Thursday, February 16, 2012

Yes, I'm Not Robot :)

Skang kan kat word verification tu dia ada tulis gini
"please prove you're not a robot"
Huhu.

Yer, saya bukan robot incik. Saya manusia, sbb tu saya bleh komen. Aaaaaaaa.
Dulu word verification ni satu word je.
Contoh 'nenek', ataupun 'makan'.
Ada sekali tu cam nama aku pun ada kluar. Haha.
Sokay la kut satu word.

Hari ni cam rajin nak drop2 komen kat blog cayang-cayang.
Tp cam alamak....word verification da jadi 2 words. Lately ni la kot. Aku pun tak pasan *napak nau tak rajin drop komen, eh, komen la, tp blog tu takde word verify ni'

Susah2 lak tu 2nd word dia tu. 
Maklum la...org ada kedut kedut di mata ni mmg camni la.
Rabun2 gitu. Haha.

Contoh cam ni la.



Yg some tu tak kesah. Yg 2nd word tu. Adoiiii...
Tgk huruf m tu cam n pun ada, ke r sambung ngan n ke.

Takpe, aku takde la nak suh org yg buat setting ada word verification buang setting ni. Takpe, memasing ada pendapat memasing kenapa ada word verification ni.
Tapi, kalo aku tak berapa nak drop komen tu, tau la pasal apa kan.
Aku trus komen kat FB je la yer. Maklum ler mata acik da tak berapa nak clear.
Sobsss..... (T____T)

21 comments:

::EIDA:: said...

Ida pun tak suka.... nak belajar mengeja lak tetiba.. adoiiii...Ada tu dah tulis tulis, sekali salah!! Haaa...terus klik X kat tepi tu, terus tak jadik nak komen... tak ke haru? hhiihi


Sesiapa yg ada word menatang ni, sila lah buang ye.. hhiihhi....
*yannie, kalau awak baca ni, blog awak ada tau!* hihii


Eh, cakap orang, blog ai ni ada ke? Naya je! HAHAHA!!!


Larikkkkkkk ~~

Nana Aris said...

comel kan yg die tanye tu..tiap kali bace mesti jawab dalam hati " ye saye bukan robot"

dulu nana tak buat verification ni, tp byk nau komen spam masuk..tu yg buat tu..

napak gayenye kne remove balik la ek..nyusahkan org je nak komen *eh mcm ramai beno je yg komen..hehe*

eKa said...

eka rasa sedari tadi la dia keluar word pelik2 ni..sblm ni mudah je...cam ajar budak drjh 1 ngeja je.tp yg arini..susah2.mencabar betul....jenuh amik teropog,mikroskop segala nak tgk apa yg ditulis...2-3 kali juga la jadi robot. asyik fail je...

blog eka ada tak... rasanya tak kan...

Carmello said...

Betul2... Bagi yang bermata 4 macam kami ni lg lah. Kenkadang sampai 2.3 kali tekan minta word lain sbbnya malas nak fikir huruf apa la tuh. Heee...

Zana Adieyza said...

a'ah, betul kata eida.. blog yani ada benda ni.. (eh, dah macam fb lak kan main komen mcm ni)

hari ni memang ayat dia susah nk nampak, bersambung2.. mcm nak terkeluar lak biji mata ni mengamati perkataan tu.. hihihi

anie said...

setuju2 betui la...xsuka la nak bg comment yang nak word verification tue..kadang2 sampai 3 4 kali xbejaya...

::EIDA:: said...

Tolong jawabkan.. Eka, blog eka takde.. hihihi... Blog yana pun ada.. eh? larikkk...... =p

shark said...

hahaha
naseb bek blog shark xdek ni..
tau dh bnda2 ni ramai x minat.

Masya said...

sy pun dah buang verification.. sbb sy pun malas nak taip klu komen kat blog org ade verification.. huhuhuhu... ade tu.. dah taip.. kat ruang bwh x blh klik publish.. naik confuse saya.. huhuhuhu.....

Sue-Rya AQ said...

sgtlh menyakitkn ati bila word verification tu panjang2 cmni..huhuhu..kdg2 x nmpk plak tu..geram tul

ch@ said...

bila dh taip konfiden btl, tgk2 salah pulak. babai la jawabnya. hihikkk.

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Tu la pasal. Tp derang tatau menda tu ada ke atau mmg nak letak. Tkpe la, mebi derang nak letak kut.

PUANSTOBERI said...

NANA :
Blogger baru skang ni dia leh detect spam. Dkt box comment kat kita nyer akaun tu ada box spam. Nati dia masuk situ then bleh buang trus. :)

PUANSTOBERI said...

EKA :
Blog Eka takde. TU la..apa kehey smpai 2 words plak. Adehhh...

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Blog awak ada tau..kena resetting balik.

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Tu la pasalnya. Motip btul lah.

PUANSTOBERI said...

ANIE :
Kalo tak berjaya tu mmg tak la dah nak tulis balik... Huhu :D

PUANSTOBERI said...

SHARK :
Bagus. Nati org maleh nak komen :D

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Ha, dulu pakai Mozilla mmg cenggitu. Sakit je ati kan. Dgn chrome ni oke la sket. Tatau la apa masalahnya kan.

PUANSTOBERI said...

SUE :
Kan.. mmg tak komen la jawabnya. Huhu

PUANSTOBERI said...

CHA :
Akak pun samo..if salah, mmg maleh dah aku nak ulang tulis. Huhu :D