkan pada 3 orang srikandi ai cun melecun tu. *eh, btul la..seme pun cun cun, comei comei, nati ai jaja gmbr meke di sini plak.Girl power kekdahnya kan*.
Tp derang ni pun buat keja laju. Esp assistant aku tu. Boleh diharapkan. Berdesup desup buat keja. Hihi. 

Lps ni la kot bz sket. Hurm. Mungkin ada yg berbuka di ofis gamaknya. 14k permohonan masih ada dkt JobsMalaysia. Pheww... sbb tu aku kata, sapa da masuk dlm govt ni, please la.. jgn la buat pangai.. tp oke la kan... ko buat 'taik' ramai lagi berebut tpt ko tu. Tp jgn esuk dah tua berjanggut ko menyesal. Pada masa tu, segalanya tidak berguna lagi.. tidak berguna... ahahahha.. tetiba jadi cam citer anak ku sazali plak. 

So, harap paham sekiranya aku tidak dpt meninggalkan jejak esp waktu ofis. Kang ada yg jemu nak tggl komen kt kebun stoberi ni, sbb aku tak buat kunjungan balas. Aku buat... esp yg dlm list 'selalu tinggalkan jejak'. Cuma... aku tak sempat nak drop komen. Tp takpe.. ujung minggu aku qada. 

Skang ni pun nak meriahkan blog kena buat entry autopublish. Kalo tak... mmg takde idea.

Utk itu, mari lah kita pergi bercuti sebelum otak jadi sendat mendat.

Eh. Tetiba. Hahah *bos tak approved lagi cuti dlm HRMIS. Acena??? Bosss.......... tlg approved eh, saya janji ari Rabu sy masuk balik. Promise! Haha.

11 comments:

Anum said...

oooo
hehehe
kat off anum susahnya nak bukak hrmis

::EIDA:: said...

Selamat bercuti yo!!! heeee~

♥ ROS ♥ said...

rajin update ni untung , ramai yg dtg jenguk :P harap dpt la cuti tu yer :)

Nad @ MamaZN said...

kak
nk pi bercuti ke mana?

chinta... said...

selamat bercuti kekda..

Zana Adieyza said...

kekda, selamat bercuti yer.. gerenti boss lulus tu nanti..

zana pun skrg ni mcm x sempat nak bw sangat.. balik rumah lak selalunya x online.. weekend lak asyik x lekat kat rumah.. tp blog kekda ni harus la setiap hari bw.. blog wajib dilawati la konsepnya!

Masya said...

selamat bercuti...
samelah dah pertengahan tahun dah mula bz.. BW pun maraton sekali baca.. tak dapat nak buat macam selalu huhuhuhu....

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Pagi2 oke la.. tp lembapsss..


EIDA :
Thanks yawww...

PUANSTOBERI said...

ROS :
Salu nya tak penah tak approved. Sbb keja kita kasik settle dulu before cuti :)


NAD :
Pantai timur kita.. hihi :)

PUANSTOBERI said...

CHINTA :
Ya Chinta..selamattt... :)



ZANA :
Luluss... hihi.
Ha... akak kat umah ada je masa online sbb tak berapa sker tgk tv. Weekend, pun tak lekat gak kat umah, tp still..boleh online. Hihi. Pendek kata, mmg buleh la online. Ngeee :P



MASYA :
Kat sini tak kira awal, tgh n ujung tahun. Ikut suka dia ja nak bz time bila. :P

Miss Etown said...

hi.. im already follow this blog.. feel free to visit n follow me back. thanks :)