Tuesday, October 23, 2012

Edisi Segenggam Kurma,Secawan Susu Kambing


Wah. Ini cerita TTC ni kan.
Tapi tak mengapalah kot. Takde apa yg TTC sgt.


Sapa consume susu kambing?
Aku ni tak pernah try lagi.

Nak minum cemana, bila nak sua ke mulut pun dah tak boleh nak masuk.
Bukan sbb bau kut. Sbb aku ni mmg susah nak minum susu.
Bau susu tepung je terus cam errr.... takyah la minum.
Higoat. MyDH penah consume. Lalu, dia juga pernah suruh aku minum.
Google
Mmg tak la. Kecuali susu tu panas sepanas panasnya. Tp kang melecur lidah plak.

Sekarang, misi aku lebih berlagak.
Sbb nak minum susu kambing fresh.
Haha.

Fresh tu bukan bermaksud fresh terus dr ladang. Yg tu aku pun takut.
Mesti lah yg sudah di steril dan bebas dari kuman. Kang ha.. mendapat pula penyakit lain.

Nak minum yg serbuk pun ter agak agak. Lagi mau dicuba yg fresh.
Jumpa satu blog ni.
Katanya boleh buat delivery. Tp bila SMS dia kata tak sihat. Kena amik kat Sg. Buluh. Alor. Jauh la pula. Kalo buleh pun pas raya la. Saya dah bersemangat nak minum susu kambing fresh nieh. Haha.

Tak mengapa lah.
Lps period lah kalo camtu kita cuba ya.
Segenggam kurma dan secawan susu kambing.
Mari kira cuba.

12 comments:

Anum said...

good one

Zana Adieyza said...

slmt mencuba kekda... hope ada hasil yg +ve!!

::EIDA:: said...

Ida takleh masuk dgn susu kambeng ni. serbuk ke fresh ke... adoi....

honeylily said...

try dua kali je...tak boleh dah...hehehe..

Masya said...

selamat mencuba....
saya pun x pernah minum suus kambing yg ni.. tp ramai kata bgs, kalau mengandung dah cukup bulan pun bgs munim nnt anak lahir x kene sakit kuning waallahualam.....

kalau x lalu jom minum jus perawan hihihihihi...;p

ch@ said...

papa baru je beli susu kambing utk arrizqi sbb kena kuning. tapi mcm xreti je nk bancuh. cuba kekda rezeki tuhan ni mmg kita xtahu.

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Hihi..tatau la gud ke tak..tak penah terai.

ZANA :
Dgn izin Allah :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Try harder... susu kambing sebenarnya lebih baik dari susu lembu :)

HONEYLILY :
At least... pernah mencuba dari tiada kan :)

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Dah lebih setahun kut akak consume Jus Perawan. Haha. Tp tu lah..tak displin.. camno?? Wahahahah :P

PUANSTOBERI said...

CHA :
Tu lah tu..nati nak cuba... Insyaallah..dgn izinNya kan :)

cikbedahlaser said...

haa yg ni nk try x try lg..
eh ritu g sogo... kt bawah tu.. depan kedai roti tu..ade bukak kiosk hi goat nih... tp x usha pon...

cikCha said...

beb, aku mmg simpan stok susu ni kat umah dgn kat opis...sgt membantu di kala gastrik menyerang...huhu