Tuesday, October 16, 2012

Edisi Dating Ke Danau Kota

Ceh. Dating Danau Kota pun nak kecoh. Haha.

Lama dah tak buat xtvt dating dating, soping soping.
Jadi kena pegi. Terapi minda tu. Dapat la mempengaruhi myDH utk pegi ari Sabtu lepas.
Tak jauh pun. Danau Kota je lah. KL Festival City Mall. Situ kalo ikutkan dalam 5-10minit je dari umah. Kira ini la mall paling dkt ngan umah. Tp oke jugak situ, seme pun ada. Pegi lepas maghrib.
Mmg ada menda la aku nak beli. Situ ada Parkson. Aku kureng sket nak soping kat Parkson biasanya. Tp handbag Carlo Rino, mmg kat Parkson byk sket pilihan.

Mau beli bag bwk g 'skolah'. Sbb sblm ni aku bawak bagpack. Sudah orang igt aku budak2 ja. Tak buleh.. tak buleh. Kena ubah imej. Bagi napak wanita-berkerjaya-sedang-belajar sket. Haha. Poyo!!
Ada nak beli lain, tapi dah takde plak design tu. Uhuksss...
Takpe lah.... yg aku minat tu kaler putih, aku nak buat 'basahan' g kelas je pun kan. Letak pun kat bawah  kerusi ja kalo dlm kelas tu, jadi elok amik yg kaler gelap2.

Jadi, amik yg ni ja. Design lama pun ni. Oke lah, nak bawak g kelas. Buleh la letak buku nota. Rasa laptop (notebook) pun buleh sumbat. Dah ada beg skolah baru, baru ada semangat. Haha.

Dah settle urusan kat Festival City terus g makan.

Pastu da sementelah kat situ, dah pukul 10 pun, terus la g Downtown. Berapa lama tak pegi sini ni? Lebih setahun dah rasanya. Bukan apa nak beli pun. Tp dlm bukan apa nak beli tu, memacam juga terbeli. Ceh! Tak sedar je dkt nak satus gak tarik2. Termasuk skali kena cuci keta sbb burung buat keta aku cam toilet dia. 

Tp oke la Festival City ni. Ada Econsave. Wayang-MBO pun ada. Aku biasa beli barang kat Tesco (Selayang) atau pun JJ AU2. Tp nati nak terai ke Econsave plak.

Oh. Aku da pegi satu lagi tpt beli brg yg dkt ngan umah - Pasaraya Ong Tai Kim. Nak buat spageti, tp bahan tak cukup. Lps tu malas plak nak JJ/Tesco. So, decide ke OTK je. Kat Menara Sentul. 1st time la being there. But... oke, memacam juga ada kan. Kira kalo terdesak tu buleh sgt p situ. Tp kalo nak beli barang2 bulanan, santai2 aku sker lagi g Tesco. Tah.. suka je..

p/s : seme gambau2 ni biasanya aku da masuk dlm instagram. Ni kira citer panjang dia la. Haha. Lagi satu, aku sker upload dlm instagram supaya aku mudah nak amik dari url. Tak perlu nak d/load dari phone dah. Sonang cito!

9 comments:

Nory Zoulkefle said...

amboi seronoknya dating2...

Anum said...

seronok kan

pnsusu said...

ahaaa..tempat shoping n lepak2 dlu d danau kota... Ateee bujang dok taman melati

aNgeL pUTiH said...

saya masih tak berjaya nak letak link instagram dicni. sedihhh!! hukhuk

Nad @ MamaZN said...

Cane tah nak amik gmbo dr istagram ni..tktau plak ngee~

Chekgu Azrine said...

Dekat ngn umh saya dah tu..hehe

SyaNa said...

lawa beg skolah kakak
hehee
wei OTK gombak tu dulu tempat aku dating time skolah
hahahaa
abis hebat la tu dulu

Zana Adieyza said...

beg sekolah kategori yg dh bekerja.. hehehhe.. ada pink lagi! i likeeee...

Masya said...

kelassss... beg skolah gaya gini hihihihihi