Monday, October 29, 2012

Hari Raya Aidiladha 1433

Takde apa sgt pun hari raya ni.
Mak pun tak berapa sihat.
Demam.
MyDH pun camtu gak. Tak demam. Tp soksek selsema.
Musim eh?

Kami smpai kg dlm kul 8pm camtu.
Gunung berkabus je. Masa ni tak ujan lagi.
Start ujan. Lebat plak tu.
Alhamdulillah. Dah keluar hway.
Jammed tak jammed sgt la. Sbb dpt halfday. Trus ke rumah inlaw, derang bagi ketupat palas. Trus shot masuk hway dari Subang lah. 
Keta mmg byk la. Dlm radio dgr ada xciden la apa la kat Rawang tu, tp fuh...kami dah terlepas nak smpai Ipoh dah time tu. Alhamdulillah. Thanks to big boss sbb bagi halfday pada kami seme.
Smpai sana, singgah beli KFC jap. Nak beli bucket bawak balik.
Ramainya orang!
Kelam kabut staff KFC tu. Ye lah, jarang2 derang diserbu gitu. Agaknya seme pun pakat nak belanja kaum keluarga.

Hari raya.
As per post on instagram, ini lah juadah kami.
Laksa-Nasi impit+kuah lodeh+sambal sotong-rendang
daging-ketupat palas. Ada agar2 cendol. Belum potong.
Igt nak buat spageti petang tu, tp makanan still byk.

Akak aku balik, bawa nasi tomato plak.
So, aku cuma buat salad popcorn chicken.


Hari Sabtu. Menikmati sup tulang plak.
Ada sedara yg dah lama tak jumpa datang bertandang.
Mmg lama giler tak jumpa kot. Sepupu. Tapi lama sungguh terputus hubungan.

Jadi, utk merapatkan kembali hubungan, mari add mereka di facebook. Harap2 lepas ni tak terputus berita lagi kita. Tp lupa pula kita nak bergambar yer. Ah, aku pun time tu dah rupa hapa, tapayah lah bergambar2 bagai kan. Tp seronok sbb dapat berjumpa kembali sedara. Sedara dekat plak tu. Padahal mereka2 tu rumah nya di KL ni jugak. Harus rapatkan semula ikatan ni. 

Hari Ahad. Balik dalam kul 11pagi. Keta dah byk.
Begitu lah cerita raya.
Yang bes nya kiterang dah buat family plan. Plan ujung tahun nak ke Johor - ada abang kat sana. Tp aku tatau lagi la boleh follow ke tak. Maklum, da jadi student ni kan. Then awal tahun - plan mau day-shopping kat Langkawi. Pegi Langkawi balik hari (tp tido kat Perlis lah) semata mata utk soping. Hahau. Ini aku punya idea la. Konon nak beli pinggan mangkuk periuk belanga di sana. Haha. Konon je lah. Padahal duit entah mana nak korek. Tp derang seronok pula dgn idea aku tu. Hihiw.
Itu tak masuk plan nak baju kaler apa utk raya tahun depan sbb kami seme beraya kat kg. Tu hari sudah merah darah kan. Jadi, dh dapat kaler, nak pikir pesen apa lak ni. Awal tahun dah  kena tempah baju ni. Hihiw.
Hari Raya puasa kita tahun depan 8 Ogos yer. (iyer.. aku tau, ganti puasa pun tak abis lagi, lagi mau sesebok nak pikir hari raya puasa. Hauhauhau)

6 comments:

Liza said...

Reen keluar awal, tu sbb la lancar kot. Liza kuar dah lewat. Kul 2 pm baru gerak dr KEdah. Uwaa!!

pnsusu said...

whh meriah menu..sedapnya

::EIDA:: said...

takpe kekda, ida pun dah fikir warna.... tinggal nak carik karin je..puasa tak ganti lagi.. hahahahhaa.....

Zana Adieyza said...

zana pun dah plan thn depan nak baju raya wrna apa.. hehehehe.. sebab thn depan raya rumah parents sendiri kan.. so kena rancang lebih cikit.. hehehhe...

raya qurban zana thn ni pun biasa2 jer.. tp penat sbb pergi banyak tempat..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah best dpt balik kg kan? pe pun kina nak ucapkan selamat hari raya haji kat reen.

Masya said...

hahahaha.. x menahan dah pikir nak beli kain untuk raya tahun dpn.. sy x pikir apepun... kot² tetibe mengandung haru jer... kene pakai uniformkan hihihihihihi ..;p