Saturday, October 13, 2012

Edisi Semalam Jammed

Cam musibat!!!

Grrr....
Jumaat = jammed
Hujan = Jammed
hujan + jumaat = jammed2 (eh, cemana nak buat tanda 2 kecik tu - kuasa dua)

Smlm, smpai dari JB dalam kul 6.30pm.
Tgk dlm twitter - KLTU pun seme kata jammed di merata rata. Siap dgn banjir bagai.
So, mmg dah tahu akan jammed.
Smpai je kat plaza tol sg besi pun tgk keta dah tersumbat melekat.
Tahu je lah. Jumaat... hujan plak kan.

Tp myDH kata area KL, dlm kul 5 tu hujan dah reda. Tp entah lah.

Dan akhirnya aku smpai rumah jam 9.30pm! 

Yelah, mmg lah bas hantar ke Angkasapuri dulu. Drop kami kat situ, then myDH pick plak. Tp ce bayang.. dari sg besi nak ke angkasapuri pun jammed dah cam musibat. Sebaik turun bas, azan Isyak berkumandang kat masjid angkasapuri tu. Makna kata hampir 2 jam kami terperangkap dlm jammed. 
Bertambah musibat bila dlm bas tu la rasa nak terkencing la hapa la. Haihhh la.. rasa nak hamukan puaka je dgn jammed nih. Tp nak buat cemana. Bertabah.


So, dah smpai, dah settle ke toilet segala, satu hal lagi nak mengharung kembali jalan KL sbb nak balik rumah aku lak.
Haih.
Dan agak mengarut je rasa bila kami tetiba pegi ke jln Duta sbb nak naik Duke. Kat situ lagi la hazabb... apa kes plak tak masuk je pusat bandar. Entah. Saja suka suka.

Kesudahannya, smpai rumah jam 9.30mlm.
Igt nak la makan roti canai ke apa kat mamak.
Mmg tak la...hadap je la maggi cup. Lagipun dah melantak macam2 kat hotel kan. 

Inilah dinamakan musibat sungguh jammed semalam!

5 comments:

Chekgu Azrine said...

Klu hujan mmg KL akn jam teruk!!

eyza said...

Eyza pun tgh risau ni.. dah lama x kerja masuk KL.. Isnin ni eyza kena la mengharung semua tu...

Suwaibah YS said...

mmg kalau hujan agak jem gilerr..tambah2 hari jumaat, smua kluar ofis awal.. huu, saya dri puchong nak balik umah 2 jam.. btw, umah saya kat sentul jaya :P

PUANSTOBERI said...

azrine :
tu lah..cam musibat jer.. geram btul


EYZA :
Welkam to hectic world of KL. Haha

SUWAIBAH :
tu la pasal... jammed sesgt smlm tu. Suppose dari tol sg besi nak ke angkasapuri tu 10minit pun buleh kalo naik NPE. Gilos lekat smpai 2 jam apa kes??

Zana Adieyza said...

hari Jumaat tu mmg zana takuttttt sgt kekda... hujan lebat sgt.. nak balik kerja tu semua kereta bg double signal.. dalam kereta dah rasa nak nangis jer.. berdoa cepat sampai rumah jer masa tu..