Friday, October 5, 2012

Idea Men-Deco Cabinet TV

Ruang kabinet tv aku skang mmg napak kosong sungguh.
Tu pun naseb baik ada kengkawan yg bagi bunga time HW tu hari.
Thanks to Elly (for white orchid) and Dekja (for 3 pots of cute roses).

Begini lah. 

Tak napak plak bunga orkid dak Elly bagi.

Kalo takde menda2 tu, lagi kosong...kosong....
So, skang ni time utk carik2 idea nak buh apa la atas kabinet tv tu kan.
Takmo lah buh frame gambar. Kacau tumpuan. Huhu.

Macam ini lawa. 
kredit : here
Tapi tv aku sudah di 'hang' kan.
Mmg atas kabinet tu suppose tak sarat barat.
Minimalis kata orang tu kan. Eceh!

See... minimalis je kan
kredit : here
Kalo camni aku dah tak berapa gemar dah.
kredit : here
Yang camni rumah orang besar-besar, teres-teres, 2 tingkat ke apa buleh la. Kalo utk 'rumah burung' aku tu.. napak crowded mawded plak kang.

Yang ni bes.
kredit : Here
Tetiba terus rasa nak beli rak yg camni.
Rasa2 proposal kena reject tak kalo kata nak jual balik rak putih sedia ada tu?
*tetiba cam terdengar - dengar ada suara berkata 'haish..nak buat apa, menda tu elok lagi..bla..bla..bla"

Dapat buat camni, lawo.
kredit : Here
Tu lah... tgk duk pikir lagi ni. Yg penting kena pikir cemana nak designkan board 3D aku beli tu. Bukak dari kotak pun belum lagi sebenarnya. Aiyark!. Kaler apa plak aku nak beli neh???

8 comments:

mekchu said...

cantiknyaaa deco tu... tp agaknya byk tak kumpul habuk? hihihihi... vote yg last tu..

Amyra Chuari said...

Yg last tu nmpk eksklusif... Suke3...

~ain said...

comel dah deko buh bunga bunga tu kak.. kalau banyak sangat tak lawa jadi serabut... minimalis, kan?

Masya said...

oklah tu ade bunga² .. rumah sy hubby letak kereta remote dia kat situ... tu pun berhabuk, malehnya nak mengelap...

hanidatul shatira said...

kekda...yang pic last tu lawooooo

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :
Habuk jgn kata la... tmbh lagi umah dkt hway..

AMYRA :
Kan?? kalo dpt buat mmg gempak d voom lah.

PUANSTOBERI said...

~Ain :
Oh ek?? Buleh dah kan?? baekkk... :)

MASYA :
tu la pasal.. kena rajin kalo nak deko2 ni.. akak nak pemaleh byk. Hihi

PUANSTOBERI said...

HANI :
Kan?? rasa nak buat..tp boleh kah?? Huhuh