Thursday, October 25, 2012

Edisi Aidiladha 1433

Ramai dah cuti ke ari ni?
Tp kat dept aku ni tak berapa plak cuti.
Adik2 unit aku pun seme tak cuti.
Good. Hihiw.
Yg cuti bos kiterang plak. 

Oke, takpe tu.
Harap2 KP bagi halfday ari ni.
Hihiw.

Woh. Smlm jammed bagai nak gile.
Klas abis awal. Dlm kul 8.30 gerak dari UM. Smpai umah kul 11.
Giler woh. Boleh smpai umah kampung dah tu. Skali lagi - giler woh.
Dgn tak kemas bag lagi apa seme. Heh!

Oh. Balik kg kali ni kena hati2. Kang kena tangkap gambau dgn kamera AES lak kang.
Ada satu lokasi yg mmg aku wajib lalu kalo nak balik rumah kg.
Lantak lah.
Yg nyata tukang men-drebar aku mmg jenis tak bawak keta laju2.
So, apadehal. Lain lah aku yg bawak.

Mmg penah kena pun speed trap kat kawasan 'hotspot' area nak ke rumah aku tu (smpai la ni tak bayau lagi. 5 tahun dah kot. Hahahau). Then, aku rasa situ la dia letak AES. Sbb kawasan tu area perumahan, tp jalan 2 lane and mmg luas. Selalu orang cam speeding kat situ.

So, selamat hari Aidiladha utk semua. Mana yang turut sama 'berkorban', moga dapat keberkatan dariNya atas perkongsian rezeki. 
Utk yg puasa hari ni - selamat berpuasa. Mmg besar ganjaran dia. Tp unluckily, atas 'MC' yg Allah bagi, aku tak dpt menikmati ganjaran hebat tu. Tak mengapa lah... nak buat cemana. Ada rezeki, ada lagi puasa2 sunat yg boleh dibuat nati :)

*tak amik cuti pun kali ni. Ahad tu pun mungkin balik pagi sbb nak g HomeDeco. Insyaallah.

7 comments:

Anum said...

Selamat Hari Raya Korban

anie said...

waa..balik perak nak ikut....

salam aidiadha...

cikbedahlaser said...

off kn komen kt ttc blog ye..

samat ari raya aidiladha... jgn nakal2 raya ni.. bawak slow2...

teringt kata2 neena anuar kt blog die.. selama ni die tak buat treatment pon.. sbb die percaya kpd rezeki....... hmmmm adakah ai pasrah? hmmmm smoga ada rezeki kite nanti...

PinkUmmi said...

selamat hari raya korban

Masya said...

saya cuti dah hari ni.. gigih masak, mata sempat lagi bukak blog kikikikiki.... sbb raya hari tu x cuti kan.. ni masak kenelah bg sedara mara adk badik hubby semua huhuhuhu

Carmello said...

kak reen.. salam aidiladha..

ch@ said...

hati2 di jlnn kekda. sy sdh sedia di kmpg tapiii berpantang. huhuuu.