Thursday, November 1, 2012

Edisi Hari Inovasi 2012

Dah waktu lunch.
Hari gelap macam nak ujan.
Kejap lagi lah baru turun beli lunch.
Orang ramai kot. Tgh ada event ni kan.

Tadi kena 'paksarela' ke Majlis Sambutan Hari Inovasi KPKK.

Kali ni buat kat Muzium sanun.
Opis kiterang pernah jadi host jugak. Tahun lepas ke tahun bila tah.

Dah tu pepagi ada talk derang buat.
Kejap je la tapi. Dlm 30minit camtu.

Talk dari Irfan Khairi. Dlm masa yg singkat tu sempat la dia gitau cara2 nak buat duit dari internet. Segala citer blogger, nuffnang seme masuk lah. Hihi.
Aku ada blog, aku nuffnang, tp aku tak rasa lagi nak meniaga secara online ni.
Nenanti lah.

Lps tu sementara nak tggu menteri kiterang masuk muzium dulu.
Free lah. Sbb pegi majlis inovasi tu.

Beli FM. Haha. Tak memasal. Ada diskaun 20%.
Oke la. Asik beli FM tpt lain je kan.
Ko hado FM Muzium?? Aku hadoo... hahahah.
(jgn ekau mintak plak FM kompleks kraf ni ha..aku pun tatau ado ke takdo FM gitu. Haha)

Ada plak 'antu' gini.
Istana Budaya punya ni. Utk apa tah.

Dah tu je lah.
Hari ni takde idea.
Cuaca mendung. Idea pun mendung.

Petang kang nak gi carik mesin basuh.
Kat mana kedai letrik murah ah?
Igt nak beli kat Senheng ja. Sbb dulu pun byk barang letrik aku beli dari SenHeng. Malas la nak survey2. Penat!
Oh. Hose tu aku da dpt. Trus beli dari Haier. Dia pos laju terus. Tp malas dah aku nak guna washing machine tu. Bikin banyak hal ja. Jual!

*Happy 1st November!

5 comments:

Anum said...

comfirm best

Chekgu Azrine said...

Klu rine syka bli kt giant atau carefour..sgt byk pilihan n ada disc..cer try survey..

::EIDA:: said...

Ida dengar hari tu die nye talk, terus semangat nak carik income lebih.... =)

nadia said...

kelassssss kak stoberi ada fm muzium negaraaa! :)

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Sekali skala masuk muzium, oke la.

AZRINE :
Smlm tgk kat care4, ada mahal ada murah.

EIDA :
Sbb minat kot.. akak ni nak meniaga2 ni malas sket.


NADIA :
Kelasss.. kan.. asik beli FM orang lain je kan, kali ni kita beli FM tpt kita sendiri. Eceh!