Wednesday, October 31, 2012

Bulan Lepas 25, Bulan ni 49

Tgk pada bilangan entry aku buat last month - September.
Hanya buat 25 entry sahaja, which bulan2 lain biasanya mencecah 70 entry. Half pun tak smpai napaknya bulan lepas. Haha.

Bulan ni 49 entry kot. Masih sedikit. Aku dah kurang masa utk ber-blog napaknya.
Ke rasa takde apa nak tulis dah.

Sebenarnya, lps aku sambung study, lps tu masuk rumah baru, susah nak tune life cam biasa lagi.
Selasa, Rabu, balik rumah mmg flat abis lah.
Kul 10 baru smpai rumah. Kadang kul 10 lebih. Jammed kat Bulatan Pahang tu mmg hazabedah dan musibat  btul. Entah pukul berapa tak jammed. Jammed aja manjang. Aku suspect, satu sbb orang masuk beli McD drive-thro, satu lagi sbb traffic lite situ kejap sgt. 

Jauh btul aku rasa rumah skang ni.
Itu aku duk hanya lebih 4,5 km je dari rumah skang.
Kalo lebih 20,30km.. lagi haru biru.
Sbb tu la aku salute betul pada yg travel berpuluh2 km sehari tu. Masuk 2,3 hway. Mmg suspect respect! Aku rasa, kalo camtu, terus aku lembik kut.

Kerja pun. Aku rasa duk HR lagi penat dari duk Aset.

Yer, menjaga orang bukan mudah. Dulu duk jaga barang je. Walo nilainya milion ke, bilion ke, tp itu adalah barang. Smpai masa- lupus. Ni orang ko nak lupus?? Haha. Walo tak smpai 1k jumlah staff sini, tp jumlah 700++ dah cukup utk kita buat rasa cam nak pitam!. Mungkin aku takde KPP, dulu kat aset aku ada KPP so, burden of work dah kurang. But, Alhamdulillah, aku punya team pun agak cekap. So, mujur lah disitu. 

Mmg aku sker legal, tp nak kena sumbat otak ni dgn pelbagai SPP, PP, jammed jugak dibuatnya. Byk paperwork nak kena buat. 3 bulan duk sini, aku rasa masih lagi 'lembap' aku neh. Huwaaa....

Kadang, ada rasa give up. Tp mana buleh...aku kan suka cabaran.
Kadang, aku rasa betul ke aku nak belajar ni. Benti je boleh (giler ko, dah beribu abis, lagi mau berenti).
Kadang, rasa nak cakap kat bos, give-up, nak tukar balik dept lama. Tp ko igt ini comp bapak kau, ikut sukak kau mau pegi ke mana kau sukak?

Dan skang ni, rasa cam jammed gak otak nk buat entry kat blog.
Mostly entry aku autopublish. Yg bila2 pree aku tulis, jadikan draft, lepas tu baru publish.
Kadang rasa entry tu dah tak bes. Langsung tak publish.

Begitu lah. Adui. Bebel bebel plak la haaa..
K lah..nenati lah kita sambung bebel lagi...
Nah amek stoberi celup cekelat sato.
kredit : gugel.
*p/s : Jemputlah datang Kraf Inspirasi Alam, Kompleks Kraf Kuala Lumpur - 31 Okt sehingga 11 Nov - 10pg hingga 10 mlm.

8 comments:

Nory Zoulkefle said...

opis nory dari rumah, 5 minit je pjalanan...hehe...tu pon malas nk drive...acaner tu? hehe

Anum said...

bestnya

Nad @ MamaZN said...

Takpela kak...akak pun bz dgn keje n stadi
Mana yg utama, diutamakan dulu =)

Chekgu Azrine said...

at least ada jugak entry yag bermanfaatkan??even tak banyak update..

Zana Adieyza said...

jadual padat tu yg buatkan akk penat.. xpe kekda, semuanya demi mencapai impian kan..

tp weekend tu kena banyakkan rest k..

cik pelangi said...

nad slh sorg hamba Allah yg travel siap masuk 3 hgway stiap hari.. haha.. lame2, da lali.. psg radio kuat2 layaannnn.. haha

PUANSTOBERI said...

NORY :
Heaven nya!

ANUM :
BEs!

NAD :
Yer, pencapaian diutamakan, rakyat didahulukan. Eh..cam terbalik je rasanya ni. HUhu

PUANSTOBERI said...

AZRINE :
Huhu.. taktau la Cikgu... mana yg terlintas tu taruk je ler. hihi

ZANA :
weken sebuk ngan asaimen pulak. huhu


CIKPELANGI :
Kalo akak, pengsan dah kut kuar masuk bebyk hway tuh. huhu