Tuesday, October 16, 2012

Edisi 1st Time Bersama Astro 1st

Selama lama ni tak penah la aku nak melanggan Astro First, sbb aku rasa aku ada je masa nak g tgk wayang citer aku suka.
Tp dgn komitmen yg makin bertambah, rasa mmg sukar la nak ada kesempatan utk berlibur2 ni. Lama dah kot aku tak tgk wayang. Last citer apa? Malas aku nak gi korek2 entry bawah label tengok wayang plak. Hoho. Tp rasa cam citer What to Expect tu yg last (da masuk Astro Best dah citer tu). Karoke ngan team karoke pun dah lama tak pegi. Apa apa lah kan.

Dulu sebenarnya nak amik citer S.A.M, tp tak sempat nak order. Tp aku dah amik dari dak Zaim - tokei wayang tu. Haha. Tp aku ni plak satu jenis, dah amik, bila tahun tah aku nak tgk. Sempat dia masuk tv siap aku tak tgk lagi. Cam citer Sekali Lagi la apa tu, aku amik je tp aku tak tgk. Hadoi.

So, better choice, beli je lah kat Astro First. Pilih2, sms, dah dpt. Mendapat la bayau bil bulan ni. Amik citer Untuk 3 Hari. Citer tu je lah amik. Takkan nak amik Sofarz d movie plak kan. Kuasa.. Heh!
google

Tp skang mmg byk tul citer kat wayang. Tak tertengok dibuatnya. Kiterang dah decide kalo rasa nk tgk citer Melayu, tgk kat Astro 1st je lah. Lain lah kalo nak tgk citer omputih ke cina apa ke (eh, rasa tak penah plak tgk movie cina ngan asben aku ni lagi, dedulu ngan ex-bf lama ada lah. Midnite lagi. Hikhikhikkkk)

Oh. Citer Untuk 3 Hari ni oke jer. Ada pengajaran di situ. Lawak pun ada jugak. Paling aku sker part Afdlin bawak Vanida balik ke rumah baru dia tu. Yg siap ada romantic lunch (ke breakfast?). Masa tu la Afdlin cam dpt pujuk Vanida ni. Pengajaran dia, jangan ingat sesenang kawen cerai ni. Lagi satu, kalo kita ada pendirian, kita ada hak untuk bersuara. Esp, utk lelaki.

9 comments:

Anum said...

banyak pengajaran kan sis
berhati-hati

Chekgu Azrine said...

Dh bertahun saya xtgok wayang..uhuk..dpt hubby yg xsuka tgok wayang..layankan aje ler..

Zana Adieyza said...

zana skrg ni layan movie kat youtube or radiogempak.blogspot jer kekda.. lagi jimat.. hehehe.. line pun xde putus2, so mmg layan jer la..

citer 3 hari ni mmg ada byk pengajaran.. kena fikir panjang sebelum buat kptsn & bersuara if rasa kptsn yg org lain buat blh bagi kesan buruk kat kita..

::EIDA:: said...

Ida pun dah lama tak tengok wayang! Citer melayu ni nak tunggu dari tokey wayang aje... hihihi...

aNgeL pUTiH said...

kesimpulannya citer nie okeh la yer kak?

SyaNa said...

ala x sempat oder cerita ni lg
agak2 ade lagi ke?

PinkUmmi said...

sy pun skang lyn movie kat astro 1st

Sue-Rya Qistina said...

dah lama x tgk wayang. selalu kitorg layan kartun yg best2 je pun. jarang nk layan film2 melayu. bkn ape, dah ade anak2 tecik ni, kena ikut selera diorg la gamaknye. hehehe

Masya said...

lame x tgk wayang.. dah lame jugak x tgk astro 1 hihihihihi ... ramai kate best, tapi kalau anak saya ade payahlah nak nengok haihh....