Tuesday, October 30, 2012

Edisi Cuti Am 2013

Eh. Orang dah berkurun masukkan, aku baru hegeh2 nak tampal kan.
Biar lah. Senang nak refer kalo tampal kat blog sendiri.
Retu rasa macam takde apa2 nak plan tahun depan.
Tp sekali eh, memacam ada plan.
Jadi, mari kita tempek.

Ini cuti am.
sumber : kabinet

 Ini cuti khusus pula

kredit : here
Yang menarik is bulan 1 dan bulan 2. Ujung bulan 1, ada cuti Maulidur Rasul n Thaipusam which amik cuti satu hari je tp dpt 5 hari. Hihiw.
Bulan 2 pun. Byk cuti dekat2. Hari Wilayah on Friday. Lps tu CNY pun dpt 3 ari sbb cuti kena ari Ahad. Masa ni mmg boleh plan cuti bagai bagai sbb aku dah semester break (eh, dah masuk sem 2 uolss..hihiiw).  

Dan ini cuti sekolah (perlu gak ni supaya tak buat plan time cuti sekolah atau pun kena rancang cuti ikut cuti sekolah bila ada family plan)
kredit : kabinet

Dan ini plak kalendar akademik sekolah aku.
kredit : UM
Tp aku malas nak pandang date 13 - 16 Januari. Aku risau sgt exam aku jatuh pada date tu. Harap2 tidak lah..kalo tidak..... yer, RM500 akan burnt begitu saja. Ya Allah...
Mmg my fault sbb siap amik tpt duduk, meals segala. Patut amik tiket je. Mana ku tau ku dpt sambung blaja. Adoi....
So, skang ni aku dah tak boleh nak beli tiket sesuka hati lagi. Kalo ada pun, time sem break yg panjang tu oke (dari bln 6 smpai bulan 9, tp tu kena time bulan puasa)

Takpe lah. Dah ada seme ni. Senang nak refer bila nak buat plan.

8 comments:

Anum said...

jom plan cuti

Amyra Chuari said...

Gi cuti2 cinta lagi yek.... Gi mane plak kali ni Kekda????

::EIDA:: said...

ida pun smlm terkedek2 cari kat blog orang... baru teringat blog sendiri tak tepek... susah je... hihihi

Zana Adieyza said...

kekda mmg suka travel kan, tu yg kena rancang betul2..

seronoknya orang tu dah plan nak bercuti yer... syok!!

myfara FLK said...

bagus kekda sharing benda nie,selalunye akhir tahun baru mai akan cari..nie dah ada save je tahun depan print & tampal..

Sue-Rya Qistina said...

haaa..yang ni mmg penting. sbb next year kakak dah darjah 1. nak g mane2 kena planning betul2. hehehe

Masya said...

lepas ni bolehlah masukkan jadual gaji pulak... sebab dah tau bile cuti. haruslah tau bile gaji masyukkk

cikCha said...

sangap skejap la bulan 3,4 & 6 takde public holiday...hahah

psst jgn lupe masukkn jadual gaji 2013..;p