Wednesday, October 31, 2012

Owh. Boleh Tukar Rupanya

Aku sebenarnya tak print pun lagi aku nyer travel itinerary dari AA.
Lama giler dah aku beli rupanya.
Aku pikir bulan 7. Rupanya bulan 5 dah beli.
Ini selepas aku balik Krabi kot.
Biasa aku begitu lah. Kalo dah balik bercuti, sure aku tercari2 kemana lagi nak pegi.
Tapi ini la paling lama aku tunggu. Almost 1 year. Gilos!

So, sbb da dekat. Persiapan apa pun tak buat.
Tak macam selalu tu. Awal2 aku da tgk forum2, blog orang. Ini selamba saja.
Hotel pun tak book.
Malas aku, kut kang jatuh date exam. Pitam!

Tapi aku godek2 balik emel (dah lupa bulan bila, search je AirAsia)
Mujo ada lagi travel itinerary tu. Kut kalo dah di-trashbin kan padan la muka kan.
Hoi. Aku siap amik meals, seat, and luggage rupanya.
Semua tu terpaksa add on RM128.80.
Kalo tidak, rega adalah RM330 utk 2 orang - return (yer, mmg aku dapat 0 fare masa tu - harga tu hanya utk airport tax dan fuel surcharge)

Dan aku kembali happy bila dalam fare rules ada tulis
"is allowed to do a flight change up to 48hours ........"
Ye lah, depends pada flight tu jugak kan. Penoh ke idok. Lps tu harus la kena top up lagi tu.
Yang not allowed adalah tukar nama.
Takpe, apa pun, mohon doa agar tak jatuh pada date exam. Amin.Amin.Amin.
Kalo jatuh juga. Itu lah alternatifnya.

*baru tgk balik, 3 mlm aku amik. Lamanya. Nak buat apa tu? Malas rasa nak jalan2. Nak soping je nih.
*jadi, mari kita survey dan riki2 dulu. 

9 comments:

Nad @ MamaZN said...

Kemana la agaknya ye...
Akak ni mcm kekda kekucingkatz la...
Suke bebeno jenjalan =)

yannie bunny said...

kalu nk tukar kekda, kna caj RM100 sorg one way. mcm baik beli tiket baru. hehe. HCMC kah? 3 malam just nice. siap blh tempah baju letak beadings heavy lagi ;)

ejaMaria said...

shopin?...
tumpanggg... ;)

::EIDA:: said...

Kekda ingt tak flight KK ida yg terpaksa burn tahun lepas? (ingt ke ~hehe), ida saje nak tukar tarikh, kene byar dlm 300++.. perghhhhh! tu yang terus cancel.... mahai nau kene topupnye... ;p

Linda Yusoff said...

Ehemmmm vietnam ye kak. =p

aLyNnZ said...

kemana kali nie kak..? penang ker..? biler tu..?

PUANSTOBERI said...

NAD :
Dah terbeli nee... kalo idak.. takde dah nak berjalan... semputtt... time takde.. huhu

EIDA :
Hurm.. top up je lah... dari burnt RM500 tu. huhu.. tp taktau lagi lah. tgk la cemna

PUANSTOBERI said...

YANNIE :
mean dkt 1k lah kalo nak tukar date. Nak buat cemna. Tgk la keadaan. Kalo Allah tak mengizinkan nak pegi time tu.. exam jatuh masa tu.. kita pikir lain lah kan..


MARIA :
Beg penuhhh... hikhik :D

PUANSTOBERI said...

LY :
Ahahahaaaa... :D

ALYNZZ :
Penang naik keta je yunk.. lagipun nak soping menda kat Penang?? Kut Langkawi tu, iyer.. mmg ada plan nak ke sana utk soping Vision. Ahaksss :D